Esquites (Meksikansk maissalat)

Esquites er en berømt, meksikansk maissalat som serveres varm.

Her stekes maiskorn med smør og salt og blandes deretter med hakket rødløk, vårløk, lime og koriander. Finhakket jalapeño, presset hvitløk og chiliflak gjør maissalaten herlig spicy. Maissalaten blir kremete ved at den inneholder majones og smuldret ost - helst den meksikanske osten Cotija, som er salt og litt smuldrete, men det går også veldig fint å bruke fetaost (som jeg har brukt her) eller revet parmesan. 

Esquites er meksikansk street food, og også en kjempegod siderett til meksikansk mat (eller grillmat). 

 

 

Ingredienser: 

♥ 700 g maiskorn (se tips)
♥ 2 ss smør eller olje
♥ 0,5 rødløk
♥ 4 vårløk
♥ 1 bunt fersk koriander
♥ 1 jalapeño (se tips)
♥ 1 lime
♥ 2 ss majones
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 0,5 ts chiliflak (se tips)
♥ 100 g fetaost (eller meksikansk Cotija ost)
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Ha maiskorn i en stekepanne sammen med smør (eller bruk olje).

 

 

Stek maiskornene i ca. 5 minutter på middels varme.

 

 

Rør stadig rundt slik at ingen maiskorn blir brent. 

 

 

Smak til med kvernet salt. 

 

 

Finn frem de øvrige ingrediensene. 

 

 

Finn frem en bolle og ha i hakket rødløk, vårløk og koriander (jeg bruker bladene og ikke så mye av stilkene).

Snitt opp jalapeño og fjern frøene på innsiden. Finhakk den og ha i bollen.

Tilsett også presset saft fra lime, majones, presset hvitløk og chiliflak. 

 

 

Rør rundt og ha deretter i den stekte maisen og smuldret fetaost. 

 

 

Rør det hele godt sammen. 

 

 

Smak til med kvernet salt og pepper, og juster eventuelt også med litt ekstra limesaft, presset hvitløk og/eller chiliflak etter smak. 

Serveres nylaget! 

 

 

Superdigg, lun maissalat med masse, masse smak! 

 

 

Tips:

♥ Jeg har her brukt hermetiske maiskorn fra boks. Du kan alternativt bruke maiskorn som du skjærer fra maiskolbe (beregn da 4 maiskolber).  Øk steketiden til ca 10 minutter dersom du bruker ferske maiskorn.

♥ Jalapeño er en type middels sterk chili som finnes i mange matbutikker. Du kan alternativt bruke 1 fersk grønn eller rød vanlig chili. Smaken på maissalaten blir bildere om du fjerner frøene på innsiden av chilien og skyller den raskt i kaldt vann før du hakker den opp. 

♥ Juster mengden chiliflak etter hvor sterk du liker maissalaten. 

 

 

Yum! 😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Esquites (Meksikansk maissalat)
Ingredienser

♥ 700 g maiskorn (se tips)
♥ 2 ss smør eller olje
♥ 0,5 rødløk
♥ 4 vårløk
♥ 1 bunt fersk koriander
♥ 1 jalapeño (se tips)
♥ 1 lime
♥ 2 ss majones
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 0,5 ts chiliflak (se tips)
♥ 100 g fetaost (eller meksikansk Cotija ost)
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Ha maiskorn i en stekepanne sammen med smør (eller bruk olje). Stek maiskornene i ca. 5 minutter på middels varme. Rør stadig rundt slik at ingen maiskorn blir brent. Smak til med kvernet salt. 

Finn frem en bolle og ha i hakket rødløk, vårløk og koriander (jeg bruker bladene og ikke så mye av stilkene). Snitt opp jalapeño og fjern frøene på innsiden. Finhakk den og ha i bollen. Tilsett også presset saft fra lime, majones, presset hvitløk og chiliflak. 

Rør rundt og ha deretter i den stekte maisen og smuldret fetaost. Rør det hele godt sammen. 

Smak til med kvernet salt og pepper, og juster eventuelt også med litt ekstra limesaft, presset hvitløk og/eller chiliflak etter smak. 

Serveres nylaget! 

Tips

♥ Jeg har her brukt hermetiske maiskorn fra boks. Du kan alternativt bruke maiskorn som du skjærer fra maiskolbe (beregn da 4 maiskolber).  Øk steketiden til ca 10 minutter dersom du bruker ferske maiskorn.

♥ Jalapeño er en type middels sterk chili som finnes i mange matbutikker. Du kan alternativt bruke 1 fersk grønn eller rød vanlig chili. Smaken på maissalaten blir bildere om du fjerner frøene på innsiden av chilien og skyller den raskt i kaldt vann før du hakker den opp. 

♥ Juster mengden chiliflak etter hvor sterk du liker maissalaten. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift