Marinert parmesan


Marinert parmesan med oliven, urter, hvitløk, chili og valnøttolje. 

Dette er snadder! Yum

Marinert ost er lett å lage, og kjekt å servere enten det er som tilbehør til koldtbord, sammen med kjeks, i en salat eller bare for å sitte og småspise i lag. Et glass med marinert ost er også godt egnet som velsmakende gave. 

 

 

Oppskriften gir 1 stort eller 2 mindre glass med marinert ost. 

 

 


Ingredienser:

♥ 750 g fersk parmesan
♥ 2 røde chili (renset for frø)
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 2 never fersk timian
♥ 100 g sorte oliven
♥ 5 dl valnøttolje (se tips)


Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene.

 

 

Skjær osten i terninger.

Rens hvitløksfedd og chili for frø og hakk dette opp i små biter.

Ha ostebitene, hakket chili og hvitløk, fersk timian og oliven lagvis i en krukke.

 

 

Hell over valnøttolje (eller annen god olje, se tips).

Sett lokk på krukken og oppbevar i kjøleskapet.

 

 

La osten stå og trekke i minst noen dager før servering, og gjerne i 1-2 uker, så smakene trekker godt inn i ostebitene.

La krukken stå fremme i romtemperatur i noen timer før servering.


Et godt serveringstips er å pensle loffskiver med olje og gni inn med hvitløksbåter, og deretter grille i ovnen. 

 

 

Serveres med fersk timian og marinert parmesan.

 

 

Åh, superdigg!
 


Tips:

♥ Bruk gode råvarer! 

 

 

♥ Får du ikke tak i valnøttolje, kan du også bruke god olivenolje. 

 

 

♥ Marinert ost har lang holdbarhet i kjøleskapet. Rør litt rundt i den av og til, slik at alle ostebitene blir trukket inn av oljemarinaden. 

♥ Marinert ost kan også lages med andre typer faste, gule oster. 

Se for eksempel oppskrift på Marinert Edamer her på Det søte liv. 

 

 

  Yum  Anbefales! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Marinert parmesan
Ingredienser

♥ 750 g fersk parmesan
♥ 2 røde chili (renset for frø)
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 2 never fersk timian
♥ 100 g sorte oliven
♥ 5 dl valnøttolje (se tips)

Fremgangsmåte

Skjær osten i terninger.

Rens hvitløksfedd og chili for frø og hakk dette opp i små biter.

Ha ostebitene, hakket chili og hvitløk, fersk timian og oliven lagvis i en krukke.

Hell over valnøttolje (eller annen god olje, se tips).

Sett lokk på krukken og oppbevar i kjøleskapet.

La osten stå og trekke i minst noen dager før servering, og gjerne i 1-2 uker, så smakene trekker godt inn i ostebitene.

La krukken stå fremme i romtemperatur i noen timer før servering.

Tips

♥ Får du ikke tak i valnøttolje, kan du også bruke god olivenolje. 

♥ Marinert ost har lang holdbarhet i kjøleskapet. Rør litt rundt i den av og til, slik at alle ostebitene blir trukket inn av oljemarinaden. 

♥ Marinert ost kan også lages med andre typer faste, gule oster. 

Se for eksempel oppskrift på Marinert Edamer her på Det søte liv. 

Mat
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift