After Eight sjokolademousse

11.03.2016


Nydelig, nydelig, nydelig desserttips!

 

 

After Eight sjokolademousse lages med smeltet After Eight og kremfløte.

 

 

Så enkelt, men likevel så godt!

 

 

Oppskriften gir 6-8 porsjoner.

 

 

Ingredienser:

♥ 2 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 20 stk After Eight
♥ 4 dl kremfløte

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 6-8 stk After Eight


Fremgangsmåte:

Kok opp 2 dl kremfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett hakket kokesjokolade og 20 stk After Eight-plater. La sjokoladene ligge i den varme fløten til den smelter. Rør blandingen jevn og avkjøl den i romtemperatur.

Pisk 4 dl kremfløte til myk, luftig krem. Vend sjokoladeblandingen inn i kremen med en slikkepott.

Fordel sjokoladekremen i 6-8 dessertskåler eller -glass.

Sett skålene i kjøleskapet og avkjøl i minst et par timer (eller over natten).

Før servering pyntes hvert glass med moussen med en klatt pisket krem og en After Eight-sjokolade.

 

 

Nydelig sjokoladedessert!

 

 

 

Tips:

♥ Merk at sjokolademoussen blir nokså mektig, så ikke lag porsjonene for store.

 

 

♥ Det er riktig i oppskriften at du først skal varme 2 dl kremfløte med sjokoladen og deretter piske 4 dl kald kremfløte til krem, som du deretter blander med sjokoladeblandingen. Totalt altså 6 dl kremfløte til bare sjokolademoussen (uten kremfløten som skal brukes til pynt). Siden det er mye pisket krem i sjokolademoussen, bør den stå i kjøleskapet helt frem til servering. Den smaker aller best samme dag eller dagen etter. Kremen på toppen bør has på rett før servering, så kremen er helt fersk.

 

 

Er du glad i After Eight, er dette definitivt desserten for deg!  Smile 

 

 

Ha en super helg, alle sammen!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

After Eight sjokolademousse

Ingredienser

♥ 2 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 20 stk After Eight
♥ 4 dl kremfløte

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 6-8 stk After Eight

Fremgangsmåte

Kok opp 2 dl kremfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett hakket kokesjokolade og 20 stk After Eight-plater. La sjokoladene ligge i den varme fløten til den smelter. Rør blandingen jevn og avkjøl den i romtemperatur.

Pisk 4 dl kremfløte til myk, luftig krem. Vend sjokoladeblandingen inn i kremen med en slikkepott.

Fordel sjokoladekremen i 6-8 dessertskåler eller -glass.

Sett skålene i kjøleskapet og avkjøl i minst et par timer (eller over natten).

Før servering pyntes hvert glass med moussen med en klatt pisket krem og en After Eight-sjokolade.

Tips

♥ Merk at sjokolademoussen blir nokså mektig, så ikke lag porsjonene for store.

♥ Det er riktig i oppskriften at du først skal varme 2 dl kremfløte med sjokoladen og deretter piske 4 dl kald kremfløte til krem, som du deretter blander med sjokoladeblandingen. Totalt altså 6 dl kremfløte til bare sjokolademoussen (uten kremfløten som skal brukes til pynt). Siden det er mye pisket krem i sjokolademoussen, bør den stå i kjøleskapet helt frem til servering. Den smaker aller best samme dag eller dagen etter. Kremen på toppen bør has på rett før servering, så kremen er helt fersk.

11 kommentarer

Ser verkligen supergod ut

Ja, supergod er den også! :)

Kjempegod oppskrift! Smakte supergodt, litt mektig, men helt fantastisk allikevel! Jeg har et tips (har ikke prøvd det selv), og det er å ha sjokoladebiter i moussen. Si gjerne ifra hvis det er noen som prøver det. Jeg kan nå fortelle at dette er blitt mine nye favoritt mat-nettside. Hilsen glad 12-åring.

Så koselig å høre, Ingunn! :)
Ja enig, blir sikkert godt med fint hakkede sjokoladebiter i moussen.

det står først
2dl kremfløte
også
4dl kremfløte
hva er grunnen til dette

Du skal først koke opp 2dl kremfløte, før du etterpå skal piske 4dl til krem, slik det står i oppskriften.

Ja, riktig!

Er denne oppdriften til kun to desserter?

Nei, gir 6-8 porsjoner som jeg har skrevet i starten av oppskriften. (Eller 2 megastore dessertporsjoner :-))

Lagde denne til klubb kveld, oppskrift var nok til 7-8 porsjoner ca. Var utrolig god, fikk så masse skryt. Var også enkel og lage, selv for en som er helt elendig på matlaging generelt. Tusen takk for at du deler så mangen gode oppskrifter her :-)

Så hyggelig å få en slik tilbakemelding, Ida!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet