Hjemmelaget vaniljekrem

09.02.2013

Hjemmelaget vaniljekrem er nydelig til gjærbakst og som fyll i kaker.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 25 g maizena
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer

 

Fremgangsmåte:

Kok opp kremfløte og vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maizena og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

 

 

Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).

 

Tips:

♥ Denne vaniljekremen tåler steking og kan derfor brukes for eksempel til skolebrød.

♥ Den er også god kald. Bland den i så fall gjerne med pisket krem for å gjøre den luftigere, for eksempel som fyll til Verdens beste.

♥ Se også oppskrift på Eggekrem og den franske vaniljekremen "Crème pâtissière".

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hjemmelaget vaniljekrem

Ingredienser

5 dl kremfløte
1 vaniljestang
25 g maizena
125 g sukker
4 eggeplommer

Fremgangsmåte

Kok opp kremfløte og vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maizena og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).

Tips

Denne vaniljekremen tåler steking og kan derfor brukes for eksempel til skolebrød.

Den er også god kald. Bland den i så fall gjerne med pisket krem for å gjøre den luftigere, for eksempel som fyll til Verdens beste.

Se også oppskrift på Eggekrem og den franske vaniljekremen "Crème pâtissière" her på Det søte liv.

09.02.2013
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

19 kommentarer

Fulgte oppskriften nøye, men syntes den hadde en smak av maizenamelet. Hva gjorde jeg galt, tror du?

Du varmet den ikke nok.

Kjempegod. Skulle den skille seg, så den over i bollen igjen og pisk inn litt kald fløte

Fantastisk!! Etter å ha skilt seg fullstendig, ble den helt fin igjen tilbake i bollen med innpisket kald fløte i. Pisket fortsatt bare med håndvispen og vips så forsvant all den utskilte væsken.
Denne kremen kommer jeg til å lage oftere, vekk med posekrem!!
Takk for tipset, Tove!

Åhh.. denne kommentaren berget meg ja :)

Bør vel koke minst ett minutt slik at maizennaen får forklistret seg...

Og hvor står det i oppskriften at maizenaen skal koke... Det står faktisk eksplisitt at den ikke skal det..

hvor mange porsoner er denne oppskriften til?

Denne oppskriften på vaniljekrem har jeg laget flere ganger nå, veldig enkel og blir alltid vellykket :) I kveld prøvde jeg med vikingmelk istedet for fløte, smakte kjempegodt og er magert alternativ :) Tusen takk for at du deler Kristine!! ;)

Kjempe bra og bruke VIKINGMELK til de fleste typer mat. Gjærbakst, sauser og gryter. Gir masse smak og gir en flott konsistens. Knallgod Vaniljekrem. Om den skiller seg kan man bare ta tryllestaven og piske den sammen igjen :-)

hvor lenge er den holdbar??

Har nettopp laget vaniljekremen og den ble helt fantastisk. Har aldri laget vaniljekrem, bare brukt Piano. Men vi bor på Gran Canaria og her finnes ikke slikt ferdig og nå er det bursdag (meg i morgen) og 17.mai, og jeg MÅ ha Verdens beste. Kanskje du kunne hjelpe meg med forholdet buljong/gelatin for å få laget cabarèt? Er vel kanskje ikke helt i din gate. Men takk for vaniljekremen veldig enkel å lage :-)

Hei, kan denne fryses tror du?

Fin matblogg! Har brukt flere oppskrifter
Janne

Den oppskriften her er bare helt fantastisk! Er tredje gang jeg lager den og den er like god hver gang og får masse skryt av den. Jeg har alltid brukt ferdig fra butikken, men det er det slutt på nå. Ikke bare er denne god, men det går jo så fort å lage den også.

Hva er næringsstoffene i kremen?

De energigivende næringsstoffene. Protein, fett, karbohydrater, du vet... :)

Har laget vaniljekremen flere ganger,helt nydelig. Ha den såvidt under kokepunktet ga.1-2 min.smaker helt fortreffelig.

Kan den lages med laktosefri fløte?

Super vaniljekrem! Aldri mer pose på meg heller! :D
Laget en ganske stor porsjon og begynte å bli svett da den ikke ble stiv; men det er bare å smøre seg med tålmodighet, varme forsiktig og røre, så blir den stiv etter hvert (30 min :p)!
Jeg lager den med Laktosefri fløte, merker ikke forskjell (kanskje derfor det tar lang tid før den stivner?).

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet