Djevelegg

Djevelegg (Deviled eggs) er fylte egg som er populære å servere ved festlige anledninger! 

Navnet kommer av at eggeplommefyllet smaksettes med sennep og sriracha, tabasco eller annen type chilisaus, som gjør at eggene blir litt spicy. 

 

 

Djevelegg er ingen ny oppfinnelse - ja, det sies faktisk at slike fylte egg ble servert til fest i det gamle Romerriket! 😃

Djevelegg gjør seg veldig godt som fingermat, som forrett, på et koldtbord eller en buffet, eller til litt ekstra fine frokoster. 

 

 

Oppskriften gir 12 stk. 

 

Ingredienser: 

♥ 6 egg
♥ 1 ss smør
♥ 2 ss majones
♥ 2 ts dijonsennep
♥ 1 ss sriracha (eller annen chilisaus, se tips)
♥ 3 dråper tabasco (kan sløyfes, se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Pynt:
♥ 2 ss finhakket gressløk
♥ 2 ss finhakket rødløk
♥ 1 ts chiliflak
♥ 2 ts sriracha

 

Fremgangsmåte: 

Kok eggene (koketid ca. 10 minutter eller bruk eggkoker). Legg de kokte eggene i en bolle med kaldt vann så de blir avkjølt. 

Fjern skallet på eggene, og del dem pent på midten på langs. 

Ta eggeplommen ut av de halve eggene med en liten teskje. Vær forsiktig når du skraper slik at eggehvitene ikke blir ødelagte. 

Ha eggeplommene i en skål.

 

 

Tilsett mykt, romtemperert smør, majones og sennep.

 

 

Mos blandingen med en gaffel til en jevn og klumpfri krem. 

Smak til kremen med sriracha og/eller tabasco eller annen chilisaus.

Smak også til med kvernet salt og pepper. 

 

 

Ha eggeplommekremen i en kremsprøyte (se tips). 

 

 

Legg de halve eggehviteskålene på et passende serveringsfat. 

Sprøyt eggeplommekremen oppi hulrommet i eggehviteskålene. 

 

 

Pynt med fint hakket gressløk og rødløk, chiliflak og eventuelt en liten dråpe sriracha.

 

 

Lekre partyegg! 

 

 

Akkurat passe spicy!  😍

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt en kombinasjon av sriracha, tabasco og hot sauce. Du kan bruke en av delene eller en helt annen type chilisaus som du liker (for eksempel koreansk gochujang). 

 

 

♥ Tilpass mengden sennep og chilisaus etter hvor sterk smak du liker på eggeplommekremen. Personlig holder jeg litt igjen på mengden chilisaus, fordi jeg liker at det er litt sting på kremen, men ikke så mye at den overdøver smaken av eggene. 

♥ Dersom du ikke har en kremsprøyte, kan du fylle eggeplommekremen i eggehvitene ved hjelp av to teskjeer. 

♥ Djeveleggene er aller best å servere samme dag de er laget. De kan også lages kvelden før. Oppbevar eggene i kjøleskapet og pakk dem inn i plastfolie slik at eggeplommekremen ikke tørker på overflaten. 

♥ Djevelegg kan varieres på ulike måter. Lag for eksempel Djevelegg med avokado eller smak til eggeplommekremen med karri eller paprikapulver. Toppingen på eggene kan varieres med blant annet kaviar, røkelaks, oliven, kapers, spekemat, bacon osv. osv.  

 

 

Djeveleggene blir så dekorative å se på. 

Fristende! 😍

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Djevelegg
Ingredienser

♥ 6 egg
♥ 1 ss smør
♥ 2 ss majones
♥ 2 ts dijonsennep
♥ 1 ss sriracha (eller annen chilisaus, se tips)
♥ 3 dråper tabasco (kan sløyfes, se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Pynt:
♥ 2 ss finhakket gressløk
♥ 2 ss finhakket rødløk
♥ 1 ts chiliflak
♥ 2 ts sriracha

Fremgangsmåte

Kok eggene (koketid ca. 10 minutter eller bruk eggkoker). Legg de kokte eggene i en bolle med kaldt vann så de blir avkjølt. 

Fjern skallet på eggene, og del dem pent på midten på langs. 

Ta eggeplommen ut av de halve eggene med en liten teskje. Vær forsiktig når du skraper slik at eggehvitene ikke blir ødelagte. 

Ha eggeplommene i en skål. Tilsett mykt, romtemperert smør, majones og sennep. Mos blandingen med en gaffel til en jevn og klumpfri krem. 

Smak til kremen med sriracha og/eller tabasco eller annen chilisaus.

Smak også til med kvernet salt og pepper. 

Ha eggeplommekremen i en kremsprøyte (se tips). 

Legg de halve eggehviteskålene på et passende serveringsfat. 

Sprøyt eggeplommekremen oppi hulrommet i eggehviteskålene. 

Pynt med fint hakket gressløk og rødløk, chiliflak og eventuelt en liten dråpe sriracha.

Tips

♥ Jeg har her brukt en kombinasjon av sriracha, tabasco og hot sauce. Du kan bruke en av delene eller en helt annen type chilisaus som du liker (for eksempel koreansk gochujang). 

♥ Tilpass mengden sennep og chilisaus etter hvor sterk smak du liker på eggeplommekremen. Personlig holder jeg litt igjen på mengden chilisaus, fordi jeg liker at det er litt sting på kremen, men ikke så mye at den overdøver smaken av eggene. 

♥ Dersom du ikke har en kremsprøyte, kan du fylle eggeplommekremen i eggehvitene ved hjelp av to teskjeer. 

♥ Djeveleggene er aller best å servere samme dag de er laget. De kan også lages kvelden før. Oppbevar eggene i kjøleskapet og pakk dem inn i plastfolie slik at eggeplommekremen ikke tørker på overflaten. 

♥ Djevelegg kan varieres på ulike måter. Lag for eksempel Djevelegg med avokado eller smak til eggeplommekremen med karri eller paprikapulver. Toppingen på eggene kan varieres med blant annet kaviar, røkelaks, oliven, kapers, spekemat, bacon osv. osv.  

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift