Summer Red Velvet Cake

06.07.2015


Summertime baby!  Cool

Sommerhilsen til deg fra meg!

Jeg koser meg for tiden med sol, palmesus og superherlig strand her i Fort Lauderdale. Digger å være i Amerika altså. Smile Jeg kom hit tidsnok til å få med meg feiringen av 4th of July - og gjett om det var liv på stranden her! Snart går turen videre til Orlando, Miami, Key West mv, følg meg på Instagram hvis du vil se noen bilder fra turen: @kristine_lifeissweet. Har du tips til hva jeg bør få med meg her i Florida, send meg gjerne mail om det til kristine@detsoteliv.no eller kommenter nedenfor.

Men så over til dagens kake, som er en amerikansk klassiker!

 

 

Red Velvet Cake er blant USAs mest berømte kaker. Denne røde fløyelskaken er faktisk egentlig en sjokoladekake, men kjennetegnes av rødfargen den får av rød konditorfarge.

 

 

Jeg har laget kaken i et par varianter tidligere her på Det søte liv. Dagens versjon er en sommerlig Red Velvet Cake med hvit ostekrem (Cream Cheese Frosting) og masse moreller og blåbær.

 


Kaken får lekre fargekontraster og smaker kjempegodt!
 

Enjoy!

 

 

Kakebunner:
♥ 100 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 dl surmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss kakao
♥ 1 ts eddik
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 pk kosentrert rød konditorfarge (se tips)

Ostekrem (Cream Cheese Frosting):
♥ 400 g kremost
♥ 200 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 750 g melis

Pynt:
♥ 400 g moreller
♥ 200 g blåbær


Fremgangsmåte:

Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn eggene til en kremete smørkrem. Rør i surmelk, vaniljeekstrakt og kakao. Rør ut natron i eddik. Ha dette i deigen. Bland så i hvetemel til du får en glatt og klumpfri deig (bruk gjerne elektrisk håndmikser i et par minutter). Pisk til slutt inn den røde konditorfargen.

 

 

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min (sjekk med kakenål at kakebunnene er gjennomstekte). Avkjøl kakene i formene.

 

 

Ta de avkjølte kakebunnene ut av formene og fjern bakepapiret.

Til ostekremen piskes romtemperert kremost sammen med mykt, romtemperert smør. Tilsett vaniljesukker og melisen litt om gangen. Pisk til du får en luftig ostekrem.

Ha ostekrem mellom kakebunnene.

 

 

Fordel resten av ostekremen jevnt over hele kaken.

 

 

Pynt toppen av kaken med moreller (se tips) og blåbær.

 

 

 

Tips:

♥ Det må mye rødfarge til for at kakebunnene skal få skikkelig rød farge som du ser på bildet. Deigen ser illrød ut, men en del av fargen blir borte under stekingen. Jeg har brukt konsentrert rød konditorfarge fra Wilton (såkalt pastafarge). Det fine med denne fargen er at den finnes i typen "no taste", slik at du er helt sikker på at konditorfargen ikke setter noen bismak på kaken.

 

 

Konditorfargen fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som fører produktene til Wilton, se for eksempel her i nettbutikken til SøteSaker.

 

 

♥ Det går fint å lage kakebunnene dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall innpakket i plast så de holder seg myke. Kaken bør serveres samme dag den er pyntet, så morellene og blåbærene er helt ferske og fine. Husk å fjerne stenene fra morellene. Jeg har i tillegg pyntet kaken med noen få hele moreller med stilk fordi jeg synes det ser litt kult ut, men de fleste morellene bør være uten stener.

 

 

Spennende sommerkake som garantert vil få oppmerksomhet på kakebordet!

 

 

I like it!  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Summer Red Velvet Cake

Ingredienser

Kakebunner:
♥ 100 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 dl surmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss kakao
♥ 1 ts eddik
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 pk kosentrert rød konditorfarge (se tips)

Ostekrem (Cream Cheese Frosting):
♥ 400 g kremost
♥ 200 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 750 g melis

Pynt:
♥ 400 g moreller
♥ 200 g blåbær

Fremgangsmåte

Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn eggene til en kremete smørkrem. Rør i surmelk, vaniljeekstrakt og kakao. Rør ut natron i eddik. Ha dette i deigen. Bland så i hvetemel til du får en glatt og klumpfri deig (bruk gjerne elektrisk håndmikser i et par minutter). Pisk til slutt inn den røde konditorfargen.

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min (sjekk med kakenål at kakebunnene er gjennomstekte). Avkjøl kakene i formene før de tas ut. Fjern bakepapiret.

Til ostekremen piskes romtemperert kremost sammen med mykt, romtemperert smør. Tilsett vaniljesukker og melisen litt om gangen. Pisk til du får en luftig ostekrem.

Ha ostekrem mellom kakebunnene og fordel resten av ostekremen jevnt over hele kaken.

Pynt toppen av kaken med moreller (se tips) og blåbær.

Tips

♥ Det må mye rødfarge til for at kakebunnene skal få skikkelig rød farge som du ser på bildet. Jeg har brukt konsentrert rød konditorfarge fra Wilton (såkalt pastafarge). Det fine med denne fargen er at den finnes i typen "no taste", slik at du er helt sikker på at konditorfargen ikke setter noen bismak på kaken. Konditorfargen fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som fører produktene til Wilton.

♥ Det går fint å lage kakebunnene dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall innpakket i plast så de holder seg myke. Kaken bør serveres samme dag den er pyntet, så morellene og blåbærene er helt ferske og fine. Husk å fjerne stenene fra morellene. Jeg har i tillegg pyntet kaken med noen få hele moreller med stilk fordi jeg synes det ser litt kult ut, men de fleste morellene bør være uten stener.

06.07.2015
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

24 kommentarer

Hei !
Kan man bruke vanlig konditorfarge som man får kjøpt på flasker til denne summer red velvet kaka?
mvh Mette

Prøvde det ein gong, med konditorfarge i red velvet cupcakes. Brukte heile flaska, men det er for svakt. Ein må bruke matfarge(slik som i oppskrifta her) om ein vil ha den sterke, klåre raudfargen! :-)
Du får kjøpt det på Kitch'n og liknande butikkar!

Ja, det er riktig, Siv. Flaskene med rød konditorfarge er ikke sterke nok og man må bruke minst 6 flasker for å få rødfarge på kaken! Viktig derfor å bruke konsentrert konditorfarge.

Hei!
Har du erfaring med å bytte ut til glutenfri mel i denne, eller en av de andre kakene i boken? Sitter med den og bloggen din foran meg, vil gjerne prøve på en glutenfri variant først :-)
Mvh Kristin

Hei Kristin, jeg har ikke særlig erfaring med å bake med glutenfritt mel, så kan ikke svare deg med sikkerhet. Men du finner jo en kategori med kaker uten hvetemel her på Det søte liv med mange kaker som er naturlig glutenfrie.

Hei. Det går vel an å bake i en form og så dele kaken i to? Da blir steketiden noe lengre da..Har bare en 24 cm form.

Mvh
Nina

Lurer på det samme. Eventuelt steke bunnene i to omganger? :)

Har man bare en form som er 24 cm i diameter, anbefaler jeg å steke kakebunnene i to omganger. Det går fint å lage kakerøren stå i romtemperatur mens den første kakebunnen steker.

Hei Nina, jeg anbefaler deg heller å steke kakebunnene i to omganger i stedet for å ha all deigen i formen med en gang. Kaken er litt porøs og er ikke så lett å dele i to kakebunner.

Bruker du varmluft når du steker to bunner samtidig?

Hei Lene, jeg får plass til to former som er 24 cm i diameter på samme plate i ovnen, og da er det ikke nødvendig å bruke varmluft. Steketemperaturen jeg har angitt er altså ikke med varmluft.

Har du litt mindre ovn enn meg slik at du ikke får plass til begge formene, kan du enten redusere varmen med 10-15 grader og sette på varmluft. Da kan du steke formene på ulike riller i ovnen, men husk da å bytte på plasseringen i ovnen etter halve steketiden.

Alternativt kan du steke en kakebunn om gangen midt i ovnen og da bruke vanlig over- og undervarme med temperaturen jeg har angitt i oppskriften.

Hei, denne kaken bakte jeg på lørdag til bursdagsselskapet jeg skulle ha og dessverre var det ikke noe "høydare". Kaken ble veldig kompakt, fyllet så ut som det hadde skilt seg (selv om jeg fulgte oppskriften helt) så resultatet ble heller dårlig. Kan ikke akkurat anbefale denne videre :-(

Synd å høre, Trine. Her er det noe som skjedde galt, for kaken blir veldig myk og skal absolutt ikke bli kompakt. Hvis ostekremen skiller seg, har du kanskje ikke hatt riktig temperatur på smør og kremost? Begge deler skal være romtemperert og piskes luftig med melisen. Bedre lykke neste gang:-)

Tar man blå konditorfarge i den nederste bunnen er jo dette den perfekte 17 mai kake!

ja, det er sant, Elin :-)

Har det noe å si for konsistensen/smaken om man dropper konditor fargen? Disse konditor fargene er så himmla dyre og man må jo ha en del :)

Hei.
Mine kaker synker sammen når de avkjøles. Hva gjør jeg galt? Tror jeg har prøvd alt... rom temp på ingrediensene. Avkjøles i ovnen til den er kalt i formen. Mindre form... ta ut av formen osv... trenger tips får å få til en luftig og fin Velvet kake.. for de er jo så gode.. :)

Hei.
Kan man bruke vanlig melk (eller kefir) eller noe annet isteden for surmelk. Litt synd å kjøpe en hel kartong også har jeg ikke bruk for den i noen andre oppskrifter :(

Hei!
Du jeg finner ikke den originale glasur oppskriften som lå her. Du hadde en annen red Velvet oppskrift som ikke lengre ligger på nettsiden og det er den oppskriften jeg har forelsket meg i. Så jeg håper du evt kan legge den ut igjen. De glasur oppskriftene som ligger her, er helt annerledes enn den jeg kan huske og ha brukt. Er det noe mulighet for og publisere den igjen?
Jeg elsker oppskriftene dine men har virkelig ikke lyst til og bytte red Velvet oppskrift for jeg ELSKER virkelig den du hadde! Takk for at du deler din fantastiske mat ekspertise med oss andre!

Hei, er det mulig å få oppskriften til en 16 cm rund kakeform? Og kan jeg bytte ut surmelk med kulturmelk? :)

Er det mulig å lage denne i langpanne? evnt må man da dobble oppskriften for å få to lag?

Dette var ikke en god kake. Følgte oppskriften slik den skulle med romtemperert ost og egg. Kaken ble kompakt, samtidig som at ostekremen skilte seg etter kort tid. Ostekremen smakte dessverre ikke slik jeg har erfaring av at red velvetens ostekrem skal smake. Generelt smakte ikke kaken noe heller. Burde hatt kaffi i den. Ellers så trenger man heller ikke to "bøtter" med pastafargen, bare en. Alt i alt? Ikke en god kake.

Tips til de som ikke tåler melk: Jeg lagde denne kaken med laktosefri rømme i stede for surmelk, melange uten melk (den bl¨å) i stede for smør og med philadelphia laktosefri. Kaken ble slik den pleier å bli, og alle sa den smakte kjempe godt :-)

Prøvde kaken her idag og tenkte det skulle bli 17-mai kaka. Gjorde alt som oppskrifta sa fra punkt og prikke. skjønner ikke hva som gikk galt. Kakebunnen ble kompakt og hard. Ble osteiskake istedetfor her gitt:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet