Sjokoladekake med gresk yoghurt

04.09.2015

Sponset innlegg.

Gresk yoghurt gjør denne sjokoladekake usedvanlig myk og deilig!

Jeg elsker yoghurtnøtter, så jeg pyntet kaken med det - nam!

 

 

Perfekt kake til helgen!  Smile

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunner:
♥ 3 store egg
♥ 1,5 dl matolje
♥ 1,5 dl matfløte
♥ 1,5 dl gresk yoghurt (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl sukker
♥ 80 g smør
♥ 2 dl varm kaffe
♥ 2 dl kakao
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts natron

Sjokoladekrem:
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl gresk yoghurt
♥ 0,5 dl matfløte
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl melis

Pynt:
♥ yoghurtnøtter (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, olje, matfløte, gresk yoghurt og vaniljeekstrakt. Rør i sukkeret. Smelt smøret og bland med varm kaffe. Løs opp kakaopulveret i kaffesmøret og ha blandingen deretter i kakerøren.

Bland melet sammen med bakepulver og natron og sikt dette i til slutt. Rør til deigen er klumpfri (den skal være nokså tynn i konsistensen).

Fordel deigen i to runde former som er 24 cm i diameter og er dekket med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene i formene.

Pisk mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til sjokoladekremen (se tips).

Ta kakebunnene ut av formene og sett dem sammen med sjokoladekrem i mellom. Dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen og pynt med yoghurtnøtter.

 

 

 

Tips:

♥  Jeg har brukt ekte gresk yoghurt fra FAGE i denne kaken. Gresk yoghurt FAGE Total fås nå kjøpt i Norge i ulike varianter, både i porsjonspakninger med honning, jordbærsaus eller blåbærsaus, og i naturellvarianter. Alle naturellvarianter kan brukes til denne kaken - altså også de med 0 % fettinnhold. Gresk yoghurt fra FAGE fås kjøpt i mange Meny, Ultra og ICA-butikker rundt omkring i landet.

 

 

 

♥ Hvis du synes kakebunnene hever seg for mye på toppen, kan du bare skjære av litt slik at de blir flate.

♥ Yoghurtnøtter fås kjøpt enten i pakker eller løsvekt i de fleste, store matbutikkene.

 

Ha en riktig fin fredag!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Denne oppskriften er utviklet som ledd i mitt samarbeide med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er forhandlere av Greek Yogurt FAGE Total i Norge.

 

Sjokoladekake med gresk yoghurt

Ingredienser

Sjokoladekakebunner:
♥ 3 store egg
♥ 1,5 dl matolje
♥ 1,5 dl matfløte
♥ 1,5 dl gresk yoghurt
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl sukker
♥ 80 g smør
♥ 2 dl varm kaffe
♥ 2 dl kakao
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts natron

Sjokoladekrem:
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl gresk yoghurt
♥ 0,5 dl matfløte
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl melis

Pynt:
♥ yoghurtnøtter (se tips)

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, olje, matfløte, gresk yoghurt og vaniljeekstrakt. Rør i sukkeret. Smelt smøret og bland med varm kaffe. Løs opp kakaopulveret i kaffesmøret og ha blandingen deretter i kakerøren.

Bland melet sammen med bakepulver og natron og sikt dette i til slutt. Rør til deigen er klumpfri (den skal være nokså tynn i konsistensen).

Fordel deigen i to runde former som er 24 cm i diameter og er dekket med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene i formene.

Pisk mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til sjokoladekremen (se tips).

Ta kakebunnene ut av formene og sett dem sammen med sjokoladekrem i mellom. Dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen og pynt med yoghurtnøtter.

Tips

♥ Hvis du synes kakebunnene hever seg for mye på toppen, kan du bare skjære av litt slik at de blir flate.

♥ Yoghurtnøtter fås kjøpt enten i pakker eller løsvekt i de fleste, store matbutikkene.

13 kommentarer

Denne må prøves

Anbefaler det ja :-)

Hei! Kan kaken fryses når den er ferdig satt sammen og glasuren er tatt på? :)

Ja, det går fint :-)

Må testes! Jeg vet ikke om jeg får plass til å steke to bunner samtidig i ovnen min (med de formene jeg har iallfall). Faller den ene (som ikke stekes først) for mye sammen hvis jeg steker i to omganger?

Neida, det går nok helt fint å steke kakebunnene en om gangen i ovnen din hvis du ikke får plass til begge to samtidig :)

Hei,

Jeg kjøpte gresk yoghurt naturell med 2% fettinnhold, tror du det gjør noe?

Hei!! driver å lager denne kaken nå, men så stoppet det seg lit ved sjokoladekremen... den kakaoen, er det pulver eller flytende drikke kakao?

Håper på svar!!:)

Hei, kan vaniljesukker erstatte vaniljeekstrakt?

Jeg elsker denne kaken :) :) :) :)

Bryr meeeeeeg...

Hei alle sammen.

Hei! Blir kremen såpass fast i konsistensen at man kan bruke den i sprøytepose? Har lyst å pynte kaken med roser, bruker da 1M tipp. Hilsen Line

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet