Mimosa med appelsinrose

Mimosa er en delikat og lettdrikkelig cocktail som består av appelsinjuice og champagne. Populær som velkomstdrink!

En dekorativ vri får du om du fryser appelsinjuicen i isterningformer sammen med noen appelsinskiver som ser ut som roser i glasset.

Artig greie som jeg så på TikTok og som det er gøy å dele videre. 

Takk for følget i 2023. Ha en fin feiring i kveld! 😃

 

 

Til 6 glass trenger du: 
 

Ingredienser: 

♥ 3 appelsiner
♥ 3 dl appelsinjuice
♥ 1 flaske champagne (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem en stor isterningform (se tips). 

Skyll appelsinene godt under varmt vann og tørk av. Skjær appelsinen på midten og deretter i nokså tynne skiver. Du bruker bare de største skivene i midten til rosene.

 

 

Legg først en halv appelsinskive i to av hjørnene på isterningformen.

 

 

Legg deretter en bøyd appelsinskive i midten.

 

 

Juster litt på fasongen - men det blir fint uansett. 😊

 

 

Hell appelsinjuice i formen og sett formen i fryseren. 

 

 

Når isbitene er frosne, er det bare å trykke ut appelsinrosene. 

 

 

Ved servering has de frosne appelsinisbitene i hvert sitt champagneglass.

 

 

 

Fyll opp med bobler og server straks. 

 

 

Appelsinisbitene vil smelte etter hvert og gjøre at champagnen gradvis blir til en Mimosa.

 

 

Tips: 

♥ Isbitformen bør være firkantet og av den litt store varianten for at du skal få plass til appelsinskivene. 

♥ De største appelsinskivene blir penest til rosene, derfor beregner jeg en halv appelsin per glass. Det gir litt appelsin til overs som du selvfølgelig skal spise og ikke kaste. 😊

♥ Bruk vide, flate champagneglass som gjør at appelsinrosen kommer til sin rett. 

♥ I stedet for champagne går det fint å bruke prosecco (som jeg har brukt her), crémant, cava eller alkoholfrie bobler. 

 

 

Skål! 😍

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Mimosa med appelsinrose
Ingredienser

♥ 3 appelsiner
♥ 3 dl appelsinjuice
♥ 1 flaske champagne (se tips)

Fremgangsmåte

Finn frem en stor isterningform (se tips). 

Skyll appelsinene godt under varmt vann og tørk av. Skjær appelsinen på midten og deretter i nokså tynne skiver. Du bruker bare de største skivene i midten til rosene.

Legg først en halv appelsinskive i to av hjørnene på isterningformen. Legg deretter en bøyd appelsinskive i midten. Hell appelsinjuice i formen og sett formen i fryseren. 

Når isbitene er frosne, er det bare å trykke ut appelsinrosene. 

Ved servering has de frosne appelsinisbitene i hvert sitt champagneglass. Fyll opp med bobler og server straks. 

Tips

♥ Isbitformen bør være firkantet og av den litt store varianten for at du skal få plass til appelsinskivene. 

♥ De største appelsinskivene blir penest til rosene, derfor beregner jeg en halv appelsin per glass. Det gir litt appelsin til overs som du selvfølgelig skal spise og ikke kaste. 😊

♥ Bruk vide, flate champagneglass som gjør at appelsinrosen kommer til sin rett. 

♥ I stedet for champagne går det fint å bruke prosecco (som jeg har brukt her), crémant, cava eller alkoholfrie bobler. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift