Rabarbrakake med kokosmarengs

13.08.2012

 

Dette er en dødsgod og lettlaget kake!

Myk, lys kake dekkes med rabarbrakompott og deretter et luftig lag kokosmarengs.

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne.

 

Ingredienser:

Kakebunn:
200 g smør
150 g sukker
1 stort egg
2 eggeplommer
1 ts bakepulver
250 g hvetemel
75 g kokos
1,25 dl melk

Rabarbrakompott:
300 g rabarbra (renset)
150 g sukker

Kokosmarengs:
2 eggehviter
1 dl sukker
4 dl kokos

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget og eggeplommene til blandingen blir lys og luftig. Sikt mel og bakepulver og bland deretter inn kokos. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken til du får en jevn og klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.

Lag i mens rabarbrakompotten ved å ha renset rabarbra oppdelt i biter i en kjele med sukkeret (det er ikke nødvendig å ha i vann for rabarbraen vil avgi væske når den varmes opp). Kok opp under omrøring og la småkoke i ca 10 min. Avkjøl.

Pisk så eggehvitene stive til marengsen. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend i kokosen.

Når kaken har stekt i 20 min, tas den ut av ovnen. Fordel rabarbrakompotten jevnt over kakebunnen. Bre deretter kokosmarengsen over i et jevnt lag.

Sett kaken tilbake i ovnen og stek i ca 10 min, til marengsen har fått lett gylden overflate.

 

 

Tips:

La kaken avkjøles litt i langpannen før den deles i passe store firkanter. Løft kakestykkene ut av langpannen med en kakespade så ikke marengsen går i stykker.

Kake som du får til overs kan fryses ned. Kakestykkene tiner raskt!

 

 

Lekker kake å servere når du får besøk!

 

 

Mmmmmm...... så godt !

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Rabarbrakake med kokosmarengs

Ingredienser

Kakebunn:
200 g smør
150 g sukker
1 stort egg
2 eggeplommer
1 ts bakepulver
250 g hvetemel
75 g kokos
1,25 dl melk

Rabarbrakompott:
300 g rabarbra (renset)
150 g sukker

Kokosmarengs:
2 eggehviter
1 dl sukker
4 dl kokos

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget og eggeplommene til blandingen blir lys og luftig. Sikt mel og bakepulver og bland deretter inn kokos. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken til du får en jevn og klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.

Lag i mens rabarbrakompotten ved å ha renset rabarbra oppdelt i biter i en kjele med sukkeret (det er ikke nødvendig å ha i vann for rabarbraen vil avgi væske når den varmes opp). Kok opp under omrøring og la småkoke i ca 10 min. Avkjøl.

Pisk så eggehvitene stive til marengsen. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend i kokosen.

Når kaken har stekt i 20 min, tas den ut av ovnen. Fordel rabarbrakompotten jevnt over kakebunnen. Bre deretter kokosmarengsen over i et jevnt lag. Sett kaken tilbake i ovnen og stek i ca 10 min, til marengsen har fått lett gylden overflate.

Tips

La kaken avkjøles litt i langpannen før den deles i passe store firkanter. Løft kakestykkene ut av langpannen med en kakespade så ikke marengsen går i stykker.

Kake som du får til overs kan fryses ned. Kakestykkene tiner raskt!

13.08.2012
Kakekategori: 
Sesong: 

11 kommentarer

Har laget den i fjor. Kommer til å lage den i år også :-) Denne kake kan jeg bare anbefale, veldig saftig og med kokosmarengs en drøm. Hadde aldri trodd at rabarbra og kokos passer så godt sammen! Tusen takk for denne nydelige oppskriften!!! Fortsett :-)

Veldig hyggelig å høre, Anika:) Takk for koselig hilsen!

Hei :)

Mange supre oppskrifter her som jeg kommer til å prøve og nå er jeg blitt en stor fan av siden din :)

Flotte bilder med gode oppskrifter som inneholder all den hjelp en trenger. Lett er det å finne de oppskriftene en trenger også. Takk for at du deler av alle "godsakene" :)

Takk for koselig tilbakemelding, Aina:)

Nå har jeg prøvd mange kjempegode kaker her på dette nettstedet! Og jeg lager stort sett bare langpannekaker fordi jeg baker til 30-40 personer!

De beste kakene har til nå vært Suksesskake, Sarah Bernhard og eplekake med vaniljekrem. Mor Monsen i langpanne blir også veldig bra!

Nå sist bakte jeg krydderkake med Tosca-glasur. Jeg syntes ikke de to smakene passet sammen i det hele tatt. Men kaka ble nesten borte da! :) Den neste blir nok "Rabarbrakake med kokosmarengs". Det er jo sesong for rabarbra nå!

Hei Jan, så gøy å høre at du tester deg gjennom så mange av langpannekakene. Det er jo alltid en smakssak om man liker en kake eller ikke, og personlig er jeg jo veldig fan av krydderkake med tosca-glasur, så det er godt å høre at kaken ble spist:-) Takk for hyggelig tilbakemelding og hold meg gjerne oppdatert på hvilke kaker som slår spesielt godt an! Rabarbrakake med kokosmarengs anbefales! ;-)

Nå har jeg laget "rabarbrakake med kokosmarengs" og syntes ikke den ble god i det hele tatt! Dessuten ble den flat og marengsen på toppen var stiv og rar. Nei, denne kaken anbefaler jeg ingen å lage!

Har bakt denne nå for å ha med på jobb i morgen. Doblet oppskriften og lagde stor langpanne, og blandet 2/3 kurv jordbær i skiver i rabarbrakompotten. Prøvesmakt av sønnen og meg selv - nydelig! :)

Hei! Jeg hadde mandelmel ligende, og erstattet melet med dette. Det ble en fantastisk god kake!

Jeg laget denne til 17. Mai i fjor, og gjentas i år. En kjempegod og saftig kake. Jeg bytta ut hvetemelet med glutenfri fin melblanding, og det gikk superfint :-)

Morsom kake! Lagde den i dag etter oppskriften, og god ble den. Minnet i smaken litt om sitronformkake med melisglasur og kokosstrø. Rabarbraen fikk en nesten karamellisert smak, som sammen med syrligheten balanserte fint mot kokos. Jeg trodde mine egg var store, men ville nok tatt med et egg til neste gang - alternativt kutte litt i melmengden.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet