Sjokoladelangpanne til 17. mai

10.05.2016


Hei!

Det er 1 uke til 17. mai, og jeg vet at mange føler seg stresset allerede.

Her vil jeg i dag slå et slag for den helt E.N.K.L.E. 17. mai-kaken!  Smile

 

 

En skikkelig myk og saftig sjokoladekake i langpanne er jo noe som veldig mange liker - så hvem vet.. Kanskje det er nettopp denne kaken som slår aller best an...?

 

 

Jeg har brukt oppskriften på Sjokoladekake med kefir, som er en av de aller mest populære langpanneoppskriftene her på Det søte liv. Kaken er kjempemyk og saftig og har en deilig sjokoladesmak.   Yum  Det eneste jeg har gjort annerledes her er å drysse kaken med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått - og stort mer skal ikke til for å få 17. mai-følelsen.

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 


Barnas 17. mai-favoritt!

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ kakestrøssel i rødt, hvitt og blått

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Pynt kaken med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått.

 

 

Ved servering deles kaken opp i firkanter.

 

 

Myk og deilig sjokoladekake i langpanne!

 

 

Tips:

♥ Jeg har brukt kakestrøssel som består av bittesmå kuler (også kalt pareils) i rødt, hvitt og blått. Fås kjøpt i mange butikker som selger kakepynteutstyr.

 


 

♥ Kaken holder seg saftig lenge. Bare husk på å pakke kaken godt inn i plast, så den ikke blir tørr. Kaken er dessuten fin å fryse og tiner raskt.

 

 

Blant alle fancy 17. mai-kakene duger denne veldig godt, den også!  Smile chrome 
 

 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladelangpanne til 17. mai

Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ kakestrøssel i rødt, hvitt og blått

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Pynt kaken med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått.

Ved servering deles kaken opp i firkanter.

Tips

Kaken holder seg saftig lenge. Bare husk på å pakke kaken godt inn i plast, så den ikke blir tørr. Kaken er dessuten fin å fryse og tiner raskt.

10.05.2016
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

13 kommentarer

Hei kan bruker melk isteden for kefir?

Hei:) hva slags smør har du brukt? Kan jeg bruke Melange meierismør og soft flora til deigen og glasuren?:)

Det samme lurer jeg også på. Skulle akkurat til å begynne å lage kake, når jeg først innså at jeg hadde kun melange :-/

Vennligst svar fort!

Klarer ikke å vente ;-)

Kjempe flott side dette her.
Bruker den mye..men veldig synd du bruket så lang tid på å svare folk..
Kanskje en ide å gjøre noe med det?
Ellers er jeg veldig fornøyd med godt utvalg i oppskrifter som er enkle å forstå.
Mvh may

Kjempe flott side dette her.
Bruker den mye..men veldig synd du bruket så lang tid på å svare folk..
Kanskje en ide å gjøre noe med det?
Ellers er jeg veldig fornøyd med godt utvalg i oppskrifter som er enkle å forstå.
Mvh may

Saftig og holdbar kake som anbefales! Doblet kakaomengden i glasuren for å få kraftigere sjokoladesmak, tok også litt mere kaffe i.

Hei!! Hva slags kaffe bruker du i denne kaken?

Hei, er det greit å bruke melk istedet for kefir?

Bakte denne ikveld med melange istedenfor smør i både deig og glasur, ble veldig saftig og supergod!

Baka denne her om dagen. Bytta 100 g sukker med 100 g dronningsjokolade. Det ble knallgodt. Anbefales.

Bakte denne helt etter oppskrift. Fantastisk saftig og god kake. Familie og venner elsket den og ble spurt etter oppskrift flere ganger. Takk for at du deler med oss Kristine!

Bakte denne kaken i går, den ble mye lysere enn på bildet, og dermed også svak på sjokoladesmak. Hadde nok doblet kakaoen til neste gang. Dette er 2. gang jeg baker med kefir, og jeg syns kaken blir kompakt fremfor saftig. Hadde vært fint med noen tips ift baking med kefir. Sjokoladekremen var kjempegod og lett å sprøyte på med pose og holdt formen uten å stå kjølig :)

Bakte denne i kveld til barnebursdag i morgen. Etter 20 min på 200 grader over/under varme var kaka fortsatt helt rennende inni men mørk/ferdig oppå... tok den ut for å se om den ble fastere når den ble litt avkjølt, men det var kun i kantene den ble det, så satte jeg den inn igjen på 180 grader og nå har den stått 15 min mer og er fortsatt helt rennende.... hva har jeg gjort feil?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet