Verdens beste kanelruller (Cinnamon Sugar Twists)


"Cinnamon Sugar Twists" er en form for kanelboller - men med ekstra kult design  Smile

Jeg har brukt oppskriften min på Verdens beste boller, som gir helt unike, myke og saftige boller. Jeg bare ELSKER bollene du får med denne helt spesielle gjærdeigen hvor du koker opp melk, melis og smør. Du må nesten bare prøve selv - ikke mer å si enn det.

Så dette er altså samme type gjærdeig, men i stedet for å trille runde hveteboller, har jeg her kjevlet, smurt på smeltet smør, drysset på kanel- og sukkerblanding, brettet, skåret strimler og twistet bollene før steking. Ikke komplisert i det hele tatt, og resultatet er supermyke og dødskule kanelboller!  Icon e biggrin   Thumbs up

 


Oppskriften gir ca 30 stk.
 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Fyll:
♥ 100 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 ss kanel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).

Rør gjæren ut i væsken.

Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Deigen kan heves i 30 min, men det er faktisk ikke nødvendig med denne oppskriften her på grunn av den lange etterhevingen.

Del deigen (enten du har hatt en runde med heving eller ikke) i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til store leiver - omtrent like store som en stor stekeplate (ca 40x30 cm) - bruk eventuelt litt ekstra hvetemel under utbakingen.  Smelt smøret og pensle over leivene. Bland sukker og kanel og dryss blandingen over leivene.

Brett så leivene over fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er halvparten så brede, men fortsatt like lang (ca 40x15 cm). Skjær hver leiv opp i ca 15 striper. Tvinn remsene noen ganger rundt så du får den artige twistede fasongen og legg dem så på bakepapirdekkede stekebrett med god avstand imellom.

Etterhev bollene nå i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 min (se tips). Avkjøl.

 


Sikt over melis før servering. Jeg bruker en liten tesil til dette.

 

 

Sikt over generøst med melis!

 

 

Det blir SÅ LEKKERT!

 

 

Tips:

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å kjevle og forme og ikke løs og klissete.

♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. 

♥ Bollene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

♥ Du kan variere fyllet - se for eksempel Verdens beste sjokoladeruller (Chocolate Twists).

♥ Det går selvsagt fint an å lage denne type kanelboller med hvilken som helst gjærdeig. Bruk den du liker best og ikke føl deg bundet til å bruke denne som jeg her foreslår. Fremgangsmåten for fylling og bretting blir akkurat den samme, men med en annen type gjærdeig trenger du kanskje ikke like lang etterheving og kan bruke litt lavere steketemperatur. Når det er sagt, anbefaler jeg deg virkelig å prøve ut denne oppskriften, som i alle fall jeg har falt helt pladask for!

 

 

IN LOVE  Heart

 

 

Fantastisk myk konsistens på kanelbollene får du om du bruker denne utrolig flotte oppskriften på gjærdeig!

 

 

ENDELIG FREDAG I MORGEN!

KANSKJE NOE Å LAGE SEG TIL HELGEN, DERE ?  Wink

 

♥ ♥ ♥ ♥

Verdens beste kanelruller (Cinnamon Sugar Twists)
Ingredienser

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Fyll:
♥ 100 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 ss kanel

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).

Rør gjæren ut i væsken.

Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. Deigen kan heves i 30 min, men det er faktisk ikke nødvendig med denne oppskriften her på grunn av den lange etterhevingen.

Del deigen (enten du har hatt en runde med heving eller ikke) i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til store leiver - omtrent like store som en stor stekeplate (ca 40x30 cm) - bruk eventuelt litt ekstra hvetemel under utbakingen.  Smelt smøret og pensle over leivene. Bland sukker og kanel og dryss blandingen over leivene.

Brett så leivene over fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er halvparten så brede, men fortsatt like lang (ca 40x15 cm). Skjær hver leiv opp i ca 12 striper. Tvinn remsene noen ganger rundt så du får den artige twistede fasongen og legg dem så på bakepapirdekkede stekebrett med god avstand imellom.

Etterhev bollene nå i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 min (se tips). Avkjøl.

Sikt over melis før servering. Jeg bruker en liten tesil til dette.

 

 

 

Tips

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å kjevle og forme og ikke løs og klissete.

♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. 

♥ Bollene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

♥ Det går selvsagt fint an å lage denne type kanelboller med hvilken som helst gjærdeig. Bruk den du liker best og ikke føl deg bundet til å bruke denne som jeg her foreslår. Fremgangsmåten for fylling og bretting blir akkurat den samme som jeg har beskrevet, men med en annen type gjærdeig trenger du kanskje ikke like lang etterheving og kan bruke litt lavere steketemperatur. Når det er sagt, anbefaler jeg deg virkelig å prøve ut denne oppskriften, som i alle fall jeg har falt helt pladask for!

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Disse er HELT FANTASTISKE Andre gang jeg lager dem nå.. Deler deigen i to, så lager jeg kanelsnurrer av halve og rosinboller og "vanlige" boller av den andre halvdelen. Je hadde en favorittoppskrift før også, men denne er enda bedre! Anbefales

Nettop ferdig med disse, og de var sååå gode og luftige. Blir nok flere av disse etterhvert. Men en ting jeg lurer på, det står at det blir 24 stk. Jeg fikk dobbelt så mange, og de var heller ikke noe små og puslete. Men ble jo dobbelt så mye å kose seg med da :

Disse er fantastisk gode. Men jeg får lett rundt 50 stk istedenfor 30, og de er fortsatt store og luftige og gode.
Vi er veldig glade i alt som er godt, så vi har i ca 100 g rosiner som vi legger i bløt på forhånd. Bruker også dobbelt så mye kanelfyll. Jeg smelter smøret og blander det sammen med kanel og sukker og smører det utover. Også lager vi de runde og har på vaniljekrem i midten, og gjerne glasur og kokos på de ferdige bollene. Himmelsk!!

Ja, og smøret kan klarnes slik at melkeproteinintolerante/melkeallergikere og de med laktoseintoleranse også kan nytes disse fantastiske bollene! 🤗

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift