Oreo Cheesecake Cupcakes

07.10.2014

Glad i Oreokjeks?

Glad i amerikanske ostekaker?

DA vil du like disse små mini-ostekakene her, stappfulle av Oreokjeks!!  Smile

 


Dette er på mange måter en mini-variant av Oreo Cheesecake, som er en av de mest populære ostekakeoppskriftene her på Det søte liv og som du også finner i jubileumsboken min Det søte liv - Kristines favoritter

(Reklame: Boken burde nå være i hyllene til  de fleste bokhandlerne i landet og også i bokhandlere på nett, se blant annet hos tanum.no  her, hvor du forresten også kan lese VGs bokanmeldelse og terningkast 5 for noen dager siden  Smile  ).

Med denne oppskriften her kan få mye av den samme herlige smaken uten å måtte lage en stor og mektig kake.

 

 

Oppskriften er faktisk veldig enkel!

Perfekte kaker for å skape nytelsesøyeblikk i hverdagen. Wink 

 

Digger nytelsesøyeblikk i hverdagen..! Icon e biggrin

 

Oppskriften gir 12 stk.

 

Ingredienser:

Bunner:
♥ 12 Oreokjeks

Ostefyll:
♥ 400 g kremost
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl seterrømme
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 2 store egg
♥ 12 Oreokjeks

Du trenger også 12 muffinsformer i papir og et muffinsbrett.

 

Fremgangsmåte:

Sett 12 muffinsformer av papir i et muffinsbrett. Legg en hel Oreokjeks i hver.

 


Og vips så har du klar kakebunnene..! Wink 

 

Ha så kremost, sukker, rømme og vanilje i en bolle og pisk blandingen jevn og klumpfri. Dette gjøres på noen sekunder med elektrisk håndmikser. Tilsett så eggene og pisk dette også inn i ostemassen så alt blir godt blandet, men du trenger ikke å piske lenger enn det.

Finhakk 12 resterende Oreokjeks og vend kjeksbitene inn i osteblandingen (spar gjerne litt av bitene til å drysse på toppen som pynt).

Fordel ostefyllet jevnt i de 12 formene.

Dryss eventuelt noen små kjeksbiter på toppen.

Stek kakene midt i ovnen ved 135°C i ca 25-30 minutter (se tips).

La kakene avkjøles i muffinsbrettet til romtemperatur og sett så hele brettet i kjøleskapet til dagen etter (og i minst 4-5 timer). Dette for at ostekakefyllet skal stivne skikkelig før du tar kakene ut av brettet.

 

 

 

Etter en så god stund i kjøleskapet er ostefyllet fast, og kakene holder fasongen fint når du tar dem ut av muffinsbrettet.

 

 

Når du tar kakene ut av papirformene ser man den hele Oreokjeksen i bunnen.

 

 

Tips:

♥ Merk at ostekakene skal stekes på nokså lav varme. Dette for å unngå at ostekakene sprekker på toppen og for at kakene skal holde seg lyse i fargen. Kakene vil virke litt løse i konsistensen når de tas ut av ovnen etter ca. en halvtime, men de stivner som sagt etter noen timer i kjøleskapet.

♥ Disse kakene er holdbare i kjøleskapet i flere dager, men det pleier å forsvinne nokså raskt.. Wink

 

 

Fristelse kom til meg!

 

 

Av med papiret..

 

 

NAM!

 

 

Heart  Heart  Heart 

 

Oreo Cheesecake Cupcakes

Ingredienser

Bunner:
♥ 12 Oreokjeks

Ostefyll:
♥ 400 g kremost
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl seterrømme
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 2 store egg
♥ 12 Oreokjeks

Du trenger også 12 muffinsformer i papir og et muffinsbrett.

Fremgangsmåte

Sett 12 muffinsformer av papir i et muffinsbrett. Legg en hel Oreokjeks i hver.

Ha så kremost, sukker, rømme og vanilje i en bolle og pisk blandingen jevn og klumpfri. Dette gjøres på noen sekunder med elektrisk håndmikser. Tilsett så eggene og pisk dette også inn i ostemassen så alt blir godt blandet, men du trenger ikke å piske lenger enn det.

Finhakk 12 resterende Oreokjeks og vend kjeksbitene inn i osteblandingen (spar gjerne litt av bitene til å drysse på toppen som pynt). Fordel ostefyllet jevnt i de 12 formene. Dryss eventuelt noen små kjeksbiter på toppen.

Stek kakene midt i ovnen ved 135°C i ca 25-30 minutter (se tips).

La kakene avkjøles i muffinsbrettet til romtemperatur og sett så hele brettet i kjøleskapet til dagen etter (og i minst 4-5 timer). Dette for at ostekakefyllet skal stivne skikkelig før du tar kakene ut av brettet.

Tips

♥ Merk at ostekakene skal stekes på nokså lav varme. Dette for å unngå at ostekakene sprekker på toppen og for at kakene skal holde seg lyse i fargen. Kakene vil virke litt løse i konsistensen når de tas ut av ovnen etter ca. en halvtime, men de stivner som sagt etter noen timer i kjøleskapet.

♥ Disse kakene er holdbare i kjøleskapet i flere dager, men det pleier å forsvinne nokså raskt:)

19 kommentarer

Mine ble helt bløte.. på bildet ser de ut som de er harde? Fulgt oppskriften til punkt og prikke..

"Kakene vil virke litt løse i konsistensen når de tas ut av ovnen etter ca. en halvtime, men de stivner som sagt etter noen timer i kjøleskapet."
Kanskje en idé å lese oppskrifta ordentlig før du klager...

Har overhodet ikke klaget. De har stått over natta og er helt bløt. På bildet ser de stiv ut så jeg lurte på om de skulle være slik. Kakene var kjemoegode på smak så de ble spist som de er. Kanskje du kan drite i å kommentere når du ikke har noe med det.

Jeg syntes spørsmålet til Annja var interessant for jeg har aldri prøvet denne utgaven av kremen til Oreokaken... da er det greit å høre andres erfaring.
Du kom med et godt svar på mulig løsning og så gjør du det så leit med den siste setningen; ikke hyggelig for oss andre med den tonen på disse spennende og inspirerende sidene.
Men du har sikkert en annen erfaring med denne kaken, fikk du det til?

Da kanskje du kan lese kommentaren over, for jeg tok den også som veldig frekk!!!

Går det å bruke vanlig rømme? Blir så mye seterrømme igjen som jeg ikke vet hva kan brukes til ;)

Supergode! Lagde de med lettrømme så det går også;) gyldebrune oppå så var de helt faste inne hvertfall;)

Lurer alltid på en ting når det er hakket oreo i oppskrifter. Skal fyllet tas av? Og i denne oppskriften, kunne jeg isåfall brukt det som litt av kremosten?

Tror du kan la fyllet være på om det ikke står noe annet i oppskrifta :)

Jeg lagde dem for noen dager siden, med rømme jeg også, og de ble sååå gode:) Jeg fikk 20 og ikke 12 da men.. Gode ble de i hvertfall og spist opp i løpet av dagen ;)

Kan de fryses?

Siden oppskriften er litt lik oreo cream cheese brownies, vil jeg tro det går ann å fryse den. For den kaken går det ann å fryse, å den har vært like fin etter å tint den opp igjen :)

Hei. Kan man bruke Philadelphia kremost til denne oppskriften?

Linn: Ja, det tror jeg! Jeg har nettopp lagd disse, (dobbel porsjon, hele fire pakker philadelphia!). Jeg syns de var kjempegode :-) Også så enkle å lage!

hei :) desse står no i ovnen å eg glede meg veldig til å prøve dei i morgon :D er til jobb så spent på om dei fell i smak ;)
men til deg silje, ang frysing, prøvde du det? stå i kjøleskapet overnatta for så å hive i frys dagen etter kanskje?

Hei, lurer på hvilken størelse på muffins form er beregnet på denne ? Små, store eller amerikanske former ? evt. Hvor mye røre skal man ha i vær form ? Går det bra å fryse den ned ?
På forhånd takk

Jeg lurer også på det med størrelse på formene du brukte, men etter bilde å dømme så ser det ut som du har brukt de små. Er dette rett?
Ha en fin 17. mai helg ^^,

Lagde disse i ettermiddag og måtte smake på en (eller 2) nå, å herregud så gode de ble! :D Gjett om jeg skal lage flere av disse, og så enkle! :D

Jeg kan også skrive under på at disse kakene er nydelige, og veldig enkle å lage!
Men jeg bommet litt første gangen, for jeg brukte små muffinsformer og fylte de bare opp halvveis som man gjør med vanlig muffinsrøre, og tenkte ikke på at disse ikke hever seg så mye som vanlig. I tillegg synker de litt sammen når de kommer ut av ovnen. Så jeg endte opp med veldig små og lave kaker. Litt knudrete i konsistensen ble de også.
Neste gangen brukte jeg store former og fylte dem helt opp. Og så smeltet jeg litt kokesjokolade og sprøytet det i striper over kakene, det gjorde ikke vondt det heller!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet