Nanaimo Bars

Nanaimo Bars er blant de mest berømte kakene fra Canada!

Kaken er oppkalt etter den kanadiske byen Nanaimo som ligger i British Columbia, Vancouver Island.

 

 

Nanaimo Bars skal ikke stekes og består av tre lag:

   ♥ Bunnen smaker herlig av sjokolade, kjeks, kokos og valnøtter.

   ♥ Det neste laget består av en nydelig vaniljesmørkrem.

   ♥ På toppen dekkes kaken med sjokoladeglasur.

 

 

Kaken lages i liten langpanne og deles i firkanter når den har stivnet.

Kakestykkene har lang holdbarhet, og er også fine å fryse.

 

 

Enjoy! 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 200 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 50 g kakaopulver
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g Digestivekjeks
♥ 100 g kokos
♥ 100 g valnøtter

Vaniljesmørkrem:
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kremfløte
♥ 3 ss vaniljekrempulver (se tips)
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g melis

Sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade
 

Fremgangsmåte:

Bunnen:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Rør inn sukker og kakaopulver, og deretter eggene og vaniljeekstrakt så du får en jevn blanding. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp forsiktig under stadig omrøring helt til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen igjen av platen.

Hakk opp Digestivekjeks til grove smuler. Bland med kokos og hakkede valnøtter. Ha deretter over sjokoladeblandingen. Kna dette jevnt sammen.

Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha sjokoladeblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Sett formen i kjøleskapet i 1 time.

 

 


Vaniljesmørkrem:

Pisk først smøret luftig. Tilsett deretter kremfløte, vaniljekrempulver, vaniljeekstrakt og melis. Pisk videre en kort stund til så du får en luftig vaniljesmørkrem.

Ta kaken ut av kjøleskapet. Bre vaniljesmørkremen over kakebunnen i et jevnt lag.

 

 

Sett langpannen så i fryseren i et par timer.

 


Sjokoladeglasur:

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen. La sjokoladen smelte sammen med fløten på svak varme til du får en glatt sjokoladeglasur. Avkjøl til romtemperatur.

Ta kaken ut av fryseren og smør over sjokoladeglasuren.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet i en time, slik at glasuren stivner.

 

 

Løft kaken ut av langpannen og del kaken i firkanter.

 

 

Gøy at det er så lett å lage en så berømt kake på sitt eget kjøkken!  Smile  

 

 

 

Tips:

♥ Til vaniljesmørkremen skal det tilsettes vaniljekrempulver. Jeg bruker denne typen "Kakefyll med vaniljesmak (uten koking)". 3 ss pulver tilsvarer omtrent halve pakken. 

 

 

♥ Kakebitene er kjempefine å fryse og de tiner raskt! 

 

 

Jeg vet ikke så mye om Canada og har ikke besøkt landet enda, men Nanaimo Bars har jeg hørt om (- og Rupi Kaur).

 

 

Test ut denne kaken, du også - og få deg en smak fra Canada!

Kaken er kjempegod! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Nanaimo Bars
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 50 g kakaopulver
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g Digestivekjeks
♥ 100 g kokos
♥ 100 g valnøtter

Vaniljesmørkrem:
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kremfløte
♥ 3 ss vaniljekrempulver (se tips)
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g melis

Sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Bunnen:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Rør inn sukker og kakaopulver, og deretter eggene og vaniljeekstrakt så du får en jevn blanding. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp forsiktig under stadig omrøring helt til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen igjen av platen.

Hakk opp Digestivekjeks til grove smuler. Bland med kokos og hakkede valnøtter. Ha deretter over sjokoladeblandingen. Kna dette jevnt sammen.

Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha sjokoladeblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Sett formen i kjøleskapet i 1 time.

Vaniljesmørkrem:
Pisk først smøret luftig. Tilsett deretter kremfløte, vaniljekrempulver, vaniljeekstrakt og melis. Pisk videre en kort stund til så du får en luftig vaniljesmørkrem.

Ta kaken ut av kjøleskapet. Bre vaniljesmørkremen over kakebunnen i et jevnt lag. Sett langpannen så i fryseren i et par timer.

Sjokoladeglasur:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen. La sjokoladen smelte sammen med fløten på svak varme til du får en glatt sjokoladeglasur. Avkjøl til romtemperatur.

Ta kaken ut av fryseren og smør over sjokoladeglasuren. Sett kaken i kjøleskapet i en time, slik at glasuren stivner.

Løft kaken ut av langpannen og del kaken i firkanter.

Tips

♥ Til vaniljesmørkremen skal det tilsettes vaniljekrempulver. Jeg bruker Kakefyll med vaniljesmak (uten koking). 3 ss pulver tilsvarer omtrent halve pakken. 

♥ Kakebitene er kjempefine å fryse og de tiner raskt! 

24 kommentarer

Hei, lurte på om valnøttene kan byttes ut med f.eks. mandler, eller kommer det til å endre smaken veldig? Eller er det noe annet jeg kan erstatte de med? Kan det eventuelt bare erstattes med mer digestive? Nøtte allergi i huset, så jeg lurer alltid på dette... Det så ut som ei fantastisk god kake, den skulle jeg gjerne ha laget. Bruker oppskriftene dine hele tiden og er alltid såååå fornøyd :)

Hei, Takk for koselig tilbakemelding på oppskriftene! :-)

Ja det går fint å bytte ut valnøtter med mandler eller mer digestive-kjeks. Det vil ikke gjøre så veldig stor forskjell på smaken, og det finnes flere varianter av Nanaimo Bars som ikke bruker valnøtter eller andre typer nøtter i det hele tatt. :-)

Åh, tusen takk Kristine! Jeg bodde i British Colombia på 90-tallet og har prøvd å finne oppskrift på disse uten suksess. Nå vet jeg hva jeg skal finne på i helgen! Er heldigvis ikke i karantene, så jeg dra på butikken og handle det som trengs:-)

Helt nydelig god smak på kaken. Den ble elsket av alle voksne og barn i huset.
Anbefales om du er ute etter en enkel og en supergod kake.

Bodde i Toronto 1 år og vi elsket denne kaken. Hadde ikke smakt den på mange år, så kan tro jeg var glad når det dukket opp en oppskrift på denne

Jeg har bodd i British Colombia i 11 år, og elsket! Nanaimobars, men har ikke hatt oppskriften, så nå gleder jeg meg til å bake de og servere til familie og venner, tusen takk for at du deler denne
Mvh Gerd

Hey,
Så kult at du har laget dette!!
Er det mulig at du har fulgt tipset mitt som jeg sendte deg på mailen..?
Anywho, du burde besøke Nanaimo on Vancouver Island og prøve deres egne for å se hvem som klarte det best

Hei!

Hvor stor er liten langpanne?

Som svar på av Saba (ikke bekreftet)

20x30 cm :)

Som svar på av Monica (ikke bekreftet)

Ja, riktig. Som det også står i oppskriften.. :-)

Kan man bruke vaniljekakefyll (til koking)?? Kaken ser sykt god ut og tenkte å overraske min kanadiske svoger med denne :-)

Hvor får man kjøpt Freia kakefyll med vaniljesmak uten koking?? Har vært på Rema, Kiwi og Meny men finner bare kokevarianten. Og nå står det en halvferdig kake i kjøleskapet... Huff nei, dette ble nedtur. Hvis man må spesialbestille dette produktet fra Freia hadde det vært kjekt om det hadde stått i oppskriften. Kan jeg lage vaniljekremen på en annen måte? Hjelp...

Hei Signe, jeg har kjøpt Freia kakefyll med vaniljesmak uten koking blant annet hos Meny og Oda.no, og flere andre matbutikker. Er nok antakelig bare utsolgt siden du ikke har funnet det, men dette er ikke noe produkt man må spesialbestille. Uansett burde det gå helt greit med vaniljekrempulver beregnet på koking også. :-)

kan man ha den i kjøleskapet istedenfor frysen når man bare ha en liten fryse del på kjøleskapet og liten plass?

Kan man bruke den sjokoladekremen på vanlig sjokoladekake i langpanne, eller vil det bli helt feil?

Har ikke sett kaken eller oppskriften før i dag..men har vært i Nanaimo og her ska det bakes Nanaimo bars 😊Så takk for oppskriften.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift