Plommechutney med eple og rosiner

Plommechutney med eple og rosiner er både søt, litt syrlig og spicy - og smaker nydelig! 

 

 

Fantastisk godt tilbehør til ost! 

 

 


Ingredienser:

♥ 1 kg røde plommer (vekt uten stener)
♥ 250 g eple (skrelt og delt i biter)
♥ 1 rødløk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 rød chili
♥ 100 g rosiner
♥ 400 g brunt sukker
♥ 3 kanelstenger
♥ 3 anisstjerner
♥ 1 ss nellikspiker
♥ 1 ss finrevet, fersk ingefær
♥ 3 laurbærblad
♥ 1 ts salt
♥ 2 dl hvitvinseddik


Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene.

 

 

Del plommer og eplene i biter og ha bitene i en stor og god kjele.

Hakk rødløk og tilsett.

Finhakk hvitløk og chili (jeg fjerner frøene inni chilien først) og ha også dette i kjelen.  

Tilsett rosiner og krydder.

 

 

Ha så brunt sukker i kjelen.

 

 

Hell over eddiken og bland godt.

 

 

Kok opp under omrøring. Senk varmen på platen og la blandingen deretter småkoke uten lokk i ca. 1 time, så den tykner.

Rør av og til, og pass nøye på at blandingen ikke svir seg i kjelen. 

 

 

Ta kjelen av platen og fjern kanelstenger, anisstjerner, nellikspiker (så mange du finner) og laurbærblad. 

 

 

Hell den ferdigkokte chutneyen på varme, steriliserte glass.

 

 

Så kjekt med hjemmelaget plommechutney! 

 

 

 

Chutney er utrolig godt!

Se alle varianter samlet HER, blant annet Mangochutney med chili og rosiner og Rabarbrachutney.

 

 

Nydelig med mange typer ost, blant annet Brie, godt modnet Cheddar, Comté og andre guloster. 

 

 

Tips:

♥ Jeg foretrekker å bruke røde plommer, så blir det vakker farge på chutneyen.

♥ Alle typer epler kan brukes. Jeg brukte her grønt eple (Granny Smith), som tåler koking ganske godt. 250 g er angitt vekt etter at eplene er skrelt og delt i biter. 

♥ Jeg brukte her hele krydder. Du kan i stedet bruke 1 ts malt kanel, 1 ts malt ingefær, eventuelt 1 ts malt koriander og 0,5 ts malt nellik. 

♥ I stedet for hvitvinseddik går det fint å bruke eplesidereddik eller annen god eddik. 

♥ Denne porsjonen gir ca. 7 dl ferdig chutney. Glassene steriliseres ved å sette dem på en plate midt i stekeovnen på 100°C i minst 10 minutter. Den varme chutneyen helles så på de varme glassene. Tørk av kanten på glasset før du setter på lokket. 

♥ Plommechutney har god holdbarhet så lenge du er nøye på å sterilisere glassene. Ha straks på lokket og oppbevar kjølig. 

 

 

Chutney og en god ost egner seg utmerket som spiselig gave! 

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Plommechutney med eple og rosiner
Ingredienser

♥ 1 kg røde plommer (vekt uten stener)
♥ 250 g eple (skrelt og delt i biter)
♥ 1 rødløk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 rød chili
♥ 100 g rosiner
♥ 400 g brunt sukker
♥ 3 kanelstenger
♥ 3 anisstjerner
♥ 1 ss nellikspiker
♥ 1 ss finrevet, fersk ingefær
♥ 3 laurbærblad
♥ 1 ts salt
♥ 2 dl hvitvinseddik

Fremgangsmåte

Del plommer og eplene i biter og ha bitene i en stor og god kjele.

Hakk rødløk og tilsett.

Finhakk hvitløk og chili (jeg fjerner frøene inni chilien først) og ha også dette i kjelen.  

Tilsett rosiner, brunt sukker og krydder. Hell over eddiken. 

Kok opp under omrøring. Senk varmen på platen og la blandingen deretter småkoke uten lokk i ca. 1 time, så den tykner. Rør av og til, og pass nøye på at blandingen ikke svir seg i kjelen. 

Ta kjelen av platen og fjern kanelstenger, anisstjerner, nellikspiker (så mange du finner) og laurbærblad. 

Hell den ferdigkokte chutneyen på varme, steriliserte glass. Ha straks på lokket og oppbevar kjølig. 

Tips

♥ Jeg foretrekker å bruke røde plommer, så blir det vakker farge på chutneyen.

♥ Alle typer epler kan brukes. Jeg brukte her grønt eple (Granny Smith), som tåler koking ganske godt. 250 g er angitt vekt etter at eplene er skrelt og delt i biter. 

♥ Jeg brukte her hele krydder. Du kan i stedet bruke 1 ts malt kanel, 1 ts malt ingefær, eventuelt 1 ts malt koriander og 0,5 ts malt nellik. 

♥ I stedet for hvitvinseddik går det fint å bruke eplesidereddik eller annen god eddik. 

♥ Denne porsjonen gir ca. 7 dl ferdig chutney. Glassene steriliseres ved å sette dem på en plate midt i stekeovnen på 100°C i minst 10 minutter. Den varme chutneyen helles så på de varme glassene. Tørk av kanten på glasset før du setter på lokket. 

♥ Plommechutney har god holdbarhet så lenge du er nøye på å sterilisere glassene. Ha straks på lokket og oppbevar kjølig. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift