Arkiv: september 2008

30.09.2008

Den aller deiligste "Brødpudding" skal inneholde rom og rosiner, som denne her! I tillegg inneholder denne fantastiske oppskriften små epleterninger. Server brødpuddingen varm med vaniljeis, vaniljesaus og aller helst den nydelige, krydrede romsausen du får oppskriften på her! Herlig.. :-)

Kategorier: Andre festkaker
30.09.2008


Deilig kosemat! Serveres varm med vaniljesaus eller vaniljeis og karamellsaus.....

Kategorier: Andre festkaker
28.09.2008

Oppskriften på "Gøymde eple" er hentet fra lokalavisen Ryfylke. I denne lekre kaken ligger et nydelig fyll av krydrede epleterninger og rosiner skjult inni en lekker butterdeigsterte. Men du kan likevel skimte det bortgjemte fyllet gjennom sprekkene. Original og kjempegod eplekake!

Kategorier: Paier/Terter
28.09.2008

Min mamma har en mer fantastisk oppskriftssamling enn noen kan forestille seg. Samlingen består først og fremst av et enormt antall oppskriftsbøker og oppskrifter klippet ut fra all verdens ukeblader. Men de aller, aller beste oppskriftene har hun skrevet pent ned for hånd i en egen notatbok. Dette er oppskrifter som er hentet fra venner som hun gjennom livet har blitt servert ulike retter av. Denne tyske oppskriften på "Feine Apfeltorte" (som betyr "Fin eplekake") har mamma fått fra sin gode, tyske, og veldig morsomme og snille, venninne Heike. Det står notert ved siden av oppskriften at den egentlig tilhører Heikes mor. Dette er altså en gammeldags oppskrift på finslig, tysk eplekake. "Feine Apfeltorte" består av en mørdeigsbunn som fylles med nydelig fyll av dampede epler. Kaken dekkes med en vidunderlig lekker og luftig mandelmasse. "Ganz leicht und locker und wunderschön!" En delikatessekake!

Kategorier: Andre festkaker
28.09.2008

Veldig myk kake med veldig god smak! Kaken er lett å lage. En favoritt til kveldskosen!

Kategorier: Paier/Terter
24.09.2008

"Smørkake med rosiner" er en liten og veldig deilig kake, som smaker spesielt nydelig til en kopp rykende varm te!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
23.09.2008

Fantastisk nydelig, delikat og fruktig plommeterte helt etter min smak! Litt søtt og litt syrlig på samme tid - det er vel alltid slik at noen kontraster skjerper sansene og gjør opplevelsen bedre;-) Kaken serveres lunken med crème fraîche, pisket krem eller vaniljeis.

Kategorier: Paier/Terter
20.09.2008

Normandie i Nord-Frankrike er epleland over alle andre steder! Mest kjent er området for sin berømte calvados, som lages av eplesider (se oppskrift på "Eplekake med calvados" på detsoteliv.no). Men i Normandie serveres også verdens beste eplekaker! Oppskriften på denne eplekaken er hentet fra kokeboken "At My French Table: Food, Family and Joie De Vivre in a Corner of Normandy" (2008). Boken er laget av australske Jane Webster, som er helfrelst på fransk kultur og mat. Hennes oppskrift på "Normandy apple cake" er veldig saftig, men også veldig enkel på smak - men det gjør at eplesmaken kommer enda bedre til sin rett. Om kaken heter det: "It is difficult to conceive of cooking in Normandy without apples. As well as being the key ingredient in the region's ubiquitous cider, apples are incorporated into almost any type of cooking and baking you can imagine. A slice of this teacake is a perfect mid-afternoon treat."

Kategorier: Formkaker
20.09.2008

Deilig og myk eplepai, der eplene ligger i midten.

Kategorier: Paier/Terter
20.09.2008

Veldig enkel kake (vel, egentlig dessert) som består av epler og marengs. Smaker søtt og godt - og best av alt: 0 gram fett:-) Du kan spise hele porsjonen selv, og likevel legge deg med god samvittighet på kvelden!

Kategorier: Paier/Terter

Sider

Tweet