Pasta primavera

Pasta primavera er en lettvint, vegetarisk pastarett som er ypperlig å lage på våren ("primavera" betyr "vår" på italiensk). Pastaretten ble berømt for alvor da italienske restauranter i New York begynte å sette den på menyen på 1970-tallet. 

Pasta primavera kan varieres med ulike grønnsaker. Jeg liker å holde denne retten frisk og grønn i uttrykket, og bruker her en kombinasjon av erter, sukkererter, grønne asparges, squash, vårløk og gressløk. Det går også fint å bruke brokkoli eller brokkolini, spinat og aspargesbønner. Kremfløte og crème fraîche gir en deilig, kremet saus og parmesan i store flak gir herlig smak.

Enjoy! 

 

 

Oppskriften gir 3 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 100 g erter (friske eller frosne)
♥ 150 g sukkererter
♥ 250 g grønne asparges
♥ 50 g smør
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 250 g squash
♥ 2 vårløk
♥ 20 g frisk gressløk
♥ 20 mynteblader (eller frisk basilikum, se tips)
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl crème fraîche
♥ kvernet salt og pepper
♥ 300 g tagliatelle (eller annen pasta)

Servering:
♥ 50 g parmesan
 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Ha erter i en kjele (de kan godt være frosne). Skjær av enden på aspargesene og kutt dem i to eller tre biter. Skjær endene av sukkerertene og skjær dem over på midten. Ha asparges og sukkerertene i kjelen.

 

 

Hell kokende varmt vann i kjelen og la erter, asparges og sukkerter forvelles i det kokende varme vannet i noen minutter så bitene mykner. Hell så av vannet. 

Finn frem en stekepanne med litt høye kanter. Ha smør i pannen sammen med fint hakket hvitløk, hakket vårløk, squash som er kuttet i mindre biter og frisk gressløk.

 

 

Stek dette på middels varme i noen minutter. 

Ha så de forvellede ertene, asparges og sukkertene i pannen. Tilsett også mynteblader (eller eventuelt basilikumblader, se tips).

 

 

Ha kremfløte og crème fraîche i pannen. 

 

 

Varm dette sammen i et par minutter. Smak til med salt og pepper. 

 

 

Sett tagliatelle (eller annen pasta) på koking i godt saltet, kokende varmt vann, etter anvisning på pakken. 

Når pastaen er nesten ferdigkokt, løftes den over i pannen.

Vend det hele godt sammen og la småkoke i et par minutter. Juster tykkelsen på fløtesausen ved å tilsette litt og litt av pastavannet. 

 

 

Serveres varm og nylaget med flak av fersk parmesan. 

 

 

Lett, frisk og vårlig Pasta primavera!  🤩

 

 


Tips:

♥ Som nevnt kan du variere type grønnsaker du bruker. Det må ikke absolutt bare være grønne grønnsaker, så du kan også tilsette for eksempel halve cherrytomater, gulrøtter kuttet i små staver, paprika i biter osv. 

♥ Jeg synes at mynteblader gir en herlig, frisk smak på denne pastaretten, men det er viktig å ikke bruke for mye. Smaken av mynte skal friske opp litt, men ikke være for dominerende. I stedet for frisk mynte kan du gjerne bruke frisk basilikum. 

♥ Du kan smake til pastaretten med en skvis sitron hvis du liker det. 

♥ Du kan bruke ferskrevet parmesan eller lage tynne parmesanflak ved hjelp av en ostehøvel eller potetskreller. 

♥ Pasta primavera skal opprinnelig være vegetarisk, men det er likevel mange som liker å tilsette for eksempel litt stekt bacon eller strimler av kokt skinke. 

♥ Pasta primavera smaker best fersk og nylaget! 

 

 

Velbekomme!  😃

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

 

Pasta primavera
Ingredienser

♥ 100 g erter (friske eller frosne)
♥ 150 g sukkererter
♥ 250 g grønne asparges
♥ 50 g smør
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 250 g squash
♥ 2 vårløk
♥ 20 g frisk gressløk
♥ 20 mynteblader (eller frisk basilikum, se tips)
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl crème fraîche
♥ kvernet salt og pepper
♥ 300 g tagliatelle (eller annen pasta)

Servering:
♥ 50 g parmesan

Fremgangsmåte

Ha erter i en kjele (de kan godt være frosne). Skjær av enden på aspargesene og kutt dem i to eller tre biter. Skjær endene av sukkerertene og skjær dem over på midten. Ha asparges og sukkerertene i kjelen. Hell kokende varmt vann i kjelen og la erter, asparges og sukkerter forvelles i det kokende varme vannet i noen minutter så bitene mykner. Hell så av vannet. 

Finn frem en stekepanne med litt høye kanter. Ha smør i pannen sammen med fint hakket hvitløk, hakket vårløk, squash som er kuttet i mindre biter og frisk gressløk. Stek dette på middels varme i noen minutter. 

Ha så de forvellede ertene, asparges og sukkertene i pannen. Tilsett også mynteblader (eller eventuelt basilikumblader, se tips). Ha kremfløte og crème fraîche i pannen. Varm dette sammen i et par minutter. Smak til med salt og pepper. 

Sett tagliatelle (eller annen pasta) på koking i godt saltet, kokende varmt vann, etter anvisning på pakken. 

Når pastaen er nesten ferdigkokt, løftes den over i pannen. Vend det hele godt sammen og la småkoke i et par minutter. Juster tykkelsen på fløtesausen ved å tilsette litt og litt av pastavannet. 

Serveres varm og nylaget med flak av fersk parmesan. 

Tips

♥ Som nevnt kan du variere type grønnsaker du bruker. Det må ikke absolutt bare være grønne grønnsaker, så du kan også tilsette for eksempel halve cherrytomater, gulrøtter kuttet i små staver, paprika i biter osv. 

♥ Jeg synes at mynteblader gir en herlig, frisk smak på denne pastaretten, men det er viktig å ikke bruke for mye. Smaken av mynte skal friske opp litt, men ikke være for dominerende. I stedet for frisk mynte kan du gjerne bruke frisk basilikum. 

♥ Du kan smake til pastaretten med en skvis sitron hvis du liker det. 

♥ Du kan bruke ferskrevet parmesan eller lage tynne parmesanflak ved hjelp av en ostehøvel eller potetskreller. 

♥ Pasta primavera skal opprinnelig være vegetarisk, men det er likevel mange som liker å tilsette for eksempel litt stekt bacon eller strimler av kokt skinke. 

♥ Pasta primavera smaker best fersk og nylaget! 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift