Enkel hjertekake (uten hjerteform)

12.02.2018


Hei,

Nå hører dere fra meg noen dager senere enn jeg hadde tenkt. Jeg hadde jo planlagt å publisere opptil flere fastelavnsbolleinnlegg i helgen, men lørdag begynte influensaen å snike seg innpå og søndag gikk jeg totalt ned for telling. Da er det bare å adlyde kroppen, pakke seg inn og holde sengen (og love meg selv at neste år SKAL jeg ta influensavaksine!). 

Fastelavnsbollene får jeg poste en annen gang, for nå er det jo Valentines som står for tur! Smile  Her kommer derfor i stedet en søt hjertekake, som passer like godt til morsdagen som til Valentinesdagen, en prinsessebursdag eller en helt annen, koselig anledning. 

 



Denne hjerteformede kaken består av en firkantet og en rund kake. Det er altså ikke nødvendig å gå til anskaffelse av en hjerteform for å lage en hjertekake.

Jeg har her valgt å lage en myk, saftig sjokoladekake, som jeg har dekket med kremete, lyserosa frosting med vaniljesmak.

 

 

Teknikken kan såklart brukes på kaker med andre smaker og farger også.

 

Ingredienser:

Sjokoladekaker:
♥ 3 egg
♥ 3 dl kefir
♥ 3 dl vann
♥ 4 ss matolje
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 5,5 dl sukker
♥ 2,5 ts natron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts salt
♥ 3 dl kakaopulver
♥ 5,5 dl hvetemel

Frosting med vaniljesmak:
♥ 300 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss melk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts konsentrert, rosa konditorfarge


Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, kefir, vann, olje og vaniljeekstrakt. Rør deretter inn de øvrige ingrediensene, én etter én. Det skal bli en tyntflytende og mørk sjokoladekakedeig.

Finn frem en rund form som er 22 cm i diameter og en kvadratisk form som er 22 cm i lengde og bredde. Smør formene og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen i formene, og prøv å fordele deigen slik at kakene blir omtrent like høye.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Sjekk med kakenål at kakene er helt gjennomstekte i midten før du tar dem ut av ovnen.

Avkjøl kakene i formene til de er helt kalde. Løsne dem fra formene og fjern bakepapiret. Bruk en stor kniv og skjær toppen av kakene slik at skorpen fjernes. Tilpass samtidig høyden på kakene så de blir akkurat like høye.

 

 

 

Del den runde kaken på midten.

 

 

Finn frem et stor fat. Legg den firkantede kaken på fatet med spissen ned. Legg hver halvdel av den runde kaken inntil henholdsvis venstre og høyre øvre side på firkanten.

 

 

Dermed vil du se at kaken får hjertefasong!

 

 

Til frostingen piskes mykt, romtemperert smør sammen med melis, melk og vanilje til en luftig krem. Tilsett konsentrert, rosa konditorfarge (såkalt pastafarge) slik at du får rosafarge på kremen.

 

 

Fordel kremen jevnt over kaken.

 

 

Pynt med sjokoladekuler hvis du vil.

 

 

Enkel og nydelig hjertekake!  Heart  


Tips:

♥ For å få kakene til å passe sammen, er det helt nødvendig at den runde kaken har samme mål i diameter som lengdene på den firkantede kaken. Vil du lage et litt mindre hjerte, kan du med andre ord bruke rund form som er 20 cm i diameter, men da må den firkantede kaken måle 20 cm i sidene. Merk at hvis du bruker mindre former, blir kakene høyere og de vil trenge noe lenger steketid for å bli gjennomstekte. 

♥ Det går fint å lage kakebunnene dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast så de holder seg myke. 

♥ Du får litt kakerester til overs når du skjærer til kakebunnene.

 

 

Slike myke kakerester er kjempefine å bruke til å lage Cake Pops eller Punsjeboller

♥ Har du ikke rund og firkantet form og vil lage en hjertekake enda enklere? Da kan du steke en langpannekake og skjære ut et stort hjerte. Smile  

 

Deilig og myk sjokoladekake!

 

 

Perfect for sharing! 

 


  Heart  Heart  Heart  Heart  Heart  

Enkel hjertekake (uten hjerteform)

Ingredienser

Sjokoladekaker:
♥ 3 egg
♥ 3 dl kefir
♥ 3 dl vann
♥ 4 ss matolje
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 5,5 dl sukker
♥ 2,5 ts natron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts salt
♥ 3 dl kakaopulver
♥ 5,5 dl hvetemel

Frosting med vaniljesmak:
♥ 300 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss melk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts konsentrert, rosa konditorfarge

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, kefir, vann, olje og vaniljeekstrakt. Rør deretter inn de øvrige ingrediensene, én etter én. Det skal bli en tyntflytende og mørk sjokoladekakedeig.

Finn frem en rund form som er 22 cm i diameter og en kvadratisk form som er 22 cm i lengde og bredde. Smør formene og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen i formene, og prøv å fordele deigen slik at kakene blir omtrent like høye.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Sjekk med kakenål at kakene er helt gjennomstekte i midten før du tar dem ut av ovnen.

Avkjøl kakene i formene til de er helt kalde. Løsne dem fra formene og fjern bakepapiret. Bruk en stor kniv og skjær toppen av kakene slik at skorpen fjernes. Tilpass samtidig høyden på kakene så de blir akkurat like høye.

Finn frem et stor fat. Legg den firkantede kaken på fatet med spissen ned. Del den runde kaken på midten og legg hver halvdel inntil henholdsvis venstre og høyre øvre side på firkanten. Dermed vil du se at kaken får hjertefasong!

Til frostingen piskes mykt, romtemperert smør sammen med melis, melk og vanilje til en luftig krem. Tilsett konsentrert, rosa konditorfarge (såkalt pastafarge) slik at du får rosafarge på kremen.

Fordel kremen jevnt over kaken. Pynt med sjokoladekuler hvis du vil.

Tips

♥ For å få kakene til å passe sammen, er det helt nødvendig at den runde kaken har samme mål i diameter som lengdene på den firkantede kaken.

♥ Det går fint å lage kakebunnene dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast så de holder seg myke. 

♥ Du får litt kakerester til overs når du skjærer til kakebunnene. Disse kan du for eksempel bruke til å lage kjempegode Cake Pops eller Punsjeboller. 

♥ Har du ikke rund og firkantet form og vil lage en hjertekake enda enklere? Da kan du steke en langpannekake og skjære ut et stort hjerte. 

12.02.2018
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet