Klassisk karamellpudding

Til morsdagen i morgen ønsker jeg meg verdens beste dessert: en Klassisk karamellpudding

 

 

Oppskriften er veldig lik Karamellpudding som jeg har publisert tidligere, men denne oppskriften her er beregnet på form som rommer 1,5 liter, mens den andre passer til litt større form som rommer 2 liter.

Mer enn god nok unnskyldning for å poste et innlegg til med karamellpudding!  😉

 

 

God fornøyelse! 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl helmelk
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljepasta eller 1 vaniljestang (se tips)
♥ 6 egg
♥ 5 ss sukker

Karamellisering av formen:
♥ 2 dl sukker

 

Fremgangsmåte:

Start med å karamellisere bunnen av formen: 

Finn frem en brødform som rommer 1,5 liter.

Smelt 2 dl sukker i en kjele på svar varme. Hell det flytende, lysebrune sukkeret i formen. Snu og vend på formen så det smeltede sukkeret dekker hele bunnen av formen (vær litt rask, for det smeltede sukkeret stivner raskt). Sett formen til side.
 

Puddingen: 
Kok opp melk, kremfløte og vaniljepasta (eller vaniljestang). Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. (Fjern vaniljestangen hvis du har brukt det.)

Visp egg og sukker lett sammen (det skal ikke piskes til eggedosis). Sil eggeblandingen inn i den lukne melken og bland godt. Hell blandingen i formen.

Varm opp ovnen til 120 °C og ha en langpanne midt i ovnen. Sett formen i langpannen. Hell kokende vann i langpannen så vannet rekker ca. 3 cm opp langs kanten av formen. 

Stek karamellpuddingen i vannbadet i ca. 2 timer. Ta den stekte karamellpuddingen ut av ovnen og sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter finner du først frem et passende avlangt fat som har litt høye kanter. Ta formen ut av kjøleskapet.

 

 

Løsne karamellpuddingen fra kantene av formen med en kniv. Hvelv karamellpuddingen over på fatet. Løft opp formen forsiktig, for det vil renne karamellsaus ut av formen og over karamellpuddingen.

 

 

Oppbevar karamellpuddingen i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Karamellpudding er blant de beste dessertene som finnes! 

 

 

Denne oppskriften gir supervellykket karamellpudding! 

 

 

Alltid en fornøyelse å sette hjemmelaget karamellpudding på bordet! 😋

 

 

Tips:

♥ Jeg pleier nå å bruke vaniljepasta når jeg lager karamellpudding fordi det er så lettvint, mye billigere og gir omtrent like god vaniljesmak som ekte vaniljestang. Det går også fint å bruke 1 ts vaniljeekstrakt.

♥ Dersom du bruker ekte vaniljestang, må den trekke i den varme melken en god stund for at vaniljesmaken skal sette seg. Vil du unngå svarte frø fra vaniljestangen i karamellpuddingen, legger du vaniljestangen hel i fløtemelken. Dersom du vil ha sterkere vaniljesmak og ikke bryr deg om de små prikkene, kan du snitte opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og den snittede vaniljestangen i fløtemelken. I begge tilfeller må vaniljestangen fjernes før du blander fløtemelken med eggeblandingen.

♥ Karamellpudding må som du ser lages dagen før servering. Den kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager.
 

For flere varianter av hjemmelaget karamellpudding, se også Karamellpudding (liten, med bare melk), Karamellpudding med kondensert melk og Karamellpudding med kremfløte 

- og perfekt til morsdag og Valentines: Hjerteformet karamellpudding (Crème Caramel)

 

 

Karamellpudding er en klassisk dessert som er lett å like! 

 

 

Kos deg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Klassisk karamellpudding
Ingredienser

♥ 5 dl helmelk
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljepasta eller 1 vaniljestang (se tips)
♥ 6 egg
♥ 5 ss sukker

Karamellisering av formen:
♥ 2 dl sukker

Fremgangsmåte

Start med å karamellisere bunnen av formen: 
Finn frem en brødform som rommer 1,5 liter.

Smelt 2 dl sukker i en kjele på svar varme. Hell det flytende, lysebrune sukkeret i formen. Snu og vend på formen så det smeltede sukkeret dekker hele bunnen av formen (vær litt rask, for det smeltede sukkeret stivner raskt). Sett formen til side.

Puddingen: 
Kok opp melk, kremfløte og vaniljepasta (eller vaniljestang). Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. (Fjern vaniljestangen hvis du har brukt det.)

Visp egg og sukker lett sammen (det skal ikke piskes til eggedosis). Sil eggeblandingen inn i den lukne melken og bland godt. Hell blandingen i formen.

Varm opp ovnen til 120 °C og ha en langpanne midt i ovnen. Sett formen i langpannen. Hell kokende vann i langpannen så vannet rekker ca. 3 cm opp langs kanten av formen. 

Stek karamellpuddingen i vannbadet i ca. 2 timer. Ta den stekte karamellpuddingen ut av ovnen og sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter finner du først frem et passende avlangt fat som har litt høye kanter. Ta formen ut av kjøleskapet og løsne karamellpuddingen fra kantene av formen med en kniv. Hvelv karamellpuddingen over på fatet. Løft opp formen forsiktig, for det vil renne karamellsaus ut av formen og over karamellpuddingen.

Oppbevar karamellpuddingen i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Jeg pleier nå å bruke vaniljepasta når jeg lager karamellpudding fordi det er så lettvint, mye billigere og gir omtrent like god vaniljesmak som ekte vaniljestang. Det går også fint å bruke 1 ts vaniljeekstrakt.

♥ Dersom du bruker ekte vaniljestang, må den trekke i den varme melken en god stund for at vaniljesmaken skal sette seg. Vil du unngå svarte frø fra vaniljestangen i karamellpuddingen, legger du vaniljestangen hel i fløtemelken. Dersom du vil ha sterkere vaniljesmak og ikke bryr deg om de små prikkene, kan du snitte opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og den snittede vaniljestangen i fløtemelken. I begge tilfeller må vaniljestangen fjernes før du blander fløtemelken med eggeblandingen.

♥ Karamellpudding må som du ser lages dagen før servering. Den kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager.

Desserter
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Den beste karamell pudding jeg har smakt i livet. Veldig lett å lage.
Jeg starter selv med å lage melk/fløte konsistensen først da blir den kaldere før den blandes med egg/sukker.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift