Sjokoladekake med kefir

06.12.2005
Sjokoladekake med kefir

Ingredienser

250 g smør
4 store egg
500 g sukker
6 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 ts natron
450 g hvetemel
6 dl kefir

Glasur:
200 g smør
500 g melis
2 ss kakao
2 ss kaffe
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Kaken holder seg saftig lenge og er dessuten fin å fryse.

06.12.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

14 kommentarer

Hei.
Tenkte å prøve denne, holder den seg fint i kjøleskapet et par dager? Skal bake i dag, og servere den på fredag.

Hilsen Rebecca

Kaken blir nok littegranne tørrere enn om du hadde laget kaken i dag og servert den i morgen. Men det burde likevel gå greit. Jeg ville da lagt kakestykkene på et fat og hatt 2 stk plastikposer rundt, så det blir helt lufttett. I tillegg oppbevart fatet i kjøleskapet. Du kan jo vurdere å steke kaken i dag og fryse ned i hvert fall halvparten av langpannekaken. Det går jo veldig raskt å smøre nugatti på den tinte kaken. Men begge deler går nok greit, bare du husker å pakke kaken godt inn i plast. Ellers blir den tørr.

Hei. Jeg har bakt denne kaken vartfall 6-7 ganger, og har ikke noe erfaring med at kaken blir fort tørr.. Det er en kjempe kake for å ha i fryseren, Hallset seg veeeeldig lenge i kjøleskapet.. Jeg deler kaken i 4 og fryser. Men har alletide kake i kjøleskapet og der kan den ligge i vartfall 5-6 dager.. Og den er like god.. Synest jeg vartfall :)

Ok, takk for tilbakemeldingen. Gøy å høre at du har så gode erfaringer med denne kaken:)

Hei! Jeg har lyst å bake denne kaken, dele den i to og legge den oppå hverandre med et godt fyll mellom...tenkte fløtekrem med knust oreokjeks, bringebær eller smeltet sjokolade i? Og så dekke kaka med en eller annen fløte/sjokoladekrem...blir det godt? Event har du andre tips? Funker det med fløtekremer inni en surmelkskake?

Vet dere kor mange kalorier det er i denne kaken ?

Min erfaring er at kaken faktisk blir enda bedre (om mulig) om den får stått en dag i kjøleskapet. Jeg deler deigen i to, steker dem i to rundformer og får en kjempehøy rund kake som imponerer hver gang. Lag ekstra glausr og ha mellom lagene. Pynt med friske bær. Mine gjester vil alltid ta et bilde av kaken...

Mulig jeg gjør noe feil men jeg får en lys glasur. Skjønner at den ville blitt mørkere med kokesjokolade, men gjør jeg noe feil med kaffe? Regner med det er filterkaffe det menes her / eventuelt espresso. Har nå prøvd begge deler. Får likevel ikke til den glanseffekten den burde hatt. Min blir bare matt. Tips?

Thomas, ha ett egg i glasuren:) Da blir den blank:) Den skal være lys;)

Jeg må ha mye mer i kaffe i ellers blir glasuren tørr og klumpete... skjønner ikke hvordan dere andre får det til med så lite fuktighet? :)

Beste tipset jeg har er å ha oppi ca 1,5 dl melk i glasuren, da blir glasuren helt perfekt, glansfull, suuuper fluffy og dødsgod :D Kaken er helt perfekt, og holder seg i dagesvis. kaker med kefir/kulturmelk i er perfekt å fryse også

Fryser dere med glasuren på"

Sjokoladekaka jeg har smakt på lenge! Brukte litt mer kaffe en det som sto i oppskriften

Jeg lagde denne kaken her om dagen og den ble kjempe god! Og like god etter å ha fryst den. Jeg lurer på en ting. Kan jeg lage muffins/cupcakes med samme oppskrit? I så fall, hvilken temperatur skal det stekes på og hvor lenge? Eller hva ville du anbefalt? Takk for supre oppskrifter! :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet