Brownieshjerter med Baileys og hvit sjokolade

08.02.2016

 

Loved you then
Love you still
Always have
Always will

Heart

 

 

Disse brownieshjertene er søte å se på og nydelige på smak!

 

 

Perfekte å nyte sammen med noen du er glad i.  ♥

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 6 store egg
♥ 7 dl sukker
♥ 6,5 dl hvetemel
♥ 1 dl Baileys

Pynt:
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 1 ts nøytral matolje
♥ røde sukkerhjerter

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en kjele. Del kokesjokoladen i biter, og ha de i det varme smøret. La sjokoladen smelte, og rør blandingen jevn.  Avkjøl.

Visp sammen egg og sukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemelet. Tilsett Baileys og rør deigen jevn og klumpfri.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Den skal fortsatt være litt bløt i konsistensen. Avkjøl kaken helt i formen, gjerne over natten.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bruk en liten hjerteformet utsikker, og stikk ut hjerter av brownieskaken.

Smelt hvit sjokolade med litt matolje (dette gjøres raskt i skål i mikroen). Ringle den smeltede, hvite sjokoladen over brownieshjertene. Om du vil, kan du pynte hver kake med et lite, rødt sukkerhjerte. Sett kakene til kjøling til den hvite sjokoladen har stivnet.

 

 

Skjønne, små, romantiske kakebiter!

 

 

Tips:

♥ For å få den rette, bløte konsistensen på kakene, er det viktig å piske egg og sukker bare lett sammen og ikke piske til du får eggedosis. Det er også viktig å ikke steke kaken for lenge.

♥ Oppskriften er til stor langpanne og gir mange brownieshjerter hvis du lager dem like små som jeg har gjort her. Vil du lage en mindre porsjon, er det bare å halvere oppskriften og bruke liten langpanne (ca 20x30 cm). Bruk samme steketemperatur og -tid som angitt ovenfor.

♥ Det å tilsette en liten teskje matolje når du smelter hvit sjokolade, gjør at den smeltede sjokoladen blir litt mer tyntflytende. Dermed er det lettere å ringle sjokoladen over kakene.

♥ Baileys gir nydelig smak på brownieshjertene. Du trenger ikke å bekymre deg for alkohol i kaken; det er for det første bare 1 dl likør på en hel langpanne og dessuten fordamper alkoholen under stekingen.

♥ Brownieshjertene kan fryses.

♥ Se også oppskrift på Brownies med Baileys.

 

 

 

Koselige og veldig gode brownieshjerter til Valentinsdagen, men også ellers!  ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Brownieshjerter med Baileys og hvit sjokolade

Ingredienser

♥ 300 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 6 store egg
♥ 7 dl sukker
♥ 6,5 dl hvetemel
♥ 1 dl Baileys

Pynt:
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 1 ts nøytral matolje
♥ røde sukkerhjerter

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Del kokesjokoladen i biter, og ha de i det varme smøret. La sjokoladen smelte, og rør blandingen jevn.  Avkjøl.

Visp sammen egg og sukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemelet. Tilsett Baileys og rør deigen jevn og klumpfri.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Den skal fortsatt være litt bløt i konsistensen. Avkjøl kaken helt i formen, gjerne over natten.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Bruk en liten hjerteformet utsikker, og stikk ut hjerter av brownieskaken.

Smelt hvit sjokolade med litt matolje (dette gjøres raskt i skål i mikroen). Ringle den smeltede, hvite sjokoladen over brownieshjertene. Om du vil, kan du pynte hver kake med et lite, rødt sukkerhjerte. Sett kakene til kjøling til den hvite sjokoladen har stivnet.

Tips

♥ For å få den rette, bløte konsistensen på kakene, er det viktig å piske egg og sukker bare lett sammen og ikke piske til du får eggedosis. Det er også viktig å ikke steke kaken for lenge.

♥ Oppskriften er til stor langpanne og gir mange brownieshjerter hvis du lager dem like små som jeg har gjort her. Vil du lage en mindre porsjon, er det bare å halvere oppskriften og bruke liten langpanne (ca 20x30 cm). Bruk samme steketemperatur og -tid som angitt ovenfor.

♥ Det å tilsette en liten teskje matolje når du smelter hvit sjokolade, gjør at den smeltede sjokoladen blir litt mer tyntflytende. Dermed er det lettere å ringle sjokoladen over kakene.

♥ Baileys gir nydelig smak på brownieshjertene. Du trenger ikke å bekymre deg for alkohol i kaken; det er for det første bare 1 dl likør på en hel langpanne og dessuten fordamper alkoholen under stekingen.

♥ Brownieshjertene kan fryses.

1 kommentarer

Seer såå godt ut! Blir det noe særlig forskjell på smaken uten baileys??

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet