Oreo sjokoladekongler

Jeg så dem i sosiale medier i fjor og i år har de virkelig gått viralt! 

Disse lekre sjokoladekonglene lages i litt ulike varianter. Jeg bruker kun 3 ingredienser: Oreokjeks, kremost og Coco Pops! 

Jeg knuser Oreos til smuler og blander smulene med kremost til en klissete masse. Denne massen former jeg så til kjegleformede kuler, og fester deretter Coco Pops rundt dem så de ser ut som grankongler. Melisdrysset gir inntrykk av nysne.

 

 

Oreo sjokoladekongler tar litt tid å lage, men det er en artig aktivitet. 😊 Resultatet blir kjempesøte og veldig gode kongler, som er perfekte å servere som konfekt til jul. 

Se også Oreokuler og Oreotrøfler.

 

Oppskriften gir ca. 20 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 300 g Oreokjeks (2 pakker)
♥ 150 g kremost naturell
♥ 150 g Coco Pops Chocos (se tips)

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Ha Oreokjeks i en food processor (jeg bruker hele kjeksen inklusive den hvite kremen inni). 

 

 

Kjør Oreokjeksene til smuler. 

Tilsett kremost.

 

 

Kjør videre til du får en klissete sjokolademasse. 

 

 

Form massen til kuler med kjeglefasong, slik at de blir litt tykkere nederst og smalere øverst. 

Fest Coco Pops rundt hele kulen. Bruk gjerne de som er litt store nederst og de litt mindre lengre oppe. Coco Pops er formet som buede flak, så la dem stikke litt ut fra kulen og pekende oppover, så kulene får det karakteristiske kongle-utseendet. 😊

 

 

 

 

Sikt over melis. 

 

 

Sett kjølig i minst 30 minutter før servering. 

 

 

Se så fine! 

 

 

Lett å skjønne hvorfor disse konglene har blitt så populære!  😃

 

 

Tips: 

♥ Oreokjeks, kremost og Coco Pops fås kjøpt i mange norske matbutikker. Coco Pops Chocos står som regel i hyllene for frokostblandinger. 

 

 

♥ Oreo sjokoladekongler kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager, men etter hvert vil Coco Popsene bli litt mindre sprø. Legg konglene i en lufttett boks eller lignende så de ikke blir tørre. 

♥ Foretrekker du pepperkakesmak på konglene, kan du bytte ut Oreokjeks med 300 gram pepperkaker. 

 

 

Deilige, bløte Oreotrøfler med crunchy Coco Pops rundt! 

Disse sjokoladekonglene er gode!  😋

 

 

God fornøyelse!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Oreo sjokoladekongler
Ingredienser

♥ 300 g Oreokjeks (2 pakker)
♥ 150 g kremost naturell
♥ 150 g Coco Pops Chocos (se tips)

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Ha Oreokjeks i en food processor (jeg bruker hele kjeksen inklusive den hvite kremen inni). 

Kjør Oreokjeksene til smuler. 

Tilsett kremost.

Kjør videre til du får en klissete sjokolademasse. 

Form massen til kuler med kjeglefasong, slik at de blir litt tykkere nederst og smalere øverst. 

Fest Coco Pops rundt hele kulen. Bruk gjerne de som er litt store nederst og de litt mindre lengre oppe. Coco Pops er formet som buede flak, så la dem stikke litt ut fra kulen og pekende oppover, så kulene får det karakteristiske kongle-utseendet. 😊

Sikt over melis. 

Sett kjølig i minst 30 minutter før servering. 

Tips

♥ Oreokjeks, kremost og Coco Pops fås kjøpt i mange norske matbutikker. Coco Pops Chocos står som regel i hyllene for frokostblandinger. 

♥ Oreo sjokoladekongler kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager, men etter hvert vil Coco Popsene bli litt mindre sprø. Legg konglene i en lufttett boks eller lignende så de ikke blir tørre. 

♥ Foretrekker du pepperkakesmak på konglene, kan du bytte ut Oreokjeks med 300 gram pepperkaker. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift