Lys sjokoladekake i langpanne med Nugatti melkesjokoladeglasur

22.01.2014

 

Hei på deg!

Lyst til å overraske de hjemme midt i uka med en myk og deilig langpannekake som har smak av melkesjokolade og lys Nugattiglasur?

 


Denne kaken er rask å lage og blir garantert populær!  Smile

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 300 g lys kokesjokolade
♥ 500 g sukker
♥ 4 egg
♥ 7 dl kefir
♥ 600 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron

Glasur:
♥ 450 g Nugatti melkesjokolade (1 boks)

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt lyst kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker sammen til det blir en luftig eggedosis. Rør i kefir og sjokoladesmøret. Sikt litt av melet sammen med vaniljesukker, bakepulver og natron og vend dette i kakerøren. Bland deretter i resten av hvetemelet til en glatt og klumpfri røre.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 min. Avkjøl helt.

Hvelv ut av formen og fjern bakepapiret.

Smør romtemperert Nugatti utover kaken. Bruk en smørekniv dyppet i varmt vann for å få Nugattien jevnt over kaken. Del kaken opp i firkanter.

 

 

Mmmm.... mye god kake!

 

 

Tips:

♥ "Nugatti" er et populært sjokolade- og hasselnøttpålegg, og finnes nå også i en melkesjokoladevariant.  Yum

 



Nugatti superdigg!

 

 

♥ Kakeoppskriften er basert på oppskriften på "Sjokoladekake med nugattiglasur", som i grunnen er samme kake, men laget med mørk kokesjokolade og vanlig Nugatti i stedet.

 


 

♥ Sjokoladekaken holder seg saftig i flere dager hvis den pakkes inn i plast. Kaken er også fin å fryse.

 


Deilig med en kake som har mild sjokoladesmak!  Yum

 

♥ ♥ ♥ ♥

Lys sjokoladekake i langpanne med Nugatti melkesjokoladeglasur

Ingredienser

♥ 300 g smør
♥ 300 g lys kokesjokolade
♥ 500 g sukker
♥ 4 egg
♥ 7 dl kefir
♥ 600 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron

Glasur:
♥ 450 g Nugatti melkesjokolade (1 boks)

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt lyst kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker sammen til det blir en luftig eggedosis. Rør i kefir og sjokoladesmøret. Sikt litt av melet sammen med vaniljesukker, bakepulver og natron og vend dette i kakerøren. Bland deretter i resten av hvetemelet til en glatt og klumpfri røre.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 min. Avkjøl helt.

Hvelv ut av formen og fjern bakepapiret.

Smør romtemperert Nugatti utover kaken. Bruk en smørekniv dyppet i varmt vann for å få Nugattien jevnt over kaken. Del kaken opp i firkanter.

Tips

♥ "Nugatti" er et populært sjokolade- og hasselnøttpålegg, og finnes nå også i en melkesjokoladevariant.

♥ Kakeoppskriften er basert på oppskriften på "Sjokoladekake med nugattiglasur", som i grunnen er samme kake, men laget med mørk kokesjokolade og vanlig Nugatti i stedet.

♥ Sjokoladekaken holder seg saftig i flere dager hvis den pakkes inn i plast. Kaken er også fin å fryse.

12 kommentarer

Hei :)
Jeg er absolutt ingen kakebaker. Baker omtrent aldri kaker ...til andres store fortvilelse. Er ikke noe glad i kaker hehe. HELT SANT! Baket denne kaken idag og den falt virkelig i smak!! Nydelig kake.

Hilsen en "ikkekakebaker"

Hehe, så herlig tilbakemelding, Monica:) Men der ser du - du er nok en liten kakebaker allikevel..;-)

Den så god ut! Men er det mulig å spe ut glasuren med litt melk så det ikke blir så "sterk" smak på nugattien?

Ja, det kan du gjøre Kjersti. Pisk nugattien med litt melk eller kremfløte, men pass på at glasuren ikke blir for tynn da.

Hei!

Denne kaken ser fantastisk god ut, og jeg har så lyst til å bake denne til Valentinesday.
Her i huset er det desverre bare to som kan spise kake, en langpanne blir derfor litt voldsomt. Vet du ca-mål på denne i en rund kakeform? :)

Hei Lisa:) Jeg vet i hvert fall at du kan halvere oppskriften og steke kaken i liten langpanne (20x30 cm). Og så går det jo veldig fint å fryse ned kakerestene. Til rund form avhenger svaret av hvor stor type du mener.

Prøvde denne forrige helg,Lagde den med glasuren fra barnehagens beste sjokoladekake
(men med bare 2 ss kakao) + kokos på toppen.
Og heeeregud det er den beste langpannekaka jeg har prøvd,Utrolig saftig og myk.
Og den holdt seg god og myk i en uke;)
Så kan anbefale denne på det varmeste;)

Takk for tilbakemeldingen Lena, høres godt ut med vrien du gjorde:)

Hei, jeg prøvde å bake sjokoladekaken (fulgte oppskriften nøyaktig), men den ble ikke stekt i midten. Jeg sjekket med en kniv(ikke noe deig på kniven) før jeg tok kaken ut av ovnen. Mn når jeg delte kaken så var den mørk i midten. Hva kan det komme av?Kan jeg bytte ut kefir med melk istedenfor?En venn av meg bakte også kaken,det samme skjedde med henne også, kaken ble ikke ordentlig stekt i midten.
Mvh.
Michelle.

Hei Michelle, alle ovner er litt forskjellige. Min kake ble helt gjennomstekt etter 45 minutter. Hvis jeg var dere, ville jeg latt kaken stå i ovnen i 5-10 minutter til neste gang. Det kan være lurt å sjekke om kaken er stekt med en kakenål i stedet for en kniv også, eller en tannpirker. En tannpirker av tre vil tydelig vise om kaken er fuktig i midten for den vil da bli litt mørkere i fargen.

Hei
Har kaken i ovnen nå og den holder på å komme "ut"av formen.
Det skal den vel ikke gjøre!
Håper den smaker godt:-)

Noen som har forslag til god glasur til denne kaka? Likte kaken veldig godt, men ikke glasuren.

Eventuelt forslag til fyll og :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet