Agurksalat med mynte, dill og feta

Dette er en enkel, middelhavsinspirert agurksalat med kjempegod smak!

Det er den herlige kombinasjonen av masse frisk mynte og dill som setter sitt preg på agurksalaten i tillegg til rødløk og fetaost. 

Passer til alt av grillmat, stekt kylling og fisk, og også nydelig alene med noe nybakt brød til. 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 6 persiske agurker (se tips)
♥ 0,5 rødløk
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 bunt frisk mynte (se tips)
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 200 g fetaost (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Kutt opp agurk og rødløk i mindre biter og ha disse i en bolle. 

 

 

Ha over presset sitronsaft og olivenolje og bland sammen. 

Grovhakk frisk mynte (kun bladene) og dill (ca. 1 dl av hver), og ha dette i bollen. 

 

 

Bland sammen. 

Smuldre over fetaost. 

 

 

Kvern over salt og pepper. Vend om på salaten så alt blandes godt sammen.

Smak til om det trengs mer sitronsaft/salt/pepper. 

 

 

La agurksalaten stå kjølig frem til servering. 

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker her såkalte persiske agurker (kalles også for snackagurker), som er mindre i størrelse og mer crispy enn de vanlige agurkene som fås kjøpt i norske matbutikker.  Man får som regel tak i dem hos asiatiske matbutikker. Jeg pleier å kjøpe dem hos frukt og grønt-butikker på Grønland i Oslo. 

 

 

♥ Dersom du ikke har persiske agurker, kan du lage agurksalaten med vanlige agurker. Beregne da 1,5 - 2 stk avhengig av størrelsen på agurkene.

♥ Jeg kjøper også gjerne friske urter i utenlandske matbutikker fordi jeg synes at kvaliteten på buntene er mye bedre. 

 

 

♥ Bruk helst ekte, gresk fetaost for best smak!

 

 

♥ Agurksalaten bør serveres samme dag den er laget, men kan gjerne stå i kjøleskapet et par timer før servering. 

♥ Se også Gresk agurksalat med feta og avokado

 

Fantastisk god og frisk agurksalat!  🤩

Velbekomme! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Agurksalat med mynte, dill og feta
Ingredienser

♥ 6 persiske agurker (se tips)
♥ 0,5 rødløk
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 bunt frisk mynte (se tips)
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 200 g fetaost (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Kutt opp agurk og rødløk i mindre biter og ha disse i en bolle. 

Ha over presset sitronsaft og olivenolje og bland sammen. 

Grovhakk frisk mynte (kun bladene) og dill (ca. 1 dl av hver), og ha dette i bollen. Bland sammen.

Smuldre over fetaost. 

Kvern over salt og pepper. Vend om på salaten så alt blandes godt sammen. Smak til om det trengs mer sitronsaft/salt/pepper. 

La agurksalaten stå kjølig frem til servering. 

Tips

♥ Jeg bruker her såkalte persiske agurker (kalles også for snackagurker), som er mindre i størrelse og mer crispy enn de vanlige agurkene som fås kjøpt i norske matbutikker.  Man får som regel tak i dem hos asiatiske matbutikker. Jeg pleier å kjøpe dem hos frukt og grønt-butikker på Grønland i Oslo. 

♥ Dersom du ikke har persiske agurker, kan du lage agurksalaten med vanlige agurker. Beregne da 1,5 - 2 stk avhengig av størrelsen på agurkene.

♥ Jeg kjøper også gjerne friske urter i utenlandske matbutikker fordi jeg synes at kvaliteten på buntene er mye bedre. 

♥ Bruk helst ekte, gresk fetaost for best smak! 

♥ Agurksalaten bør serveres samme dag den er laget, men kan gjerne stå i kjøleskapet et par timer før servering. 

♥ Se også Gresk agurksalat med feta og avokado

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift