Brownies med moreller

02.02.2016

Sponset innlegg.

Hei dere!

Det nærmer seg fastelavnssøndag, og hele Norge gjør seg klar til å bake boller!  Smile  Du finner en egen kategori med tips til Fastelavn her på Det søte liv.

Samtidig er det jo greit å ha i bakhodet at det neste helg er både morsdag og Valentines...  Heart

Her har du et kaketips som nok både mor og kjæresten vil sette pris på:  Deilige sjokoladebrownies med moreller!

 



Denne vidunderlig gode brownieskaken må du smake!

Mørk, mektig sjokoladebrownies er fantastisk sammen med moreller. Det går fint å bruke frosne eller hermetiske moreller, så kaken kan lages hele året. Jeg har både brukt moreller inni kaken og serverer varm morellsaus ved siden av.

 

 

Himmelsk godt!

 

 

Ingredienser:

Brownies med moreller:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 400-500 g moreller (se tips)

Morellsaus:
♥ 500 g moreller (se tips)
♥ 1-1,5 dl sukker (se tips)
♥ 0,5 dl vann
♥ 1 ss potetmel
♥ 1-2 ss kaldt vann

 

Fremgangsmåte:

Brownies med moreller:

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Fordel morellene over deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.


Morellsaus:

Mens kaken avkjøles, kan du lage morellsausen:

Ha morellene i en kjele sammen med sukkeret og vannet. Varm opp til blandingen når kokepunktet og la den småkoke i 5-10 minutter men du rører av og til.

Rør ut potetmelet med litt kaldt vann. Hell potetmelsblandingen i kjelen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Du vil da raskt merke at morellblandingen tykner.

Ta kjelen av platen og avkjøl morellsausen.

 


Servering:

Del brownieskaken opp i store firkanter og server kaken sammen med morellsausen.

 

 

ANNONSE:

Det nydelige serviset du ser på bildet heter Bogstad stråmønster og er fra Porsgrunds Porselænsfabrik, se nettbutikken her.

Mønsteret er håndmalt og utrolig fint. Omtrent det vakreste serviset jeg vet om!

 

 

Tips:

♥ I denne oppskriften kan du enten bruke friske moreller, hermetiske moreller (finnes på glass eller hermetikkboks) eller frosne moreller som du tiner. Pass i alle tilfeller på at du fjerner stenene i morellene. Bruker du moreller som har vært tint, er det viktig at du lar bærene renne av seg litt før du har dem på kaken, ellers kan kaken blir for vannete på toppen.

ANNONSE:

Jeg brukte her frosne moreller fra Bulgaria av merket Cherryland som jeg fikk anledning til å teste i forbindelse med et kokkeshow jeg holdt sammen med Christopher Sjuve på Kulinarisk Akademi i november i fjor. Morellene var av super kvalitet, så jeg håper de kommer til norske butikker etter hvert!
 

♥ Både kaken og morellsausen egner seg godt til å lages dagen i forveien. Det går fint å varme opp morellsausen på nytt. Tilsett litt ekstra vann hvis du synes at sausen har blitt for tykk.

♥ Sukkermengden i morellsausen avhenger av hvor søte morellene er. Smak deg frem!

♥ Både kaken og morellsausen er holdbar i flere  dager i kjøleskapet. Brownieskaken er også fin å fryse.

 

 

Utrolig nydelig kake!

 

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Brownies med moreller

Ingredienser

Brownies med moreller:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 400-500 g moreller (se tips)

Morellsaus:
♥ 500 g moreller (se tips)
♥ 1-1,5 dl sukker (se tips)
♥ 1 ss potetmel
♥ 1-2 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

Brownies med moreller:
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Fordel morellene over deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.

Morellsaus:
Mens kaken avkjøles, kan du lage morellsausen: Ha morellene i en kjele sammen med sukkeret og vannet. Varm opp til blandingen når kokepunktet og la den småkoke i 5-10 minutter men du rører av og til.

Rør ut potetmelet med litt kaldt vann. Hell potetmelsblandingen i kjelen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Du vil da raskt merke at morellblandingen tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl morellsausen.

Servering:
Del brownieskaken opp i store firkanter og server kaken sammen med morellsausen.

Tips

♥ I denne oppskriften kan du enten bruke friske moreller, hermetiske moreller (finnes på glass eller hermetikkboks) eller frosne moreller som du tiner. Pass i alle tilfeller på at du fjerner stenene i morellene.

♥ Både kaken og morellsausen egner seg godt til å lages dagen i forveien. Det går fint å varme opp morellsausen på nytt. Tilsett litt ekstra vann hvis du synes at sausen har blitt for tykk.

♥ Sukkermengden i morellsausen avhenger av hvor søte morellene er. Smak deg frem!

♥ Både kaken og morellsausen er holdbar i flere  dager i kjøleskapet. Brownieskaken er også fin å fryse.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet