Riskrem med jordbærsaus

23.12.2017


Riskrem hører til julens mest tradisjonelle desserter.

Ekstra god blir den servert sammen med hjemmelaget jordbærsaus.

 

 

Til selskap kan du gjerne gjemme en skåldet mandel i riskremen, for selv voksne gjester synes det er litt artig å være den som får mandelen!

Se også oppskrift på Riskrem med rød saus.

 

 

Oppskriften passer til 6 personer. 


Ingredienser:

Riskrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ss sukker
♥ 400 g kald risgrøt
♥ 1 ts vaniljesukker

Jordbærsaus:
♥ 300 g frosne jordbær
♥ 150 g sukker
♥ 0,5 lime
♥ 0,5 dl vann

 

Fremgangsmåte:

Riskrem:

Pisk kremfløte og sukker til krem.

Vend inn risgrøten. Smak til med  vaniljesukker.

Sett riskremen i kjøleskapet.


Jordbærsaus:

Ha jordbær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Bruk gjerne enten en stavmikser eller en food processor og mos blandingen så alle klumper fjernes.

Avkjøl sausen i kjøleskapet frem til servering.

 


Servering:

Ved servering fordeles riskremen i dype dessertskåler. Hell over jordbærsaus og server riskremen.

Ha resten av jordbærsausen i en skål slik at man kan forsyne seg med mer jordbærsaus etter hvert som man spiser.

 

 

Det blir ekstra dekorativt å pynte dessertskålen med en pepperkake.

 


Nydelig dessert med skikkelig god og ekte jordbærsmak på sausen!

 

Tips

Du kan som sagt bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:

Risgrøt:
2 dl risengryn
4 dl vann
8 dl melk
150 g sukker
1 vaniljestang

Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.

 

 

God jul!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Riskrem med jordbærsaus

Ingredienser

Riskrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ss sukker
♥ 400 g kald risgrøt
♥ 1 ts vaniljesukker

Jordbærsaus:
♥ 300 g frosne jordbær
♥ 150 g sukker
♥ 0,5 lime
♥ 0,5 dl vann

Fremgangsmåte

Riskrem: Pisk kremfløte og sukker til krem. Vend inn risgrøten. Smak til med  vaniljesukker. Sett riskremen i kjøleskapet.

Jordbærsaus: Ha jordbær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Bruk gjerne enten en stavmikser eller en food processor og mos blandingen så alle klumper fjernes. Avkjøl sausen i kjøleskapet frem til servering.

Ved servering fordeles riskremen i dype dessertskåler. Hell over jordbærsaus og server riskremen. Ha resten av jordbærsausen i en skål slik at man kan forsyne seg med mer jordbærsaus etter hvert som man spiser.

Det blir ekstra dekorativt å pynte dessertskålen med en pepperkake.

Tips

Du kan som sagt bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:

Risgrøt:
2 dl risengryn
4 dl vann
8 dl melk
150 g sukker
1 vaniljestang

Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.

23.12.2017
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet