Pollo alla cacciatore (Italiensk jegergryte med kylling)

Her kommer en tradisjonsrik gryte med kylling som visst nok opprinnelig stammer fra Toscana, men som nå er populær over hele Italia og også i mange andre land (bare se alle treffene du får ved søk på Chicken Cacciatore 😊). Retten regnes som italiensk husmannskost, og den lages i mange varianter.

"Cacciatore" betyr "jeger" på italiensk, og "Pollo alla cacciatore" dermed noe i retning av "kylling på jegerens måte". Typiske ingredienser i denne retten er, i tillegg til kylling, som regel sopp, løk, tomater, paprika, oliven, vin og urter. Bruk gjerne en hel kylling som du parterer i mindre stykker på jegers vis. 😃 Jeg valgte den enkle utveien ved å kjøpe kyllinglår, ferdig delt opp i overlår og kyllingklubber. 

Gryten skal putre lenge slik at kyllingkjøttet blir supermørt og saftig. 

 

 

Serveres varm sammen med pasta og/eller godt brød og smør. 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 1200 g kyllinglår (600 g overlår og 600 g klubber)
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 løk
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 250 g aromasopp
♥ 1 gulrot
♥ 1 rød paprika
♥ 1 grønn paprika
♥ 3 dl rødvin (se tips)
♥ 400 g hakkede, hermetiske tomater (se tips)
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 3 laurbærblad
♥ 1 bunt frisk timian
♥ 100 g sorte oliven (avrent vekt)
♥ kvernet salt og pepper
♥ litt frisk persille

Servering:
♥ 500 g pasta (se tips)
♥ godt brød og smør

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Finn også frem en traktørpanne med litt høye kanter, og som tåler å settes i stekeovnen.  

Stek kyllingstykkene i stekepanne med olivenolje. Bruk nokså høy varme og la kyllingstykkene få god stekeskorpe. Ikke stek for mange stykker av gangen. Jeg brukte her 600 g kylling overlår og 600 g kyllingklubber som jeg stekte hver for seg. Dersom du kjøper hele kyllinglår, kan du gjerne skjære dem i to før du steker dem.
 

 

 

Krydre kyllingstykkene med kvernet salt og pepper underveis i stekingen. Legg de stekte kyllingstykkene til side. 

Ha litt mer olje i pannen og tilsett hakket løk og hvitløk. La dette steke på middels varme i et par minutter så løken blir blank og gyllen. 

Skjær sopp, gulrot og paprika i grove biter og legg i pannen. 

 

 

Rør om og tilsett vin, hermetiske tomater og tomatpuré. 

 

 

Bland godt sammen. Smak til sausen med litt kvernet salt og pepper. Legg laurbærblad i tomatsausen.

Legg så de stekte kyllingbitene tilbake i pannen.

Sett lokk på pannen og sett pannen deretter inn i stekeovnen, på midterste rille, ved 180°C i 1 time. 

Ta pannen ut av ovnen og fordel over timian og oliven. 

 

 

Sett pannen tilbake i stekeovnen (uten lokk denne gangen), på midterste rille, ved 180°C og la den stå i ca. 20 minutter til. Både grønnsaker og kyllingen skal være veldig møre når gryten er ferdig.  

(Se tipsfeltet nedenfor dersom du heller ønsker å tilberede gryten på ovnsplaten.) 

Dryss litt frisk persille over gryten rett før servering. 

 

 

Kjempegod, italiensk kyllingrett! 😍

 

 

Serveres med nykokt pasta og/eller godt brød med smør. 

 

 

Tips:

♥ Det sies at Pollo alla cacciatore lages med rødvin i Sør-Italia og med hvitvin i Nord-Italia. Jeg brukte rødvin her. Du kan bruke kyllingkraft i stedet for vin dersom du ønsker det, men da bør du også smaksette gryten med litt rødvinseddik eller balsamicoeddik for å få litt syre i sausen. 

♥ Bruk hermetiske tomater av god kvalitet. Det har en del å si for smaken. 400 gram tilsvarer 1 boks. Hvis du bruker mer ordinær type hermetiske tomater, kan det være godt å smake til sausen med en liten klype sukker.

♥ Jeg brukte her frisk timian, som jeg liker veldig godt, men det er også mange som bruker frisk rosmarin i denne kyllingretten.

♥ Jeg valgte her å bruke en traktørpanne og sette den i stekeovnen i ca. 1,5 time. Du kan i stedet la gryten småputre under lokk på ovnsplaten. Bruk i så fall middels varme på platen og beregn ca 1 til 1,5 time til kyllingen er skikkelig mør. Pass på innimellom så gryten ikke koker tørr og spe eventuelt med litt vann eller kyllingkraft. 

♥ Jeg synes det er gøy å variere med pasta i ulike fasonger. Her ser du varianten jeg brukte denne gangen, som kalles for Garganelli
 

 

 

Buon appetito! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Pollo alla cacciatore (Italiensk jegergryte med kylling)
Ingredienser

♥ 1200 g kyllinglår (600 g overlår og 600 g klubber)
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 løk
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 250 g aromasopp
♥ 1 gulrot
♥ 1 rød paprika
♥ 1 grønn paprika
♥ 3 dl rødvin (se tips)
♥ 400 g hakkede, hermetiske tomater (se tips)
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 3 laurbærblad
♥ 1 bunt frisk timian
♥ 100 g sorte oliven (avrent vekt)
♥ kvernet salt og pepper
♥ litt frisk persille

Servering:
♥ 500 g pasta (se tips)
♥ godt brød og smør

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene. Finn også frem en traktørpanne med litt høye kanter, og som tåler å settes i stekeovnen.  

Stek kyllingstykkene i stekepanne med olivenolje. Bruk nokså høy varme og la kyllingstykkene få god stekeskorpe. Ikke stek for mange stykker av gangen. Jeg brukte her 600 g kylling overlår og 600 g kyllingklubber som jeg stekte hver for seg. Dersom du kjøper hele kyllinglår, kan du gjerne skjære dem i to før du steker dem. Krydre kyllingstykkene med kvernet salt og pepper underveis i stekingen. Legg de stekte kyllingstykkene til side. 

Ha litt mer olje i pannen og tilsett hakket løk og hvitløk. La dette steke på middels varme i et par minutter så løken blir blank og gyllen. 

Skjær sopp, gulrot og paprika i grove biter og legg i pannen. Rør om og tilsett vin, hermetiske tomater og tomatpuré. Bland godt sammen. Smak til sausen med litt kvernet salt og pepper. Legg laurbærblad i tomatsausen.

Legg så de stekte kyllingbitene tilbake i pannen.

Sett lokk på pannen og sett pannen deretter inn i stekeovnen, på midterste rille, ved 180°C i 1 time. 

Ta pannen ut av ovnen og fordel over timian og oliven. Sett pannen tilbake i stekeovnen (uten lokk denne gangen), på midterste rille, ved 180°C og la den stå i ca. 20 minutter til. Både grønnsaker og kyllingen skal være veldig møre når gryten er ferdig. (Se tipsfeltet nedenfor dersom du heller ønsker å tilberede gryten på ovnsplaten.) 

Dryss litt frisk persille over gryten rett før servering. 

Serveres med nykokt pasta og/eller godt brød med smør. 

Tips

♥ Det sies at Pollo alla cacciatore lages med rødvin i Sør-Italia og med hvitvin i Nord-Italia. Jeg brukte rødvin her. Du kan bruke kyllingkraft i stedet for vin dersom du ønsker det, men da bør du også smaksette gryten med litt rødvinseddik eller balsamicoeddik for å få litt syre i sausen. 

♥ Bruk hermetiske tomater av god kvalitet. Det har en del å si for smaken. 400 gram tilsvarer 1 boks. Hvis du bruker mer ordinær type hermetiske tomater, kan det være godt å smake til sausen med en liten klype sukker.

♥ Jeg brukte her frisk timian, som jeg liker veldig godt, men det er også mange som bruker frisk rosmarin i denne kyllingretten.

♥ Jeg valgte her å bruke en traktørpanne og sette den i stekeovnen i ca. 1,5 time. Du kan i stedet la gryten småputre under lokk på ovnsplaten. Bruk i så fall middels varme på platen og beregn ca 1 til 1,5 time til kyllingen er skikkelig mør. Pass på innimellom så gryten ikke koker tørr og spe eventuelt med litt vann eller kyllingkraft. 

♥ Jeg synes det er gøy å variere med pasta i ulike fasonger. Jeg brukte denne gangen en variant som kalles for Garganelli

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift