Iskaffe-panna cotta

Det har blitt noen glass iskaffe i sommer, og det må være lov til å tviholde på sommerfølelsen en liten stund til... 😊

Inspirert av sommerens iskaffe-dilla, har jeg komponert noen søte panna cottaene med mild smak av fløte og kaffe.

 

 

Nydelige desserter som kan nytes hele året! 

 

 

Oppskriften gir 4 små porsjoner.


Ingredienser: 

♥ 4,5 dl kremfløte
♥ 40 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss kaffepulver (frysetørket)
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 3 plater gelatin

Pynt:
♥ 1,5 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte: 

Ha kremfløte, sukker og vanilje i en kjele.

Løs opp kaffepulveret i kokende vann så du får en sterk kaffeekstrakt og ha også denne i kjelen. 

Varm opp blandingen i kjelen til den så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen. 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. 

Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør raskt rundt så de løser seg opp og blander seg jevnt i den varme kaffefløten. 

Avkjøl fløten til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. 

Hell kaffefløten i små dessertskåler eller glass. Sett dem i kjøleskapet i minst 4 timer (og gjerne over natten) til panna cottaen har stivnet helt. 

Pynt med pisket krem rett før servering. 

 

 

Altså, disse iskaffe-panna cottaene er helt nydelige! 😋

 

 

Tips:

♥ Panna cottaen kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, men bør pyntes med pisket krem rett før servering. 

♥ Du finner mange varianter av panna cotta her på Det søte liv, se samleside HER

 

God fornøyelse! 

 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Iskaffe-panna cotta
Ingredienser

♥ 4,5 dl kremfløte
♥ 40 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss kaffepulver (frysetørket)
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 3 plater gelatin

Pynt:
♥ 1,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Ha kremfløte, sukker og vanilje i en kjele.

Løs opp kaffepulveret i kokende vann så du får en sterk kaffeekstrakt og ha også denne i kjelen. 

Varm opp blandingen i kjelen til den så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen. 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. 

Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør raskt rundt så de løser seg opp og blander seg jevnt i den varme kaffefløten. 

Avkjøl fløten til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. 

Hell kaffefløten i små dessertskåler eller glass. Sett dem i kjøleskapet i minst 4 timer (og gjerne over natten) til panna cottaen har stivnet helt. 

Pynt med pisket krem rett før servering. 

Tips

♥ Panna cottaen kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, men bør pyntes med pisket krem rett før servering. 

♥ Du finner mange varianter av panna cotta her på Det søte liv, se samleside HER

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift