Sjokoladekake med gresk yoghurt

04.09.2015

Sponset innlegg.

Gresk yoghurt gjør denne sjokoladekake usedvanlig myk og deilig!

Jeg elsker yoghurtnøtter, så jeg pyntet kaken med det - nam!

 

 

Perfekt kake til helgen!  Smile

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunner:
♥ 3 store egg
♥ 1,5 dl matolje
♥ 1,5 dl matfløte
♥ 1,5 dl gresk yoghurt (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl sukker
♥ 80 g smør
♥ 2 dl varm kaffe
♥ 2 dl kakao
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts natron

Sjokoladekrem:
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl gresk yoghurt
♥ 0,5 dl matfløte
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl melis

Pynt:
♥ yoghurtnøtter (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, olje, matfløte, gresk yoghurt og vaniljeekstrakt. Rør i sukkeret. Smelt smøret og bland med varm kaffe. Løs opp kakaopulveret i kaffesmøret og ha blandingen deretter i kakerøren.

Bland melet sammen med bakepulver og natron og sikt dette i til slutt. Rør til deigen er klumpfri (den skal være nokså tynn i konsistensen).

Fordel deigen i to runde former som er 24 cm i diameter og er dekket med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene i formene.

Pisk mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til sjokoladekremen (se tips).

Ta kakebunnene ut av formene og sett dem sammen med sjokoladekrem i mellom. Dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen og pynt med yoghurtnøtter.

 

 

 

Tips:

♥  Jeg har brukt ekte gresk yoghurt fra FAGE i denne kaken. Gresk yoghurt FAGE Total fås nå kjøpt i Norge i ulike varianter, både i porsjonspakninger med honning, jordbærsaus eller blåbærsaus, og i naturellvarianter. Alle naturellvarianter kan brukes til denne kaken - altså også de med 0 % fettinnhold. Gresk yoghurt fra FAGE fås kjøpt i mange Meny, Ultra og ICA-butikker rundt omkring i landet.

 

 

 

♥ Hvis du synes kakebunnene hever seg for mye på toppen, kan du bare skjære av litt slik at de blir flate.

♥ Yoghurtnøtter fås kjøpt enten i pakker eller løsvekt i de fleste, store matbutikkene.

 

Ha en riktig fin fredag!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Denne oppskriften er utviklet som ledd i mitt samarbeide med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er forhandlere av Greek Yogurt FAGE Total i Norge.

 

Sjokoladekake med gresk yoghurt

Ingredienser

Sjokoladekakebunner:
♥ 3 store egg
♥ 1,5 dl matolje
♥ 1,5 dl matfløte
♥ 1,5 dl gresk yoghurt
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl sukker
♥ 80 g smør
♥ 2 dl varm kaffe
♥ 2 dl kakao
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts natron

Sjokoladekrem:
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl gresk yoghurt
♥ 0,5 dl matfløte
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl melis

Pynt:
♥ yoghurtnøtter (se tips)

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, olje, matfløte, gresk yoghurt og vaniljeekstrakt. Rør i sukkeret. Smelt smøret og bland med varm kaffe. Løs opp kakaopulveret i kaffesmøret og ha blandingen deretter i kakerøren.

Bland melet sammen med bakepulver og natron og sikt dette i til slutt. Rør til deigen er klumpfri (den skal være nokså tynn i konsistensen).

Fordel deigen i to runde former som er 24 cm i diameter og er dekket med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene i formene.

Pisk mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til sjokoladekremen (se tips).

Ta kakebunnene ut av formene og sett dem sammen med sjokoladekrem i mellom. Dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen og pynt med yoghurtnøtter.

Tips

♥ Hvis du synes kakebunnene hever seg for mye på toppen, kan du bare skjære av litt slik at de blir flate.

♥ Yoghurtnøtter fås kjøpt enten i pakker eller løsvekt i de fleste, store matbutikkene.

14 kommentarer

Denne må prøves

Anbefaler det ja :-)

Hei! Kan kaken fryses når den er ferdig satt sammen og glasuren er tatt på? :)

Ja, det går fint :-)

Må testes! Jeg vet ikke om jeg får plass til å steke to bunner samtidig i ovnen min (med de formene jeg har iallfall). Faller den ene (som ikke stekes først) for mye sammen hvis jeg steker i to omganger?

Neida, det går nok helt fint å steke kakebunnene en om gangen i ovnen din hvis du ikke får plass til begge to samtidig :)

Hei,

Jeg kjøpte gresk yoghurt naturell med 2% fettinnhold, tror du det gjør noe?

Hei!! driver å lager denne kaken nå, men så stoppet det seg lit ved sjokoladekremen... den kakaoen, er det pulver eller flytende drikke kakao?

Håper på svar!!:)

Hei, kan vaniljesukker erstatte vaniljeekstrakt?

Jeg elsker denne kaken :) :) :) :)

Bryr meeeeeeg...

Hei alle sammen.

Hei! Blir kremen såpass fast i konsistensen at man kan bruke den i sprøytepose? Har lyst å pynte kaken med roser, bruker da 1M tipp. Hilsen Line

Denne kaken er helt super!
Bruker ofte litt mindre sukker, og litt mer gresk yoghurt da jeg elsker den syrlige smaken, samt den sterke kakao smaken!
Bruker og ofte litt mer gresk yoghurt i kremen!

Denne kaken passer og perfekt i en liten langpanne, er mye enklere! ;)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet