Fastelavnsboller med bringebær og krem

God helg, dere! 

Vi kan ønske februar velkommen, og med februar kommer også morsdag, fastelavn og Valentines! Det kommer en del tips i anledning disse dagene her på Det søte liv nå fremover.

Først noen helt klassiske fastelavnsboller med rørt bringebærsyltetøy og pisket fløtekrem. 

Selv om dette kanskje er det aller mest vanlige fyllet i fastelavnsboller, fant jeg ut at fastelavnsboller med dette fyllet ikke var med i kategorien som nå inneholder over 60 varianter fastelavnsboller, se HER.

Se imidlertid Fastelavnsboller med rørt bringebærsyltetøy og bringebærkrem, Fastelavnsboller med vaniljekrem og bringebær, Romantiske fastelavnsboller og Fastelavnsboller med jordbær og krem.

Enjoy! 😃

 

 

Oppskriften gir 12 stk. 
 

Ingredienser: 

Gjærdeig: 
♥ 50 g gjær
♥ 3,5 dl melk
♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 liter hvetemel

Pensling: 
♥ 1 egg 
♥ 1 ss melk

Fyll:
♥ 3 dl bringebærsyltetøy 
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss ekte vaniljesukker

Pynt: 
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm blandingen til den er fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp i den lunkne væsken. Tilsett sukker og kardemomme. Elt inn hvetemelet til en jevn deig.

La deigen heve lunt i 1 time.

Ha deigen på en melet overflate og del den i 12 like store emner.

Form emnene til runde boller som legges på bakepapirdekket stekeplate. Etterhev bollene lunt i ca. 20 minutter, så de blir store og luftige.

Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. 

Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, eller til bollene er gylne og gjennomstekte.

 

 

Avkjøl bollene helt (se tips).

 

 

Før servering deles bollene i to.

 

 

Dekk den nederste halvdelen av bollen med bringebærsyltetøy. 

 

 

Pisk kremfløten til krem og smak til med vaniljesukker.

Sprøyt kremen på bollene. 

 

 

Legg på toppen og sikt over melis til pynt.

 

 

Lekre, klassiske fastelavnsboller!

 

 

Heart

 

 

 

Tips: 

♥ Bollene må være helt avkjølte før du fyller dem med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte.

♥ Bruk bringebærsyltetøy av god kvalitet, helst hjemmelaget bringebærsyltetøy så klart, men pass på at det ikke er for tynt, ellers renner det bare ut av bollene. 

♥ Bollene bør fylles med syltetøy og krem samme dag som de skal serveres, slik at kremen er helt fersk. Bollene kan fryses uten kremfyll.

 

Gleder meg til fastelavnssøndag! 😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Fastelavnsboller med bringebær og krem
Ingredienser

Gjærdeig: 
♥ 50 g gjær
♥ 3,5 dl melk
♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 liter hvetemel

Pensling: 
♥ 1 egg 
♥ 1 ss melk

Fyll:
♥ 3 dl bringebærsyltetøy 
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss ekte vaniljesukker

Pynt: 
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm blandingen til den er fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp i den lunkne væsken. Tilsett sukker og kardemomme. Elt inn hvetemelet til en jevn deig.

La deigen heve lunt i 1 time.

Ha deigen på en melet overflate og del den i 12 like store emner. Form emnene til runde boller som legges på bakepapirdekket stekeplate. Etterhev bollene lunt i ca. 20 minutter, så de blir store og luftige.

Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, eller til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene helt (se tips).

Før servering deles bollene i to. Dekk den nederste halvdelen av bollen med bringebærsyltetøy. Pisk kremfløten til krem og smak til med vaniljesukker. Sprøyt kremen på bollene.  Legg på toppen og sikt over melis til pynt.

Tips

♥ Bollene må være helt avkjølte før du fyller dem med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte.

♥ Bruk bringebærsyltetøy av god kvalitet, helst hjemmelaget bringebærsyltetøy så klart, men pass på at det ikke er for tynt, ellers renner det bare ut av bollene. 

♥ Bollene bør fylles med syltetøy og krem samme dag som de skal serveres, slik at kremen er helt fersk. Bollene kan fryses uten kremfyll.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift