Saftkake

Saftkake
Ingredienser

150 g smør
2 dl sukker
3 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 dl rød saft (ikke utblandet med vann)

Glasur:
ca 4 dl melis
ca 2 ss rød saft (ikke utblandet med vann)

Fremgangsmåte

Pisk smørkrem av mykt smør og sukker. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen det tørre og bland i smørkremen vekselsvis med saften.

Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stekes midt i ovnen ved 170°C i 50 min. Avkjøles. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Lag rødfarget melisglasur ved å blande melis og saft. Glaser kald kake.

Tips

Bruk en smørekniv dyppet i varmt vann når du forsiktig smører glasuren over kaken.

Kaken på bildet er pyntet med marsipanblomster som er kjøpt på Panduro hobbybutikk.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift