Skuffekake

Skuffekake
Ingredienser

4 egg
7 dl sukker
3,5 dl melk
300 g smør
10 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker

Pynt:
sukker
kanel

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i en stor bakebolle. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis inn i eggedosisen.

Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over masse sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-30 min. Del kaken i firkanter. Løft firkantene ut av formen med en stekespade (se tips).

Tips

Det er lurt å løfte kaken ut av langpannen med en stekespade i stedet for å hvelve den ut av langpannen, for da unngår du at alt sukkeret drysser av kaken.

Kakekategori
Allergier og preferanser

40 kommentarer

Jeg har alltid fryst kaken og det funker, nesten som den blir bedre etter den er blitt fryset og tint igjenn

Lagde den første gang etter oppskrift, syntes den var alt for søt og alt for nye vaniljesukker. Lagde den igjen med bare 2 dl sukker og 2 ts vaniljesukker. Ble mye bedre.

Jeg har lenge leita etter denne kaka med sukker og kanel,brukte å bake den for30-40 år siden

Men jeg brukte å koke opp melk og smør og så avkjøle det da får man den ordentlige gammeldagse smaken

Sykt mye sukker... Hva kommer det av? Man bruker jo ikke så mye i hverken sjokoladekake, sukkerbrød el.l?

Jeg har en gammel oppskrift av denne og der står det ikke vaniljesukker. Synes den er best uten vaniljesukker.
Ellers var oppskrifta ganske lik

Enkel og veldig god dugnadskake. God å fryse.

Er nok for at kaken skal være veldig søt, er en del som liker kaken veldig søt, for meg så er denne kaken en god nr 2 for meg, favorittkaken min er bløtkake, men denne kaken er så god den også, jeg liker kakene veldig søt, men kan helt sikkert justere med mindre sukker selv 😊 håper du liker svaret fra meg 😊

Hvorfor heter det skuffekake? Jeg hører skuff, jeg hører kake, men jeg klarer ikke skjønne sammenhengen. Takk på forhånd!

Navnet «skuffkake» kommer i fra gammelt av og av at ingrediensene er noe man som regel alltid har i kjøkkenskuffen og dermed lett kunne kaste sammen hvis man fikk uventet besøk. Er hvertfall det jeg alltid har fått høre av mine bestemødre etc.

I motsetning til andre så elsket jeg kaken! Søt, god og saftig. Kake skal være usunt, og godt er det :D
Laget den i rundform ved å halvere oppskriften. Den passet perfekt i en standard form, og stekte den i ca 25 min. Fulgte nøye med på slutten og tok den ut når det ikke var noe deig på pinnen jeg stakk i :)
Ps: om du ikke liker noe og derfor ikke ønsker lage det, så spar deg for kommentaren ;)

Fantastisk god kake og så lettvint. Prøvde å bruke bakemjølk istedenfor vanlig melk. Smakte like godt men ble ikke samme lette konsistensen som med H - melk. Noen som har forsøkt med kokosmelk?

Jeg stekte kaka i over 30 minutter likevel var den veldig rå (flytende) i midten. Må ha mye lengre steketid, antar minst 45-50 minutter.

Anbefaler på det sterkeste å slenge en halv rømmeboks i røra til slutt! Den blir mye saftigere, for de som liker det:)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift