Peach Paloma

Happy Friday! 😃

Paloma er en populær drink fra Mexico, som lages med Tequila som blandes med presset limesaft, grapefruktjuice, agavesirup og sodavann. 

Peach Paloma er en sommerlig vri på denne drinken der grapefruktjuice er byttet ut med ferskenmos. 

Det gir en litt søtere drink. Farlig god! 😉

 

 

Oppskriften gir 2 drinker.
 

Ingredienser: 

Ferskenpuré:
♥ 6 fersken 
♥ 5 ss sukker
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 3 ss vann

Til 2 drinker trenger du:
♥ 0,5 dl agavesirup
♥ 0,5 dl varmt vann
♥ 1,5 dl ferskenpuré
♥ 0,5 dl limejuice
♥ 1 dl Tequila
♥ 1 dl Farris (limesmak)

Servering: 
♥ isbiter
♥ noen skiver fersken
♥ et par skiver lime

 

Fremgangsmåte:

Ferskenpuré:

Rens fersken og del dem i biter. Legg bitene i en ildfast form og dryss over 2 ss av sukkeret. 

Bak ferskenbitene midt i ovnen ved 180°C i 20 minutter. Avkjøl i noen minutter.

Ha bitene deretter i en food processor sammen med resterende 3 ss sukker, sitronsaft og vann. Kjør blandingen sammen til en glatt puré.

Press puréen gjennom en sikt. Fruktkjøtt og skall som ikke glir lett gjennom silen, kan du gjerne droppe å ha med (da unngår du grumsete drink).

Ha ferskenpuréen på glass og oppbevar i kjøleskapet frem til du vil lage drinken.
 

Tilberedelse av Peach Paloma:

Bland agavesirup med varmt vann. Dette for at agavesirupen skal bli mer tyntflytende og blande seg bedre i drinken. Avkjøl.

 

 

Bland ferskenpuré, den utblandede agavesirupen og presset saft av lime.

 

 

Tilsett Tequila.  

 

 

 

Finn frem to glass og ha isbiter i glassene.

 

 

Fordel drinken i glassene, fyll opp med farris, og pynt med et par skiver fersken og lime. 

 

 

Serveres straks. 

 

 

Salud!  😎

 

 

Tips: 

♥ Du kan se bilder av hvordan jeg lager ferskenpuré i innlegget om drinken Bellini. Når du lager en Peach Paloma, er det opp til deg om du vil bruke flate fersken som har hvitt fruktkjøtt eller vanlige, gule fersken.

♥ Jeg har kjøpt agavesirup i helsekostforretning. Agavesirup er typisk meksikansk, men det går å bruke lønnesirup eller vanlig sukkerlake (sukker som løses opp i vann 50/50 - se innlegget om Simple syrup).

 

 

♥ Bruk gjerne Farris med limesmak. 

 

 

♥ Tequila er et meksikansk brennevin som kjøpes på polet. 

 

 

♥ Drinken kan forberedes på forhånd ved å blande ferskenmos, agavevannet og limejuice. Sett dette kjølig. Ved servering fordeler du dette i glass med isbiter og fyller opp med litt Farris (lime). 

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige. 

♥ Peach Paloma Mocktail: Ønsker du å lage en deilig, alkoholfri Peach Paloma Mocktail, er det bare å droppe Tequila.

♥ 

 

Nyt sommerhelgen! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Peach Paloma
Ingredienser

Ferskenpuré:
♥ 6 fersken 
♥ 5 ss sukker
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 3 ss vann

Til 2 drinker trenger du:
♥ 0,5 dl agavesirup
♥ 0,5 dl varmt vann
♥ 1,5 dl ferskenpuré
♥ 0,5 dl limejuice
♥ 1 dl Tequila

Servering: 
♥ isbiter
♥ noen skiver fersken
♥ et par skiver lime

Fremgangsmåte

Ferskenpuré:
Rens fersken og del dem i biter. Legg bitene i en ildfast form og dryss over 2 ss av sukkeret. 

Bak ferskenbitene midt i ovnen ved 180°C i 20 minutter. Avkjøl i noen minutter.

Ha bitene deretter i en food processor sammen med resterende 3 ss sukker, sitronsaft og vann. Kjør blandingen sammen til en glatt puré.

Press puréen gjennom en sikt. Fruktkjøtt og skall som ikke glir lett gjennom silen, kan du gjerne droppe å ha med (da unngår du grumsete drink).

Ha ferskenpuréen på glass og oppbevar i kjøleskapet frem til du vil lage drinken. 

Tilberedelse av Peach Paloma:
Bland agavesirup med varmt vann. Dette for at agavesirupen skal bli mer tyntflytende og blande seg bedre i drinken. Avkjøl.

Bland ferskenpuré, den utblandede agavesirupen og presset saft av lime. Tilsett Tequila.  

Finn frem to glass og ha isbiter i glassene. Fordel drinken i glassene, fyll opp med farris, og pynt med et par skiver fersken og lime. 

Serveres straks. 

Tips

♥ Du kan se bilder av hvordan jeg lager ferskenpuré i innlegget om drinken Bellini. Når du lager en Peach Paloma, er det opp til deg om du vil bruke flate fersken som har hvitt fruktkjøtt eller vanlige, gule fersken.

♥ Jeg har kjøpt agavesirup i helsekostforretning. Agavesirup er typisk meksikansk, men det går å bruke lønnesirup eller vanlig sukkerlake (sukker som løses opp i vann 50/50 - se innlegget om Simple syrup).

♥ Tequila er et meksikansk brennevin som kjøpes på polet. 

♥ Drinken kan forberedes på forhånd ved å blande ferskenmos, agavevannet og limejuice. Sett dette kjølig. Ved servering fordeler du dette i glass med isbiter og fyller opp med litt Farris (lime). 

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige. 

♥ Peach Paloma Mocktail: Ønsker du å lage en deilig, alkoholfri Peach Paloma Mocktail, er det bare å droppe Tequila. 

Sesong
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift