Dekomponert ostekake i skål


Ostekake for late sommerdager... 

Smile  


Ostekake på glass er en populær måte å lage en enkel ostekake på.

Her gjøres det om mulig enda enklere ved at kjekssmuler, ostekrem og søte jordbærskiver legges hver for seg på en tallerkenen eller i en skål.

For ekstra god smak smørsteker jeg kjekssmulene med litt kanel. Jordbærene får et dryss med limesukker og ostekremen er smaksatt med vanilje.

Utrolig enkelt og veldig godt! 

 

 

Oppskriften passer til 3-4 porsjoner.

 

Ingredienser:

Kjekssmuler:
♥ 100 g Bixit havrekjeks
♥ 50 g smør
♥ 1 ts kanel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 1,5 dl kremfløte

Jordbær:
♥ 1 kurv jordbær
♥ 1 lime
♥ 1 ss sukker


Fremgangsmåte:

Kjekssmuler:

Knus kjeksen og ha smulene i en stekepanne. Tilsett smør og kanel.

 

 

Stek kjekssmulene på middels varme til de blir gylne. Avkjøl.

 


Ostekrem:

Pisk kremost, melis og vaniljepasta sammen.

Pisk kremfløten til krem i en annen skål.

Vend den piskede fløtekremen sammen med ostekremen.


Jordbær med limesukker:

Rens jordbærene og skjær dem i skiver.

Riv skall av limen og bland limeskallet med sukker.


Dandering:

Finn frem tallerkener eller skåler og dander med kjekssmuler, jordbærskiver og en god klatt ostekrem. Dryss limesukkeret over jordbærene.

Oppbevares kjølig frem til servering. 

 

 

Enkel, deilig og sommerlig ostekake-dessert! 

 

 


Tips:

♥ I stedet for Bixit kan du bruke annen søte havrekjeks. Det går også fint å bruke Digestive-kjeks, men siden den kjeksen er mindre søt, kan du blande 1 ss brunt sukker med kjekssmulene før steking. 

♥ Desserten bør lages på serveringsdagen. 

♥ Denne desserten blir selvfølgelig best dersom du får tak i søte, røde jordbær.

♥ Se som sagt også oppskrifter på Ostekake på glass. En lignende variant er Safarikake, som også kan lages i glass. 

 

 

Kos deg med sommer og helg! 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Dekomponert ostekake i skål
Ingredienser

Kjekssmuler:
♥ 100 g Bixit havrekjeks
♥ 50 g smør
♥ 1 ts kanel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 1,5 dl kremfløte

Jordbær:
♥ 1 kurv jordbær
♥ 1 lime
♥ 1 ss sukker

Fremgangsmåte

Kjekssmuler:
Knus kjeksen og ha smulene i en stekepanne. Tilsett smør og kanel. Stek kjekssmulene på middels varme til de blir gylne. Avkjøl.

Ostekrem:
Pisk kremost, melis og vaniljepasta sammen. Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend den piskede fløtekremen sammen med ostekremen.

Jordbær med limesukker:
Rens jordbærene og skjær dem i skiver.

Riv skall av limen og bland limeskallet med sukker.

Dandering:
Finn frem tallerkener eller skåler og dander med kjekssmuler, jordbærskiver og en god klatt ostekrem. Dryss limesukkeret over jordbærene.

Oppbevares kjølig frem til servering. 

Tips

♥ I stedet for Bixit kan du bruke annen søte havrekjeks. Det går også fint å bruke Digestive-kjeks, men siden den kjeksen er mindre søt, kan du blande 1 ss brunt sukker med kjekssmulene før steking. 

♥ Desserten bør lages på serveringsdagen. 

♥ Denne desserten blir selvfølgelig best dersom du får tak i søte, røde jordbær.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift