Sjokoladeruter med valnøtter

17.04.2014


God skjærtorsdag alle sammen!

 


Vi er inne i den stille uken, og mange har litt ekstra god tid til å være sammen med sine kjære. Da kan det også være kjekt å ha en god kake på lur.

Dette er en deilig langpannekake som er rask å lage. Deigen skal bare røres sammen og du trenger minimalt med bakeutstyr. Perfekt kake å lage på hytta i påsken  Smile  Sjokolade og valnøtter smaker kjempegodt sammen, men du kan sløyfe valnøttene hvis du vil ha en nøttefri kake.

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 1 liter kefir
♥ 5,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel
♥ 1 dl hakkede valnøtter

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 3 ss sterk kaffe
♥ 2 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel, høvlet sjokolade eller annen kakepynt


Fremgangsmåte:

Smelt smøret og avkjøl det litt. Ha surmelken i en stor rørebolle. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og natron. Rør godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og bland i. Ha så i hvetemelet og rør raskt sammen til du får en klumpfri deig (du kan bruke stålvisp eller elektrisk håndmikser, så er dette fort gjort). Vend i hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 50-55 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.

Til glasuren smeltes først smøret i en kjele. Bland i de øvrige ingrediensene til en glatt sjokoladekrem.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Dryss over sjokoladestrøssel og høvlet sjokolade eller annen kakepynt du har liggende.


Tips:

♥ Du kan bruke alle former for surmelk, enten det er kulturmelk, kefir, Cultura eller lignende. Det går fint å bruke skummet variant også.

♥ Valnøttene kan som sagt sløyfes hvis du vil ha nøttefri kake.

 

Fortsatt GOD PÅSKE! 

 

 

Husk at påsken blir enda bedre med litt kakeIcon e biggrin  
 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladeruter med valnøtter

Ingredienser

♥ 1 liter kefir
♥ 5,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel
♥ 1 dl hakkede valnøtter

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 3 ss sterk kaffe
♥ 2 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel, høvlet sjokolade eller annen kakepynt

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl det litt. Ha surmelken i en stor rørebolle. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og natron. Rør godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og bland i. Ha så i hvetemelet og rør raskt sammen til du får en klumpfri deig (du kan bruke stålvisp eller elektrisk håndmikser, så er dette fort gjort). Vend i hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 50-55 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.

Til glasuren smeltes først smøret i en kjele. Bland i de øvrige ingrediensene til en glatt sjokoladekrem.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Dryss over sjokoladestrøssel og høvlet sjokolade eller annen kakepynt du har liggende.

Tips

♥ Du kan bruke alle former for surmelk, enten det er kulturmelk eller kefir. Det går fint å bruke skummet variant også.

♥ Valnøttene kan som sagt sløyfes hvis du vil ha nøttefri kake.

6 kommentarer

Å, ser kjempegod ut! Skal lages i dag. Takk for at du deler så mange gode oppskrifter med oss <3

Takk for hyggelig hilsen, Heidi. God påske:)

Hei

Ser god ut :)

Er det riktig at det ikke er egg i denne?

Hei Stine, ja det er helt riktig at det ikke skal være egg i denne kaken her:)

Når det står at oppskriften er til en stor langpanne, hvor stor langpanne er det da snakk om?

Takk for en kjempefin nettside!

Har skrevet ut sjokoladekaken med valnøtter. Jeg har laktoseintoleranse,
og kan ikke bruke kefir eller culramelk. Kan jeg bruke laktosefri yoghurt naturell
i slike oppskrifter f.eks også hvis det hadde vært krydderkake?

Fint om du kanskje kan begynne å bruke noen laktosefrie ingredienser også.
De "virker" på akkurat samme måten.

Hilsen Maiken

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet