På tur til vakre Santorini!

 

Vakre Hellas i hvitt og blått
 

I dag vil jeg vise frem noen bilder fra en reise til den fantastiske greske øya Santorini!

 

 

 På vulkanøya Santorini har du den flotteste utsikten du kan tenke deg!

 

 

Hovedstaden Fira

 

Vulkankrateret (Kalderaen) er fylt med blått hav som er så nydelig sammen med de kritthvite, greske husene!

 

 

 

Mange idylliske barer og restauranter i skråningen.

 

 

Kan bare sitte og se på havet i timevis...

 

Må si at jeg forelsket meg helt i dette stedet!

 ♥

 

 

På østsiden av øya har du lange strender med svart lavasand.

 

 

Men så over til kakene, som jo er temaet for Det søte liv ;-D

 

Den aller mest berømte greske kaken er nok Baklava!

De som har fulgt meg på Det søte liv en stund, vet at dette er en av de aller beste kakene jeg vet om.

Baklava serveres som regel i firkanter, men se på denne fantastiske Baklavakaken jeg så i et lite gresk konditori:

 

 

Dåååån!  Nokså mektige kakestykker det der kan jeg love deg (men smakte fantastisk!!!)

 

En annen veldig kjent gresk kake er "Ravani", som lages med semulegryn og dynkes med masse sirup.

 

 

 Mmmm..., sånn skal jeg prøve å lage hjemme også!

 

De serverer visst mørke sjokoladekaker i Hellas også;-)

 

 

Og masse andre lekre kaker....

 

 

Kakene til venstre på bildet nedenfor så jeg i mange konditorier, men jeg fant ikke ut hva de heter. Kakene til høyre var akkurat som gammeldagse, norske Fløtehorn:-)

 

 

Må tilbake til yndingskaken min Baklava;-)

Her ser du dem formet som små, runde blomster. De ble kalt "Baklava Daisies" eller "Margarites" og var bare helt passe mektige og smakte nydelig!

 

 

Overalt kunne man få kjøpt pakker med tradisjonelle, greske småkaker. Ikke like ferske som hos konditoriene selvfølgelig, men likevel veldig gode.

Nysgjerrig på hvordan kakene ser ut inni..?

Det var jeg også - så jeg måtte jo kjøpe med meg en del;-)

 

 

Her har du bilde av "Kataifi" som faktisk også er en form for Baklava med nokså lik smak, men laget som ruller og fint strimlet filodeig.

 

 

Her har du "Melomakarono" - og disse falt jeg pladask for!  Laget med honning og valnøtter... mmmm....

 

 

Og så selvfølgelig de greske småkakene "Kourabies" - som er berømte over hele verden!

Disse småkakene er laget med mandler, semulegryn, vanilje og litt rosevann og smakte himmelsk!

 

 

Typisk for "Kourabies" at de skal rulles i melis etter steking så de får den pudderhvite overflaten.

 

Det samme gjelder for "Akanes" som var noen litt klissete søtsaker som smakte av smør og mandler. De stammer fra den greske byen Serres og er visst nok blitt laget der i mange hundre år.

På pakningen stod denne beskrivelsen:

When, during the Turkish enslavement, the local lords asked the servants, who lived in Serres, to make them something sweet, they used to produce a thick mush from sugar cane, which was mixed with nuts and fresh aromatic butter coming from the local mountain Lailia.

The mush used to boil in large boilers, over strong fire while someone was continually stirring the mixture with a big ladle. The lord who is overlooking the procedure, used to order the servant from Serres telling him "AKA" (which means stir) and the servant was answering "NE" (which means yes). Thats how the modern word "AKANE" came out.

 

 

Kjøpte også med "Halva", som ligner litt på fransk nougat, men som likevel hadde en litt annen smak og konsistens fordi de lages med tahini (som er basert på sesamfrø). Spennende og nydelig smak!

 


Sweet memories from Santorini!

 

Dette er altså noe av det du bør få med deg om du skulle ta turen til Santorini.

Hvis du vet om noen andre gode, greske kaker, håper jeg du legger igjen en kommentar med tips til meg!!!

 

 

Enda viktigere enn søtsakene er likevel den fantastiske solnedgangen!

Aller flottest er den fra utkikksposten helt ytterst nordøst på øya ved byen Oia.

 

 

Så er det bare å nyte det fantastiske synet ...

 

 

Må nok tilbake hit ja...

 

 

Bloggkategori