Falsk toscakake


Falsk toscakake har en glasur laget med store havregryn i stedet for mandler, som jo vanligvis brukes i en Toscakake.

 

 

Enkel og god hverdagskake! 

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 dl hvetemel
♥ 1 dl melk

Falsk toscaglasur:
♥ 75 g smør
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ss kremfløte
♥ 1,5 ss hvetemel
♥ 2 dl store havregryn


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt de tørre ingrediensene og bland inn i deigen vekselsvis med melken.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i ca 40 min.

Lag imens glasuren: Smelt smøret i en kjele og tilsett resten. La blandingen få et lite oppkok.

Ta den stekte kaken ut av ovnen og fordel glasuren over kaken med en spiseskje. Stek kaken videre i 10 min, slik at kaken får en lett gylden farge på toppen.

Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

 

 

Enkel og grei og god hverdagskake! 

 

 


Tips:

♥ "Falsk toscakake" egner seg godt til frysing.

♥ For kaker med "ekte" toscaglasur, se blant annet "Toscakake", "Toscaruter", "Toscaboller" og "Brownies med toscaglasur". Se også "Brownies med kokostosca" og "Sjokoladeruter med kokostosca".

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Falsk toscakake
Ingredienser

150 g smør
2,5 dl sukker
3 egg
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
1 dl melk

Falsk toscaglasur:
75 g smør
5 ss sukker
2 ss kremfløte
1,5 ss hvetemel
2 dl store havregryn

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt de tørre ingrediensene og bland inn i deigen vekselsvis med melken.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i ca 40 min.

Lag imens glasuren: Smelt smøret i en kjele og tilsett resten. La blandingen få et lite oppkok.

Ta den stekte kaken ut av ovnen og fordel glasuren over kaken med en spiseskje. Stek kaken videre i 10 min, slik at kaken får en lett gylden farge på toppen.

Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

Tips

"Falsk toscakake" egner seg godt til frysing.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift