Kremet pasta med 'nduja og mascarpone

'Nduja er en myk, italiensk salamipølse som er skikkelig i vinden for tiden!

Pølsen er smaksatt med krydder og chili, og finnes i flere styrkegrader.

 

 

Når 'nduja-pølsen er kald, kan den smøres utover for eksempel sprø, smørstekte baguetteskiver... nam!  😋 Ved oppvarming smelter pølsen slik at den kan tilsettes i gryter, supper og pastasauser og lignende, hvor den løser seg opp og tilfører masse herlig smak. Det er også veldig populært å legge små dotter 'nduja på hjemmebakt pizza. 

Her er en enkel, men fantastisk god pastarett med saus laget av olivenolje, sjalottløk, hvitløk, tomatpuré og 'nduja. Den kraftige smaken på 'ndujaen blir mildnet av kremet mascarponeost, smør og parmesan.

Mmmm.. fantastisk godt!  😍

 

 

Selv om pastaretten inneholder pølsen 'nduja, kan den oppleves som vegetar siden pølsen smelter inn i sausen. Det er ikke noe i veien for å servere for eksempel stekt kylling ved siden av dersom du ønsker det. 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 
 

Ingredienser: 

♥ 500 g pasta (se tips)
♥ salt til pastavannet
♥ 4 ss olivenolje
♥ 150 g sjalottløk (skrelt vekt)
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 180 g tomatpuré
♥ 2 ss smør
♥ 200 g 'Nduja (se tips)
♥ 250 g mascarpone (se tips)
♥ 150 g parmesan (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Ha olje i en panne og tilsett fint hakket sjalottløk og presset hvitløk. 

 

 

La dette steke på middels varme i ca. 5 minutter, til løken blir gyllen. 

Tilsett tomatpuré og smør. 

 

 

Rør dette inn og varm opp under omrøring i et par minutter. Tilsett så 'nduja. 

 

 

Bland godt og la dette varmes i noen minutter til mens du rører. Du vil se at pølsen langsomt smelter inn i tomatblandingen. 

Tilsett mascarpone. 

 

 

Rør mascarponeosten sakte inn i sausen. 

På dette tidspunktet kan det passe bra å sette pastaen på koking i rikelig, godt saltet vann. Koketiden avhenger av hvilken type pasta du bruker, så følg anvisningen på pakningen. Når pastaen er kokt nesten al dente, setter du til side noen desiliter av pastavannet før du heller ut resten.  

Riv parmesan og bland osten med ca. 1,5 dl pastavann. Rør dette sammen til en tykk grøt. 

 

 

 

Ha parmesangrøten i pannen.

 

 

Rør rundt og varm opp mens du rører, slik at osten smelter. Tilsett noe mer pastavann til sausen får passe tykk konsistens. 

 

 

Vend inn kokt pasta og la pastaen koke ferdig i sausen i et par minutter. 

Riv over parmesan før servering. 

 

 

 

Herlig, spicy pastasaus med 'nduja! 

 

 

Veldig godt! 

 

 

Tips: 

♥ 'Nduja har blitt stadig mer populært og fås nå kjøpt i mange av de store matvarebutikkene, i tillegg til delikatesseforretninger og matmarkeder. Pølsen kan som nevnt variere i styrkegrad, så smak deg frem til hvor mye av pølsen du ønsker å tilsette. 

 

 

♥ Mascarpone er en kremet, italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke et par desiliter kremfløte, men det vil gi en saus som er tynnere i konsistensen. 

 

 

♥ Bruk ferskrevet parmesan. Det gir mye bedre smak enn parmesan som kjøpes ferdigrevet. 

 

 

♥ Du kan bruke hvilken som helst type pasta som du måtte ha for hånden. Jeg synes det er gøy å bruke forskjellige pastavarianter, og brukte her paccheri rigati, som er skikkelig store, tykke pastarør.

 

 

 

Bruk alternativt rigatoni (litt mindre, men fortsatt nokså tykke pastarør) eller vanlige penne (mindre pastarør). Som sagt kan alle andre varianter av pasta også brukes til denne retten. 

 

 

En frisk salat og godt brød gjør seg godt som tilbehør til denne pastaretten. 

 

 

Anbefales! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kremet pasta med 'nduja og mascarpone
Ingredienser

♥ 500 g pasta (se tips)
♥ salt til pastavannet
♥ 4 ss olivenolje
♥ 150 g sjalottløk (skrelt vekt)
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 180 g tomatpuré
♥ 2 ss smør
♥ 200 g 'Nduja (se tips)
♥ 250 g mascarpone (se tips)
♥ 150 g parmesan (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Ha olje i en panne og tilsett fint hakket sjalottløk og presset hvitløk. La dette steke på middels varme i ca. 5 minutter, til løken blir gyllen. 

Tilsett tomatpuré og smør. Rør dette inn og varm opp under omrøring i et par minutter. Tilsett så 'nduja. Bland godt og la dette varmes i noen minutter til mens du rører. Du vil se at pølsen langsomt smelter inn i tomatblandingen. 

Tilsett mascarpone. Rør mascarponeosten sakte inn i sausen. 

På dette tidspunktet kan det passe bra å sette pastaen på koking i rikelig, godt saltet vann. Koketiden avhenger av hvilken type pasta du bruker, så følg anvisningen på pakningen. Når pastaen er kokt nesten al dente, setter du til side noen desiliter av pastavannet før du heller ut resten.  

Riv parmesan og bland osten med ca. 1,5 dl pastavann. Rør dette sammen til en tykk grøt. Ha parmesangrøten i pannen. Rør rundt og varm opp mens du rører, slik at osten smelter. Tilsett noe mer pastavann til sausen får passe tykk konsistens. 

Vend inn kokt pasta og la pastaen koke ferdig i sausen i et par minutter. 

Riv over parmesan før servering. 

Tips

♥ 'Nduja har blitt stadig mer populært og fås nå kjøpt i mange av de store matvarebutikkene, i tillegg til delikatesseforretninger og matmarkeder. Pølsen kan som nevnt variere i styrkegrad, så smak deg frem til hvor mye av pølsen du ønsker å tilsette. 

♥ Mascarpone er en kremet, italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke et par desiliter kremfløte, men det vil gi en saus som er tynnere i konsistensen. 

♥ Bruk ferskrevet parmesan. Det gir mye bedre smak enn parmesan som kjøpes ferdigrevet. 

♥ Du kan bruke hvilken som helst type pasta som du måtte ha for hånden. Jeg synes det er gøy å bruke forskjellige pastavarianter, og brukte her paccheri rigati, som er skikkelig store, tykke pastarør. Bruk alternativt rigatoni (litt mindre, men fortsatt nokså tykke pastarør) eller vanlige penne (mindre pastarør). Som sagt kan alle andre varianter av pasta også brukes til denne retten. 

Allergier og preferanser
Stikkord

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift