Bærkake i stor langpanne

19.08.2010
Bærkake i stor langpanne

Ingredienser

400 g smør
10 egg
15 dl sukker
15 dl hvetemel
- -
6 dl bær (eller mer)

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl. Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Hent frem en stor bakebolle og hell eggedosisen i denne (dette blir en stor porsjon deig, og du må ha plass til å røre). Bland smeltet smør og hvetemel vekselsvis inn i deigen (jeg bruker elektrisk håndmikser til dette). Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne, ca 30x40 cm. Fordel masse bær over deigen.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den deles opp i firkanter.

Tips

Kaken kan lages med både friske og frosne bær.

Denne oppskriften skiller seg fra oppskriften på kaken som heter "Bærkake i langpanne" på detsoteliv.no ved at denne her er mer kompakt i konsistensen. Også "Bærkake i stor langpanne" kan lages i liten langpanne ved å halvere oppskriften (se oppskrift på "Jordbær- og ripskake").

- -

EI NAKI GREIN

"Ei naki grein med blodraud bær
og ei som bladrik blømer,
på kvar sin måte fagre er
for den som kjærleg dømer.

Den eine gjev ein ange, ho,
der ljuv ho ligg og blømer.
Den andre gjev sitt hjarteblod
når lauv og haustvind rømer.

Den eine skin og strålar, ho,
den andre brenn og mognar
og gjev til sist sitt hjarteblod;
der tung av bær ho bognar.

Eg gav deg den med blomar på.
Eg gjev deg den med bæri.
Kven rikast er vil du få sjå
litt lenger fram på ferdi."

(Olav Aukrust, fra "Himmelvarden", 1916.)

19.08.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

8 kommentarer

Hei.

Lagde denne kaka i går, og steketiden stemte ikke i det hele tatt for meg. Selv etter en time i ovnen var den veldig bløt inni, og ble nesten svidd under og rundt kanten. KJipt, for den var god på smak ellers...

Hei Marit, synd å høre din erfaring. Er du sikker på at du brukte stor nok form? Løsningen ellers er å redusere steketemperaturen og la kaken stå i ovnen til den er gjennomstekt. Slik blir kaken gjennomstekt uten å bli brent. Ovner er dessverre forskjellige, så man må tilpasse stekingen. Glad du likte smaken:)

Jeg hadde samme opplevelse som Marit i forrige kommentar. For å få den stekt inni må den steke så lenge at bærene blir svidd. Vil si at denne oppskriften er helt ubrukelig- styr unna.
Anna

Hei Anna, jeg setter pris på tilbakemeldinger, men denne oppskriften er ikke ubrukelig og beviset på det ser du på bildet av kaken jeg lagde etter denne oppskriften. Her er det nok ovner som er forskjellige som er problemet. Man skal selvfølgelig aldri steke en kake så bærene blir brent. Hvis man har så sterk ovn, må ovnsvarmen reduseres og steketiden forlenges, slik at kaken blir gjennomstekt uten at kaken blir mørk på toppen.
Synd at du ble misfornøyd med kaken din, men anbefaler deg likevel å gi den en sjanse til. God helg!

Hei.
Hvilket meierismør bruker du? Med eller uten salt?

Det ble alt for mye sukker ! Den ble uspiselig ! Det blir jo 1.5 dl pr egg ??

Må frosne bær tines før de brukes i kaken?

Hejsa
Denne kage ser lækker ud, og den vil jeg prøve at bage på fredag, hvor jeg skal på lejr med familien. Jeg har et spørgsmål:
Er det muligt at toppe kage med en form for glace? Evt. en gelé af gelatin og jordbærsaft...
Eller har du et andet forslag, hvis dette er muligt?
På forhånd tak for svar.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet