Chocolate Cupcakes with Chocolate Mascarpone Frosting

30.10.2015


Hei kjære lesere!

Jeg tenkte jeg skulle by på dette i kveld....  Smile

 

 

Myke sjokolademuffins med en helt usedvanlig herlig sjokoladekrem!

 

Denne helgen er det Halloween, og derfor tenkte jeg at det passet med denne oppskriften på skikkelig mørke, deilige amerikanske sjokoladecupcakes! 

 

 

Konsistensen på muffinsene er utrolig myk og den luftige sjokoladekremen lages med fløtekrem og mascarpone. Det gjør at sjokoladekremen blir mye luftigere enn en tradisjonell sjokoladesmørkrem.

 

 

Disse sjokoladecupcakesene er helt fantastiske - du må rett og slett bare teste ut oppskriften og smake selv!

 

 

Utover den mørke fargen er det ingenting som knytter disse cupcakesene til Halloween, så dette er selvfølgelig cupcakes som passer å servere hele året!

 


Oppskriften gir 24 stk utrolig deilige cupcakes.  Heart

 

 

 Yum

 

---   Icon e biggrin 

 

Ingredienser:

Chocolate Cupcakes:
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl surmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,25 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 90 g kakao
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 dl varmt vann

Chocolate Mascarpone Frosting:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 500 g mascarponeost
♥ 100 g kakao
♥ 250 g melis

 

Fremgangsmåte:

Sjokolademuffins:

Visp sammen egg, surmelk, olje og vaniljeestrakt. Bland deretter i sukkeret. Sikt sammen kakao, salt, bakepulver og natron og rør i. Bland deretter i hvetemelet og rør til en jevn deg. Rør i 1 dl varmt vann til slutt. Deigen skal bli nokså tynn i konsistensen.

Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene. Stek muffinsen midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter, til de er gjennomstekte.

Avkjøl helt.

 

 

Det er veldig viktig å avkjøle sjokolademuffinsene helt før du sprøyter på sjokoladekremen, ellers vil sjokoladekremen bare smelte og renne av muffinsene.

 


Chocolate Mascarpone Frosting:

Pisk kremfløten til myk og bløt krem.

Tilsett romtemperert mascarponeost og visp blandingen luftig.

Rør deretter i kakao og melis, så du får en glatt og fin sjokoladekrem.


Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og pynt hver sjokolademuffins med en vakker "swirl" med sjokoladekrem.

 

 

Tips:

♥ Mascarpone er en kremete, italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene i Norge.

♥ Det går fint å lage muffinsene dagen i forveien. De har kraftig sjokoladesmak og holder seg myke om de dekkes til med plast. Du bør imidlertid servere lage sjokoladekremen og sprøyte den på muffinsene samme dag de skal serveres, slik at sjokoladekremen er luftig og fersk.

 

Disse sjokoladecupcakesene har fyldig sjokoladesmak. Varm cappuccino er perfekt følge!

 

 

 

Ha en fantastisk helg - og gi etter for fristelsen...  Wink 

 

 

♥  ♥  ♥  ♥

Chocolate Cupcakes with Chocolate Mascarpone Frosting

Ingredienser

♥ 2 egg
♥ 2,5 dl surmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,25 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 90 g kakao
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 dl varmt vann

Sjokoladekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 500 g mascarponeost
♥ 100 g kakao
♥ 250 g melis

Fremgangsmåte

Sjokolademuffins:
Visp sammen egg, surmelk, olje og vaniljeestrakt. Bland deretter i sukkeret.

Sikt sammen kakao, salt, bakepulver og natron og rør i. Bland deretter i hvetemelet og rør til en jevn deg. Rør i 1 dl varmt vann til slutt. Deigen skal bli nokså tynn i konsistensen.

Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene. Stek muffinsen midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt.

Sjokoladekrem:
Pisk kremfløten til myk og bløt krem. Tilsett romtemperert mascarponeost og visp blandingen luftig. Rør deretter i kakao og melis, så du får en glatt og fin sjokoladekrem.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og pynt hver sjokolademuffins med en vakker "swirl" med sjokoladekrem.

Tips

♥ Mascarpone er en kremete, italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene i Norge.

♥ Det er veldig viktig å avkjøle sjokolademuffinsene helt før du sprøyter på sjokoladekremen, ellers vil sjokoladekremen bare smelte og renne av muffinsene.

♥ Det går fint å lage muffinsene dagen i forveien. De har kraftig sjokoladesmak og holder seg myke om de dekkes til med plast. Du bør imidlertid servere lage sjokoladekremen og sprøyte den på muffinsene samme dag de skal serveres, slik at sjokoladekremen er luftig og fersk.

10 kommentarer

Hva om man ikke har en sprøytepose? :(

Får visst ikke tak i vaniljeekstrakt. Kan jeg bruke vaniljeessens? I så fall, hvor mye? Digger denne siden, tusen takk!

Ca hvor mange cupcakes blir det av denne oppskriften?

Nå he eg prøvd å laga den kremen 2 gånge. Når eg tilsette melis så kolapse kremen, den blir rennende. Hva gjør jeg galt? Osten er temperert, d samma e fløten.

du har pisket kremen for mye, så den skiller seg. prøv lavere styrke hvis du bruker maskin.

Trengte en sjokolade cupcake som var melkefri så da brukte jeg denne oppskriften men byttet ut surmelken med Oatly havregurt naturell. Og de ble kjempe gode. Så takk for oppskriften og en kjempefin side. :-)

Oppskriften kommer to ganger (som vanlig), men på den siste oppskriften så har du halvert den frostingen. Hvem skal jeg følge?

Takk for at du gir beskjed. Feilen er korrigert nå :-)

Skal man ikke vispe kremfløten til typisk krem? Skal den vispes til en mykere bløtere kremkonsistens? Tenker på toppingen☺ vil ikke den skal dette sammen eller dele seg

Jeg lagde disse i dag og de var fantastisk gode! Saftige og fine. Hatt lyst å prøve å bake med mascarpone lenge og det skal jeg absolutt Gjøre igjen:) men jeg halverte oppskriften på frostingen ( hadde ikke tenkt å pynte alle cupcakesene i dag) men det ble rikelig til alle 24 cupcakes ene allikevel.:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet