Hjerteformede kanelboller

02.02.2014

 

My heart to you is given:
Oh, do give yours to me;
We'll lock them up together,
And throw away the key.


(Frederick Saunders)

 

Romantisk gjærbakst på Det søte liv i dag! 

Hjerteformede kanelboller er like enkle å lage som vanlige Kanelboller, men er langt koseligere å servere.  Wink

 

 

Ingredienser:

♥ 50 g gjær
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 egg
♥ 2 liter hvetemel

Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel

Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør og bland med melken.  Varm smørblandingen til den er lunken (37°C).  Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg.  Bland så i sukker og mesteparten av melet.  Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).

Del deigen i 2 emner.  Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.

Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene.  Strø jevnt over med sukker og kanel.

 


Rull leivene sammen fra begge langsidene og innover mot midten. 

 

 

Skjær lengden deretter opp i ca 2 cm tykke skiver.

 

 

 

Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.

 

 

Gjenta med alle skiven og legg de på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Jeg vet ... ser egentlig ut som noe helt annet, ikke sant...?  Grin

For å si det sånn.... jeg fikk noen kommentarer da jeg postet dette bildet på Instagram ....

 

Instagram: @kristine_lifeissweet


Men det er faktisk nødvendig å dra tuppen så langt nedover for å få fin hjertefasong på bollene. Når de hever og steker danner det seg runde, vakre hjerter  Smile

 

Instagram: @kristine_lifeissweet

 

Etterhev bollene i 15 min.

Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene.

Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte.

 

 

Avkjøl kanelbollene på rist.

 

Dufter alldeles nydelig!

 

Tips:

Som all gjærbakst, smaker "Hjerteformede kanelboller" aller best samme dag de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse. Tines og varmes lett, og de smaker som nystekte!

 

 

Hjertet mitt & Hjertet ditt  ♥

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥


SØTE NYHETER:
 

Heart  I morgen kommer nytt nummer 2 av Norges nye store bakemagasin Bake i salg!  Du kan kjøpe abonnement på bladet ved å følge denne linken her.

 

Heart  Jeg er kjempestolt av at den fine nettbutikken Søte Saker i dag har inngått avtale om å annonsere på Det søte liv. Masse LEKKERT bake- og kakepynteutstyr i denne butikken, så dere bør ta dere en titt!

 

Heart  Husk trekning av Giveaway med romantiske cupcakeutstyr fra den herlige nettbutikken Kakebua i morgen. Legg igjen kommentar på dette innlegget her for å være med i trekningen. Kakebua har blitt en av mine yndlingsbutikker på nett, så den bør dere absolutt også titte på!

 

NY ROMANTISK KAKE PÅ DET SØTE LIV I MORGEN!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hjerteformede kanelboller

Ingredienser

♥ 50 g gjær
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 egg
♥ 2 liter hvetemel

Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel

Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland med melken.  Varm smørblandingen til den er lunken (37°C).  Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg.  Bland så i sukker og mesteparten av melet.  Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).

Del deigen i 2 emner.  Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.

Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene.  Strø jevnt over med sukker og kanel.

Rull leivene sammen fra begge langsidene og innover mot midten. Skjær lengden deretter opp i ca 2 cm tykke skiver.  Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.  Gjenta med alle skiven og legg de på bakepapirdekkede stekeplater.

Etterhev bollene i 15 min. Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene.

Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl kanelbollene på rist.

Tips

Det ser kanskje litt rart ut å måtte dra tuppen på deigen langt nedover når du former bollene, men det er nødvendig for å få runde, fine hjerter når bollene er ferdigstekte.

Som all gjærbakst, smaker "Hjerteformede kanelboller" aller best samme dag de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse. Tines og varmes lett, og de smaker som nystekte!

02.02.2014
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet