Sitronbrownies med hvit sjokolade og kokos

28.03.2016


Heisan!

Ja, så er det slutt på påsken, og vi kan begynne å glede oss til våren dere!  Smile

Jeg avrunder en deilig påskeferie med en nydelig sitronkake.  Den har samme, litt bløte konsistens som brownies, men blir lys i fargen fordi den lages med hvit sjokolade. Revet sitronskall og kokos gir kjempegod, tropisk smak!

 

 

Kakebitene er raske å lage og holder seg myke lenge. Naaaam! Yum  De er dessuten veldig godt egnet til å fryses og tiner raskt.

 

 

Utrolig saftig og deilig konsistens på denne kaken!

 

Du ser at denne kaken er herlig myk, ikke sant...? 
 

Oppskriften passer til en liten, kvadratisk form på 20 x 20 cm.

Se beskrivelsen i tipsfeltet på hvilke mengder du kan bruke hvis du bare har liten langpanne som er 20x30 cm.

 

Ingredienser:

♥ 200 smør
♥ 150 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 dl kokos

På toppen av kaken:
♥ 50 g hvit sjokolade

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp. Rør i vaniljesukker, bakepulver og revet sitronskall. Vend i det hvite sjokoladesmøret. Vend deretter inn hvetemelet og kokos.

Ha deigen i en kvadratisk form (20x20 cm) som er dekket med bakepapir.

Dryss over hakket hvit sjokolade. 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-30 minutter (se tips). 

La kaken stå i kjøleskapet til den er helt kald (gjerne over natten) før den tas ut av formen.

 

 

Løft kaken ut av formen og del kaken opp i firkanter.

 

 

Deilige kakebiter!  Heart  

 


Den milde sitronsmaken gjør at kaken ikke blir så mektig.

 

 

ANNONSE:

Det fine serviset i lysegrønt er fra GreenGate.

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at kaken ikke stekes for mye. Bare da får den en litt klebrig, bløt konsistens som jo brownies skal ha.  Kaken vil virke bløt og litt ustekt når den tas ut av ovnen, men stivner i konsistensen etter å ha stått i kjøleskapet over natten. På den annen side skal kaken ikke være helt flytende når den tas ut av ovnen - i så fall må kaken steke lenger. Du må tilpasse steketiden siden ovner dessverre varierer noe i styrke.

♥ Kakebitene holder seg myke lenge om du pakker dem inn i plast. De er kjempefine å fryse og tiner raskt. 

♥ I stedet for kvadratisk form på 20x20 cm, kan du bruke liten, rund form på 20 cm i diameter.

♥ Vil du bruke en vanlig, liten langpanne som er 20x30 cm, kan da bruke disse mengdene:

300 g smør
225 g hvit sjokolade
4 egg
3 dl sukker
1,5 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
revet skall av 2 sitroner
1,5 dl hvetemel
1,5 dl kokos

På toppen av kaken:
75 g hvit sjokolade

Følg sammen fremgangsmåte og steketid og -temperatur som beskrevet ovenfor. 

 


Anbefaler deg virkelig å teste ut denne lettvinte kaken her! 

Rask og superlett å lage, og likevel så utrolig god!

 

 

Ha en fin uke!  

Og ja - det kommer mer godt her på bloggen de neste dagene!  Smile   

 


♥  ♥  ♥  ♥
 

Sitronbrownies med hvit sjokolade og kokos

Ingredienser

♥ 200 smør
♥ 150 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 dl kokos

På toppen av kaken:
♥ 50 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp. Rør i vaniljesukker, bakepulver og revet sitronskall. Vend i det hvite sjokoladesmøret. Vend deretter inn hvetemelet og kokos.

Ha deigen i en kvadratisk form (20x20 cm) som er dekket med bakepapir.

Dryss over hakket hvit sjokolade. 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 20-30 minutter (se tips). 

La kaken stå i kjøleskapet til den er helt kald (gjerne over natten). Løft kaken ut av formen og del kaken opp i firkanter.

Tips

♥ Det er viktig at kaken ikke stekes for mye. Bare da får den en litt klebrig, bløt konsistens som jo brownies skal ha.  Kaken vil virke ustekt når den tas ut av ovnen, men stivner i konsistensen etter å ha stått i kjøleskapet over natten. På den annen side skal kaken ikke være helt flytende når den tas ut av ovnen - i så fall må kaken steke lenger. Du må tilpasse steketiden siden ovner dessverre varierer noe i styrke.

♥ Kakebitene holder seg myke lenge om du pakker dem inn i plast. De er kjempefine å fryse og tiner raskt. 

♥ I stedet for kvadratisk form på 20x20 cm, kan du bruke liten, rund form på 20 cm i diameter. 

♥ Vil du bruke en vanlig, liten langpanne som er 20x30 cm, kan da bruke disse mengdene:

300 g smør
225 g hvit sjokolade
4 egg
3 dl sukker
1,5 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
revet skall av 2 sitroner
1,5 dl hvetemel
1,5 dl kokos

På toppen av kaken:
75 g hvit sjokolade

Følg sammen fremgangsmåte og steketid og -temperatur som beskrevet ovenfor. 

28.03.2016
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

10 kommentarer

Hei. Kaken min er helt " diddlete" når den er ferdig sekt.. altså flytende inni... er dette rett eller må den da stekes lengre? Ps deigen var helt himmelsk.. gla barna ikke var hjemme så jeg fikk slikke skåla

Hei Hanne, det høres ut som din kake nok burde stekt lenger. Jeg har nå korrigert oppskriften til 20-30 minutter, så man må selv se an hvordan kaken ser ut. Den skal ikke være flytende inni, men litt bløt når den er varm. Kaken stivner når det har stått i kjøleskapet over natten.

ser riktigt gott ut

Hei,

Kaken var veldig flytende da jeg tok den ut, mn i følge oppskrift skal det være slik. Problemet er bare at nå når jeg har tatt den ut så synker den sammen, er det også vanlig??

Hei Irene, nei - kaken din stekte nok for lite. Jeg har korrigert oppskriften nå. Den ferdigstekte kaken skal være bløt, men ikke flytende.

Har laget denne to ganger. Begge gangen stekt i 25 minutter. Sist gang på 180 grader. Kaken blir helt slytende i midten. Litt skuffende å lese at to andre har kommentert det samme uten at det har kommet noen tilbakemelding.

Hva er egentlig riktig steketid på denne?

Dessverre varierer ovner. Min kake stekte i 20 minutter og ble passe i konsistensen etter å ha stått i kjøleskapet til dagen etter. Men jeg har nå korrigert oppskriften til 20-30 minutter, og du bør forsøke å steke din kake enda lenger neste gang. Kaken skal ikke være flytende inni, men bløt når den er varm.

Hei! Jeg har nå laget,smakt og latt kaken stå i ovnen over natten.
Men jeg synes den "kladdet" kontra bildet ditt hvor den ser mer ut som en formkake.
Hva er egentlig riktig konsistens og er det mulig å få ett bedre bilde som viser riktig konsistens?
Ellers var kaken veldig god, men tror personlig jeg skal minske sukkermengden og øke sitronbehovet ☺️

Denne kaken laget jeg til en familiebursdag og alle ble veldig begeistret for den. Den smeltet i munnen, helt nydelig! Til og med de som ikke liker kokos syntes den var kjempegod. Steketemp var 180gr i 25 min. Sto natten over i formen i kjøleskap. Brukte form 20x30 og mengdene som ble anbefalt til denne størrelsen. Neste kake er allerede planlagt :)

Den er i ovnen nå,oohh lime lukten og kokos lukten er helt ubeskrivelig:)
Håper at jeg lykkes med den:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet