Café Stings sjokoladekake

31.07.2009

 

"Café Stings sjokoladekake" er en killer sjokoladekake - myk og saftig med en helt fantastisk god sjokoladekrem!

Jeg fant oppskriften på nettet for mange år siden, og kaken skal etter sigende stamme fra Café Sting i Stavanger.

Hvorvidt dette er originalen eller ikke strides de lærde, men dette er uansett blitt en av de aller mest besøkte kakeoppskriftene her på Det søte liv!

Knallgod sjokoladekake - og her er den fantastiske oppskriften!

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
125 g smør
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
2 egg
1 dl kremfløte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g smør
1 ts vaniljesukker

Pynt:
raspet mørk sjokolade

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer med elektrisk mikser. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum. Vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.

Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og rør i oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter. Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet i minst 2 timer (se tips). Pisk den så opp med elektrisk mikser til den blir luftig og lysere i fargen.

Fyll og pynt kaken med sjokoladekremen. Dryss over raspet sjokolade til pynt.

 

Tips:

Sjokoladekremen må stå i kjøleskapet før den piskes opp, ellers er den for tynn i konsistensen. Pass også på at kaken er helt avkjølt før du fyller og glaserer den.

"Café Stings sjokoladekake" er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Café Stings sjokoladekake

Ingredienser

125 g smør
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
2 egg
1 dl kremfløte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g smør
1 ts vaniljesukker

Pynt:
raspet mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer med elektrisk mikser. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum. Vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.

Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og rør i oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter. Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet i minst 2 timer (se tips). Pisk den så opp med elektrisk mikser til den blir luftig og lysere i fargen.

Fyll og pynt kaken med sjokoladekremen. Dryss over raspet sjokolade til pynt.

Tips

Sjokoladekremen må stå i kjøleskapet før den piskes opp, ellers er den for tynn i konsistensen. Pass også på at kaken er helt avkjølt før du fyller og glaserer den.

"Café Stings sjokoladekake" er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.

31.07.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

157 kommentarer

Kjempegod kaka

I know :) Takk for tilbakemelding

Kaka er kjempegod og blir alltid vellykket! Fått mye skryt av den.

Enig i at dette er en kjempegod kake, Silje:-) Takk for tilbakemelding!

Herlig kake! Denne er dog ikke helt som den orginale stingkaka. Den bruker nemlig sjokolade og ikke kakao/vann i kakedeigen.

Marianne :)

Ja, jeg har fått flere kommentarer på at dette ikke er originalen, og det kan godt hende er riktig. Jeg har ikke smakt originalen selv. Hvis du har den originale oppskriften, hadde jeg blitt superglad for å teste den ut og poste den her på Det søte liv. Dette er i alle fall uansett en supergod kake, og da jeg forsøkte å ta den bort, ble jeg rammet av en storm av henvendelser fra desperate brukere som savnet den:-)

I følge orginaloppskriften så skal kakao byttes ut med 50 gr kokesjokolade i kakebunnen. Oppskrift på fyllet skal visstnok dobles og kaken skal deles i tre. Uvisst hva som er den store forskjellen på kakao i forhold til sjokolade.
Men... Tenkte på dette med å fryse kaken. Tenkte å lage den klar med sjokoladekrem, men uten pynt. Det går greitå fryse den slik? Skal ha den med i komfirmasjon og det er greit alt som er gjort.
Veldig god kake so jeg skal lage maaaaange ganger. Takk for oppskrift. Den ble justert av en som mente hun hadde den orginale oppskriften.

Ønsker deg en flott dag.

Hilsen fra Annette Waldemar.

Det stemmer Marianne, dette er ikke Sting kaken! Den inneholder bla a ikke kakao men mørk kokesjokolade!

En del forvirring angående sting kake. Den belei opprinnelig bakt på kafe sting i Stavanger. Blei i senere tid overtatt av våland dampbakeri der jeg selv har bakt en del slike. Her er original oppskrift pint ned til 1 kake stor. NB stemmer at bunnen kan være vanskelig. Lag 2 bunner så er du sikker. Bunn.... smelt 200 gr margarin og 200 gr sukker rør inn 6 eggeplommer 1 plate kokesjokolade . Fortsett med 200 gr og 3 ts bakepulver sikt dette og pisk godt med håndmikser.pisk eggehviten stiv og vend forsiktig inn det du har smeltet .stek 170 gralder 45 min.

Fyll ...kok opp 6 egg 200 gr sukker 3 dl fløte. Rør inn 350gr meierismør og 2 plater kokesjokolade.
Lykke til

Når du skriver fortsett med 200gr og 3 ts bakepulver, hva står 200gr for?

Takk for svar :-)

Hvor mye sjokolade tilsvarer 3 ss kakao??

Tenkte å prøve meg på Cafe Sting kaken, men lurer på følgende:
Det står smør som ingrediens. Er det meierismør som skal brukes, eller kan det brukes vanlig
margarin?
Takknemlig for svar.
Kjempeflott blogg forresten:-)

Bruker alltid meierismør, aldri margarin. Gjelder absolutt alle oppskriftene på Det søte liv;-)
Takk for hilsen:)

Hei. Jeg har fulgt litt med på VillaPerlesukker, hun hadde sommerjobb på konditori i Oslo for noen år tilbake. Der lærte hun at det beste resultatet var faktisk å halvblande meieri og melange/annet smør. Dette fordi melange visstnok hadde bedre bakekvalitet, mens meieri er best på smak. :-)

Mulig det, og jeg har hørt andre konditorer si det samme. Enda større grunn for meg til å spise hjemmelagede kaker i stedet for å gå på konditori:-) Jeg mener at margarin inneholder en type fett (herdet olje) som ikke er bra for kroppen. Ikke synes jeg det smaker bra heller. Så jeg rører ikke margarin/melange uansett og det er kun ekte meierismør i alle mine oppskrifter. Men som alltid: Hver og en får velge selv hva en foretrekker :-)

Etter jeg oppdaget denne sjokoladekaka så har jeg ikke bakt andre sjokoladekaker! Den har vært favoritten i et par år nå! Hvis jeg har det for hånden, så dynker jeg kakebunnen med baileys eller grand marnier. Har også et par spiseskjeer med det i sjokoladefyllet, som jeg alltid dobler oppskriften på!

Takk for tilbakemelding og tips, Lisbeth:)

Kan sjokoladekremen stå i kjøleskapet over natten før jeg pisker den til?

Ja, det burde gå greit. Blir blandingen for fast, er det bare å la den stå i romtemperatur en liten stund før du pisker opp kremen.

Etter å ha servert denne kaken til gjester på besøk så har den blitt en gjenganger på alle bursdagsselskaper. Ei venninne som stod på lavkarbo måtte skeie ut nettopp pga kaken. Den er så enkel å lage, men allikevel så saftig og god. KREMEN er til å dø av. Fantastisk fantastisk!!

Gøy å høre at du har glede av denne oppskriften, Anja:) Takk for tilbakemeldingen

Baker denne kaken nå ..ser ut som den detter litt ned i midten ..går det bra at man bruker litt mer mel i den da ..tenkte muligens det hjelper ;) send meg svar her på siden .

Hm, litt usikker på hva du mener Svanhild. Mener du at den detter sammen i midten under stekingen eller etter stekingen? Tror ikke det er melmengden som er problemet da men at kaken kanskje ikke har stekt lenge nok? Håper du likte smaken uansett:)

Dette er den beste sjokoladekaken jeg har bakt. Nydelig fyll, tok derfor å doblet oppskrift på fyllet slik at det ble rikelig både inni kaken og rundt. Pyntet med masse ferske bringebær. Nydelig, anbefales !!

Lurt å doble fyllet - det skal jeg også gjøre neste gang jeg lager denne kaken :-)

Har bakt den kaken ..blei god på smak ..men veldig kompakt ..hva har jeg gjort galt ?

Som nevnt ovenfor tror jeg kanskje det skjedde noe feil underveis. Også viktig å ikke røre for mye i deigen etter at melet er tilsatt, for da forsvinner all luft ut av deigen og den blir kompakt. Kan det være det du gjorde?

Herlig kake Kristine :)

Takk, glad den falt i smak, Nadin:)

Det er vanskegrad å sprøyte denna gode kremen på den gode kaka. Nokon som har eit godt forslag ?

Det er vanskegrad å sprøyte denna gode kremen på den gode kaka. Nokon som har eit godt forslag ?

Heihei!

Jeg skal nå begynne på en lite prosjekt (hehe), så jeg lurer derfor på hvor høy bunnen i kaka er, uten sjokoladekremen, altså bare bunnen. Trenger svar så fort så mulig.. :)
Trenger bare ca høyde :)

Har aldri målt høyden på kakebunnen, men den er noenlunde vanlig høyde, for å si det slik. Håper prosjektet ditt gikk bra ;-)

Sting kake med sjokolade i kakerøra (fikk denne oppskriften for 15-20 år siden i Stavanger)
4 egg
2 dl sukker
135 gr smelta smør
1 halv plate kokesjokolade
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Tusen takk, Mariann! Ja, vet at mange mener at originaloppskriften er en annen, og jeg vil absolutt teste ut originalen også:)

Mariann har samme originale oppskrift som meg, men jeg har sukker og mel i gram hhv 200 og 135 gram :-) Denne kom i sin tid rett fra Café Sting ;-) Oppskriften på krem i denne er litt annerledes og dobbel størrelsen av din: 4 egg, 2 dl kremfløte, 230 gram sukker, 1 plate kokesjokolade og 250 gram meierismør. Kjempegod! Og det er helt sikker din versjon også ;-) Men sjokolade er bedre enn kakao!

Å takk Kari, vil absolutt gjerne teste oppskriften din:) Høres veldig god ut!

Ӊello, I wоuld likе to subscribe fоr tɦis web site to get moѕt гecent updates,
thus where сan i do it pleaѕe help.

Nå har jeg prøvdt å lage denne kaken to ganger og begge gangene har den "kokt over" :( Hva gjør jeg galt? Det renner over kanten og den e 1/2 cm i midten. Jeg smakte denne kaken i et selskap og det er den beste kaken jeg noen gang har smakt så vil så gjerne få den til. Jeg baker mye og pleier å få til det jeg baker.

Pass på å ikke åpne ovnsdøren mens kaken steker, Ingrid. Da kan kake synke sammen på midten. Høres litt rart ut at deigen renner over formen, mens den er lav i midten.. har aldri skjedd meg så vet ikke helt hva det kan være du gjør galt, dessverre..

Hei, kan det være at eggene dine ikke var romtemperert, det er viktig å få eggehvitene skikkelig stive (behandle bollen med sitron på et papir først) og å folde dem inn veldig forsiktig for å få max volum i kaka? Har bakt x antall stingkaker og de har faktisk aldri blitt mislykka :) selv om jeg ikke er noen ekspertbaker!

Kom egentlig innom for å sjekke kakeoppskriften, men stemmer faktisk for at den som er postet i kommentarene er den "originale".. det gjør virkelig forskjell med sjokolade og ikke kakao, som av en eller annen grunn er en yndet ingrediens i norske kaker.

Takk for tips. Ja, originaloppskriften er sikkert veldig god den også. Skal få testet den en gang:)

Hei! Serverte Stingkaken i barnedåp i helgen. Den ble kjempegod, men: Fyllet ble alt for flytende etter at jeg pisket det opp. Kan jeg ha pisket det for lenge? Fyllet virket ok da jeg tok det ut av kjøleskapet.

Hmm, ja kan kanskje være det ... glad du syntes kaken ble god i alle fall:)

Hei :) Du har sikkert funnet ut av det for lenge siden,men kan hende flere opplever at fyllet blir flytende av og til. Så derfor kommenterer jeg allikevel :) Det samme problemet hadde jeg. Fyllet ble flytende etter det ble pisket opp. Sannsynligvis fikk det ikke kokt opp lenge nok før jeg tok det av platen. Lot det koke litt lenger i dag,å fyllet ble som det skulle :)

Takk for tipset, Astrid :-)

Hei.
Dette er en utrolig god sjokoladekake, og har laget den mange ganger. Veldig holdbar og super å fryse. Kaken er saftig og lett og kremen fantastisk. Jeg bruker forresten Dajmstrø opp på kaken og synes det er godt.

Supert å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen :-)

Servicen kommentar fra "Det søte liv" at du har kommentert at Cafe Sting kaka er god å fryse. Fryser du den med fyllet på da? Holder den lenge i fyseren? Hilsen en som skal lage den iforkamt før bryllupet mitt! :-)

Har du prøvd, eller hørt om noen som har prøvd å bytte ut hvetemel med glutenfritt i denne oppskriften?

Jeg har bakt denne glutenfritt noen ganger nå, og har alltid blitt vellykket :)
Jeg bytter ut hvetemel med semper mix

Takk for at du deler din erfaring, Heidi!

Fantastisk kake, jeg bruker melkesjokolade/firkløver i stedet for kokesjokoladet i fyllet...:)

Høres godt ut ;-)

Kremen er super som topping på muffins også.

Det vil jeg tro ja :-)

jepp - det er originalKREM, men kaka....det er ikke den rette. Den rette ligger det oppskrift til her: http://www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=2152

Når det er sagt, så var denne knakende GOD!

Evige diskusjoner om hvilken kake som er originalen. Jeg har skjønt at dette muligens ikke er det, men uansett er dette en knakende god sjokoladekake ja - helt enig:-)

Kjempegod oppskrift, har bakt den 2 ganger nå på kort tid:) Sjokoladekremen er den beste jeg har smakt!!

Så hyggelig å høre :)

Funker det å doble oppskrifta for å lage kaken i langpanne?

har jeg ikke testet, dessverre..

Denne kaken var en stoooor skuffelse. Konsistensen på kaken var fantastisk, men det stopper nesten der... Både kake og glasur smaker for lite sjokolade. Velegnet for småbarn. Glasuren var desidert verst - den smaker dårlig sjokolademelk! Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Kaken kan kanskje reddes ved å tilsette mer sjokolade for min del, og en helt annen, mye rikere og fyldigere glasur. :-)

Synd du ikke likte sjokoladekremen, det er jo forskjellig smak på folk og noen liker mild sjokoladesmak. Glad for å høre at kakebunnen ble fantastisk :-)

Har kaken i ovnene nå.....men hadde ikke bakepapir...bukta aluminiumsfolie.....håper det går bra. Ser at mange dobler oppskriften. Det har ikke jeg gjort. Går det å piske krem og blande den med den opppiskede sjokoladeglasuren?.

Har ikke testet å blande pisket krem i sjokoladeglasuren..

Lagde originalfyllet før jeg gikk på jobb om morgenen. Tok det ut av kjøleskapet etter jobb, lot det stå en liten time i romtemperatur før jeg pisket det opp., Gikk helt fint.

Takk for tipset, Vibeke

Lagde kaken idag. Selve kaken var veldig lett å lage, og ble veldig saftig og god!
Lot fyllet stå i kjøleskapet i ca 3 timer, og pisket det opp. Det ble ikke slik som på bildet - men en skikkelig mousse nesten! Såg veldig god ut, men som noen beskrev over her - så syns jeg det smakte som svak/tam sjokolademelk. Fryste halve kaken ned uten glasur - så det blir nok annen type glasur når den tas opp :) Veldig flott side du har forresten, og et flott utvalg av oppskrifter og bilder :) Kanskje du kan lage en egen kategori med glasurer? :)

Takk Sandra - ja er jo litt ulik smak hos folk og hvor sterk eller mild sjokoladesmak man foretrekker. Glad for å høre at du likte kakebunnen. Det kommer etter hvert en egen tags for glasurer og frostinger. :-)

Veldig populær kake:-)
Jeg sikter mel og bakepulver 3 ganger slik at det blir ordentlig blandet, etter jeg begynte med det, så synker ikke kaken i midten lenger.
Bruker også 1 lag med vanilje krem inni kaken - ett lag med vaniljekrem og et lag med sjokoladekrem og så sjokolade krem på toppen og utsiden, da blir den ekstra god:-)

Takk for tipset, Gøril! Høres godt ut!

Hei! Kan kaka fryses med kremen på? Eller bør man helst fryse bare kaka og lage kremen samme dag som den skal serveres? Bør kaka stå kaldt fra den er ferdig og frem til servering?

Kakebunnen er fin å fryse, men jeg tror nok at kremen taper seg etter å ha vært fryst. Jeg pleier å la kaken stå kaldt frem til servering, ja.

Har nettopp bakt denne kaka .
Den ble kjempefin.
Men så er det fyller da.....
Jeg er noe betenkt når det er snakk om å
ha egg i fløten og så koke opp.
Derfor ble eggene utelatt og plasser på
med dobbel mengde sjokolade og fløte.
Nå står dette til kjølig.
Blir kanskje litt aprikosmarmelade
mellom lagene.

Er ikkeno problem å ha egg i. Den skal bare ha et lett oppkok, ikke stå å koke.

Ja, det er jo lov å improvisere litt, Gudrun :-)

Nydelig kake, brukte bare kakebunnen da jeg hadde en annen glasur stående:) skjærte den i to og tilsatte vaniljeglasur og skivede jordbær i midten, namnam!
Hadde også i en liten dæsj chili og kanel:9
Kaka mi hevet veldig på midten, er dette vanlig?:)

Glad for å høre at kaken ble vellykket. Det hender at kaken hever på midten, men er ikke noe typisk for akkurat denne oppskriften. Kan hende du ikke blandet bakepulveret godt nok med melet. Uansett - spennende smaker du testet ut -)

Lagde denne i dag og den ble perfekt!
Veldig saftig og god på smak. Kremen ble perfekt, men mye mer fluffy og stiv enn den på bildet her på Det Søte liv.

Veldig glad for å høre at du ble fornøyd med kaken :-)

Mmmm.. Høres kjempegod ut. Kan denne bakes og gjøres helt ferdig m fyll en til to dager før servering ?

Dagen før går i hvert fall helt fint. Pass på at kaken står kjølig over natten da :-)

Dette er desidert den beste sjokoladekaken jeg har lagd noengang! Har laget den mange ganger nå, kremen er fantastisk! Men jeg dobler aldri oppskriften på kremen, noe av det beste m denne gkaken er at det ikke er for mye krem ;) og å legge inn skiver med jordbær i midten gjør at den blir enda bedre, og friskere :) :) Suuuper kakeoppskrift hvertfall!

Superhyggelig å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen :-)

Jeg bruker forresten også hele sjokoladeplaten, ikke bare halve ;)

Takk for tipset!

Den desidert beste sjokoladekaka jeg lager er denne! Så saftig bunn og en krem som er helt unik!

Så bra:-) Glad for å høre det!

Hei. Kan jeg bruke hvit sjokolade i denne kremen? Jeg skal pynte en rosekake og vil lage en krem like god som denne, men kunne farge den rosa. Eller kan du anbefale en annen krem til dette?

Har aldri testet det du spør om her, så kan ikke hjelpe deg dessverre...

Holder på å lage denne kaken nå! :D Har 1 åring på lørdag, og skal ha stort selskap. Men jeg skal ha fondant over, håper det går fint med denne! :o den sjokoladekremen skal både mellom og oppå? Den stivner vel såpass at det går fint å legge fondant over

Håper du ble fornøyd med kaken din, Nathalie! Jeg har aldri selv testet å ha fondant over kaken.

Det ble kjempebra:) og den er jo faktisk spiselig enda.

Kaka ble bra, men slet litt med fyllet. Ble litt distrahert av min 4 åring da jeg stod og rørte sammen sukker, fløte og egg.. Rørte kanskje ikke godt nok, fikk store hvite klumper i fyllet.. Måtte sile det gjennom en sil, for å få bort store klumper.. Er det normalt at slikt kan skje? Har det sammenheng med at jeg ikke rørte godt nok? Jeg tok kjelen bort fra platen når det begynte å koke.

Her har du nok ikke rørt godt nok, som du selv skriver. Har aldri hørt om liknende fra andre. MEN - Er jo slikt som kan skje når barna er på kjøkkenet (selvopplevd :-) )

Takk for flott oppskrift og god kake, godt beskrevet fremgangsmåte! Kakeklem :)

Hei

var kokk/servitør på Sting fra 83-90 har lagd Stingkaken hundrevis av ganger. Oppskriften var hemmelig ikke de vanlige ansatte hadde den engang. Vi hadde egen bakekone som kun lagde kakene. Imidletid fikk jeg og en til oppskriften da vi måtte steppe inn og lage kaken pga langvarig sykdom. Beklager å skuffe deg det er sikkert en gpd kake men den likner ikke på Stingkaken oppskriftsmessig, det er hverken vann, vaniljesukker, eller kakao i oiginalen og uhorvelig mer både av egg, smør, sukker, fløte og sjokolade både i bunn og krem. I 1 kake med fyll går det nesten 1 pk meierismør, mye mer sjokolade, fløte og en mengde mer egg. de andre ingridiensene er også helt feil mengdemessig. Stingkaken er en kaloribombe de-lux. Men skal prøve oppskriften din en gang for det er sikkert også en god sjokoladekake

så det var en som ville prøve den med fondant. Det har jeg gjort på originalkaken noen ganger. Går helt fint men blir jo litt søtt :)

Oppskrift fra Anna som jobbet på kontoret for Sting! Kan du huske henne?

Kakebunnen:

4 egg
2 dl sucker, 135 gr smør
1 plate Dronning sjokolade
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Smelt smør og dr sjokolade, og avkjøl.
Egg og sucker piskes til eggedosis.
Bland i det tørre.
Stekes 175 gr i midten i 45 min.

Fyll:

4 egg
2 dl sucker
2 dl fløte
- Visp dette godt i en gryte
-Gi det et oppkok, så ta det av den varme platen, og tilsett 250 gr meierismør og 1 plate Dronning sjokolade.
- Avkjøles i kjøleskap. Miks godt med håndmikeser når den er kald.

Mvh Tove

Åh, gode damer! Takk for oppskrift, neste gang lager jeg originalen (nå står allerede den u-oroginale i ovnen :) Jeg har tilbragt mang en lykkelig skulke-time på Cafe Sting i selskap med kaka den gang jeg gikk på Kongsgård på tidlig 90-tall. Gode minner - og god kake! Utrolig festlig at kaka lever sitt eget liv 25 år seinere.

Kaken ser god ut der den står på benken og venter på fyllet. Men den så høy og flott ut inni ovnen og da det var ca. 15 min igjen sank den sammen på midten. Har klart å dele i 2......så var det fyllet da..........stått i kjøl nå i snart 2 timer, er fortsatt flytende............blir det fast når jeg pisker?

<3

<3

<3

Hei!
Lagde denne ikveld og den kaka var så saftig og god.
Jeg hadde ikke bakepapir så brukte aluminiumsfolie , null problem.
Var litt skeptisk til å piske eggehvitene til hvitt skum og ikke stivt, men det ble jo som sagt veldig bra resultat. Høy og flat.
Til neste gang skal jeg prøve bytte ut vann med kaffe og litt mindre sukker i glasuren. Min ble og rennende etter jeg smurte på men håper en natt i kjøleskapet gjør underverker.
Original eller ei, skal iallefall bruke denne oppskriften framover og eksperimentere med glasur!

Kan kaken fryses?

Hvilken kokesjokolade er det du bruker i kremen? Kaka ser kjempegod ut :=) Må prøve den.....

Lagde denne kaken til min kjæreste på bursdagen hans. Jeg kan bare si at denne kaken er det beste sjokolade kake jeg har smakt. Fikk masse skryt av den og kremen var utrolig go, Jeg synes fleste glasuren smaker det samme men denne her var annerleds og "nytt".. Helt NYYYDELIG KAKE <3

Heisann. Bakte denne kaka til dameselskap sist helg. Og du verden for en nytelse. Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men sjokoladekremen laget jeg 1 1/2 porsjon av - og det holdt lenge, faktisk litt til overs. Kan også nevne at jeg hadde 5-6 runder med saltkverna, i kremen før jeg satte den til avkjøling. Tenkte litt på kombinasjonen av søtt og salt :) Det forringet i alle fall ikke smaken. Kaka kan godt lages ferdig dagen før den skal serveres, den ble minst like god dagen etterpå. Og en ting mindre å tenke på den dagen gjestene kommer. HELT NYDELIG, TUSEN TAKK !!

Hei. Hvordan er denne kaken og dele i to og legge et oreo fyll imellom fks ?

Definitivt den beste sjokoladekaka jeg har smakt! <3

Hi hi dette er morsom lesing; spesielt siden jeg muligens vet opphavet til "Sting-kagå" med all forbehold om at vi kan være flere som mener vi vet/har opphavet ;) Vår nabokone bakte/jobbet på eller for Cafe Sting (tror det må ha vært på slutten av 70-tallet?) og ble så glad i min mammas sjokoladekake oppskrift at hun fikk den (selvsagt meget hemmelige oppskriften) og den ble viden kjent i Stavanger og omegn. Det er en kaloribombe delux og selvsagt verdens beste (ingen over ingen ved siden.) Jeg må høre med min mor hvor hun har den fra men mest sannsynlig min bestemor som er fra Østerrike. Vi baker den fortsatt til alle anledninger som byr seg - på gamlemåten og den er ikke lik den beskrevet her men utrolig morsomt å se at "sting-kagå" fortsatt lever og får nytt liv og finnes i ulike varianter ;)

Hei. Vis du har oppskriften til den gode sting kake så kankje du vil dele den med oss så vi og kan nyte den.Ville sette stor pris Vi elsker kaker!

Heisan. Eg bruker å ha i litt sterk kald kaffi i fyller, d setter en ekstra smak om kremen blir for " tam "

Jeg var på kafé Totalen i Haugesund sist lørdag og spiste en fantastisk sjokoladekake. Jeg har aldri før spurt etter en kakeoppskrift på en kafé, men denne MÅTTE jeg bare ha. Ei som jobbet der tipset meg om "kafé stings sjokoladekake" på nettet, og nå ble jeg så glad forde jeg fant den. Gleder meg til å bake den,og invitere gode venner som sikkert kommer til å forelske seg i den slik som mange andre.

Heisann!
Er det noen som har prøvd å lage denne kaka i ei langpanne? Event. har du da doblet mengden, eller hva har du gjort? Forresten så er det ei veldig god kake!!!

Hei! Sliter litt med glasuren, den vil ikke stivne, og er for flytende til at jeg kan ha den på kaka. Hva gjør jeg??

Eeeeelsker denne kaken !!
Jeg har dobblet oppskriften og laget kaken i to etasjer (22cm og 26 cm) det ble perfekt!
La også på fondantlokk, ble kjempefin.
Den andre gangen jeg laget den ble det muffins, var nøye med kremen og avkjølte lenge og resultatet ble perfekt:)
Nå lager jeg den for tredje gang og har 1 1/2 gang oppskriften og dobblet kremen for å få kaken litt større, 26cm form! (da den er super populær og blir bare bedre og bedre i kjøleskapet)

Hei, jeg har bakt denne kaka flere ganger med litt varierende resultat på kakebunnen. den har en tendens til å synke sammen på midten. Er det noen som kan si meg hva jeg gjør galt? Pisker dere eggehvitene stive eller bare nesten stive (skum) ?

Hei
Jeg sikter hvetemel og bakepulver sammen og gjør det to gange før jeg blander det med det flytende.Da synker den ikke sammen i midten.

Lykke til

Kjempe gooood kake, det har blitt min og barnas favoritt kake ☺❤

Håper du kan svare! Vil veldig gjerne bruke denne kaka i en traktorkake jeg har store planer om å få til til min sønns 2 årsdag. Men da skulle jeg helst lagd den i langpanna. Har du noen tips på hvordan jeg gjør det med oppskriften da? :)

Hei. Jeg følgte oppskriften til punkt og prikke når jeg lagde kremen, men den forble bare røre uansett hvor lenge jeg pisket den(den sto i kjøleskapet i godt over to timer). Lagde så røren på ny, lot den stå over natten, pisket den, men den ville ikke bli til krem. Har lagd denne kremen før - med hell. Så lurer på hva som er feilen denne gang. Eneste forskjellen fra nå og sist gang er at jeg har brukt Coop kokesjokolade istedenfor freia sin. Kan dette ha noe å si? Hvis ikke, hva kan feilen være?

Hei. Jeg følgte oppskriften til punkt og prikke når jeg lagde kremen, men den forble bare røre uansett hvor lenge jeg pisket den(den sto i kjøleskapet i godt over to timer). Lagde så røren på ny, lot den stå over natten, pisket den, men den ville ikke bli til krem. Har lagd denne kremen før - med hell. Så lurer på hva som er feilen denne gang. Eneste forskjellen fra nå og sist gang er at jeg har brukt Coop kokesjokolade istedenfor freia sin. Kan dette ha noe å si? Hvis ikke, hva kan feilen være?

Hei. Jeg følgte oppskriften til punkt og prikke når jeg lagde kremen, men den forble bare røre uansett hvor lenge jeg pisket den(den sto i kjøleskapet i godt over to timer). Lagde så røren på ny, lot den stå over natten, pisket den, men den ville ikke bli til krem. Har lagd denne kremen før - med hell. Så lurer på hva som er feilen denne gang. Eneste forskjellen fra nå og sist gang er at jeg har brukt Coop kokesjokolade istedenfor freia sin. Kan dette ha noe å si? Hvis ikke, hva kan feilen være?

Hei. Jeg følgte oppskriften til punkt og prikke når jeg lagde kremen, men den forble bare røre uansett hvor lenge jeg pisket den(den sto i kjøleskapet i godt over to timer). Lagde så røren på ny, lot den stå over natten, pisket den, men den ville ikke bli til krem. Har lagd denne kremen før - med hell. Så lurer på hva som er feilen denne gang. Eneste forskjellen fra nå og sist gang er at jeg har brukt Coop kokesjokolade istedenfor freia sin. Kan dette ha noe å si? Hvis ikke, hva kan feilen være?

Ikke nødvendig å piske med mikser. Jeg gjør ikke det. Fyllet blir supert allikevel. Utrolig god kake

nammmm!! Var veldig godt å ha bringebær på toppen

Fantastisk god kake. Alle hjemme elsket den (: lagd den tre ganger på en mnd.

Kunne tenkt meg å prøve denne i langpanne. Noen som har gjort det?

Det vil jeg også gjerne vite :)

Brukte både kakaopulver og kokesjokolade i deigen, kaken ble fantastisk!

Ville si at jeg bakte denne kaken for noen dager siden, og det er en av de beste sjokeladekakene jeg har smakt!
Men jeg synes den er best de to første dagene etter. Om man ikke fryser den da. :)
Også synes jeg det ikke trengs med kremen inni. :)

Denne kaken er en av mine favoritter, alltid en sikker vinner. Men kaken min blir lav og hever seg på midten, tips til hva jeg kan gjøre for å få den høyere/heve jevnt?

Prøv å ha våte kjøkkenhåndklær rundt formen når den steker, så steker den jevnere

Jeg har laget den i langpanne, da jeg skulle ha den med på julefest i bhg :) Da doblet jeg oppskriften, det gikk helt supert! Fikk masse skryt av kaken og det var mange som ville ha oppskriften! :) Jeg lagde den også glutenfri da jeg har cøliaki selv. Brukte Toro fin kakemiks, har gjort det to ganger nå å like vellykket begge gangene! Var ingen som kunne tenkt seg at den var glutenfri :)

Nå skal jeg pynte kaka med glasur. Men veldig lite glasur synes jeg. Den ble krenet og stiv i konsistens men neste gang dobbler jeg mengden så det blir nok inni og utenpå.

Etter å ikke ha fått til å lage troika, hadde jeg kjevlet marzipan med nougat som jeg måtte bruke til noe. Laget oppskiften som beskrevet over, og la marzipanen som et lag inne I kaka med sjokoladekrem oppå. Det ble god kake! :-) Anbefales som et alternativ

Nydelig kake, tror det må være den beste sjokoladekaka jeg har smakt :-) hadde ikke kokeajokolade til kremen men brukte belgisk sjokolade i hjerter som jeg hadde igjen etter jul. Det gjorde susen tror jeg :-) blir garantert en favoritt her

Har laget denne kaken noen ganger og hatt med på jobb....alltid like gode tilbakemeldinger....fantastisk....spesielt fyllet og toppingen.Anbefaler å smøre bunnen med bringebærsyltetøy eller solbærsyltetøy....da blir det rene konfekten.Lykke til!!

Hei For en god kake, bakte den i dag Trur du man kan droppe litt sukker i kaken? På bildet her er den høyere, er det to bunner? Kaken min hevde seg veldig fint men ble litt lavere enn bildet.Og tror du denne oppskriften kan brukes i en 3d bilform fra kakas?

Hei
Veldig god kake!!!
Dobler fyllet og deler bunnen sånn st det bli to lag med fyll inni!!!!

Ser du skriver at eggehvitene skal piskes til skum.. Vil det si skum, i kommentarfeltet under her står det at det skal piskes stivt...?

Hei.

Jeg har denne kaken i ovenen akuratt nå.. Men som jeg alltid gjør får å se om kakene er ferdig tar jeg en kniv og stikker i kaken... MEN nå sank hele kaken... Går det ann å redde den eller er det bare å kaste?

Veldig god kake, anbefales absolut! Mange spør for resepten etter smaker den :)

Heisann!

Denne kaken e fantastisk og har laget den fler ganger i Norge. Nå bor jeg i USA og lurer på om jeg kan bruke vanilla extract istede for vanilje sukker?

Vi kokte opp egg og sukker men egget klompet seg
Så vi brukte sil og det virket bra

Noen som har tips til en annen sjokoladeglasur? kunne godt tenkt meg en som var søtere med mer sjokoladesmak :)

Hei ☺
Bruker du vanlig meierismør eller usaltet?

Hei! Prøvde å lage denne kaken, og tror kaken ble bra. Men når jeg skulle piske opp glasuren var det akkurat som den skillte seg...? Hva gjør jeg feil?

Hei!

Laget kaken nå i 25 form og den sank i midten. Hevet seg over kanten og så sank den. Jeg trodde jeg var så innafor med 25 form og ikke 24 form, men da kan jeg sikkert ha 26 form neste gang. Og bare for å være på den sikkre siden, kremen skal ha HELE eg og ikke kun eggeplommen?

Hei
I dag er det 1 år siden jeg gifta meg og dermed ville vi ha en sjokoladekake. Jeg googla lenge og til slutt bestemte jeg meg for og lage denne. Ser helt rå ut og alle som har laget den gir denne topp karakter. Så i dag søndag begynte jeg. Fulgte oppskriften 100%. Klokken 18 var vi på besøk og hadde med oss denne sjokoladekaka som jeg lagde for noen timer siden. JA for en fantastisk kake. Alle ville ha mer. Den var utrolig god. Bunnen saftig og fin. Kremen eller glasuren er mega god. Den beste sjokoladekaka jeg noen gang har spist. De vi besøkte ville ha oppskriften. Dette var verdens beste uansett om dette er Original eller Ikke den såkalte Cafe Sting! Jeg vil helt sikkert bake den igjen flere ganger. Takk for oppskriften.

Er det mulig å lage denne i liten langpanne?eventuelt oppskrift?

hei :)

Lurte på om nokon hadde prøvd å laga muffins/cupcakes av denne oppskrifta?

lagar ofte muffins-variantar av ulike kakeoppskrifter, men denne verka så perfekt at eg veit ikkje om eg vågar å tukla med "formatet" utan å sjekka med ekspertar :)

Har laget krem til sting kake flere ganger, og den er blitt bra.
Men nå har jeg prøvd to ganger på rad, og kremen vil ikke stivne. Den er for flytende til å ha på kaka.
Jeg har sjekket oppskrifta flere ganger, ser ikke at jeg ar gjort feil. Hva kan det skyldes?

Det står oppkok.. Trur fleire her ikkje våge gi kremen oppkok då byrjar den å tykne slik som vanilje sauser og slik... Er først ved kokepunktet det skjer.... Smør Er meierismør som stivner ved nedkjøling i betre grad en margarin

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet