Vaniljekesammuffins med blåbær og jordbær

Her har du noen nydelige, sommerlige muffins med blåbær og jordbær. Vaniljekesam gir muffinsene saftighet og kjempegod smak. 

Deigen kan bare røres raskt sammen for hånd, så dette er muffins som er veldig enkle og raske å lage uten særlig anstrengelse - som jo er en fordel når det tross alt er ferie... 😊

Dette er en favorittoppskrift på muffins, som jeg har brukt mye og som du finner flere variasjoner av her på Det søte liv, se HER.

 

 

Oppskriften gir 12-15 stk (avhengig av hvor store du lager dem).
 

Ingredienser: 

♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 3 dl vaniljekesam
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 100 g friske jordbær
♥ 50 g friske blåbær


Fremgangsmåte: 

Smelt og avkjøl smøret. Visp egg, sukker og vaniljekesam raskt sammen. Rør inn det avkjølte smøret, bakepulver og hvetemel. Skjær jordbærene i biter og vend inn i deigen sammen med blåbærene. 

Ha papirformer i muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer. 

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. 

Avkjøl muffinsene noen minutter før de forsiktig hvelves ut av formen.

 

 

Herlig med muffins som kan trylles frem så raskt!  😊

 

 

Tips: 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Bare vend rundt noen ganger med slikkepotten slik at melet blander seg i deigen. Dette for å hindre at deigen blir seig. 

♥ Dette blir en tykk deig, som er meningen fordi bærene avgir væske under stekingen. 

♥ Det er lurt å skjære jordbærene i mindre biter for å hindre at de synker ned i bunnen av muffinsene under stekingen. 

♥ Muffinsene er fine å fryse!

 

 

Kos deg med disse deilige sommermuffinsene!  😃

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljekesammuffins med blåbær og jordbær
Ingredienser

♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 3 dl vaniljekesam
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 100 g friske jordbær
♥ 50 g friske blåbær

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Visp egg, sukker og vaniljekesam raskt sammen. Rør inn det avkjølte smøret, bakepulver og hvetemel. Skjær jordbærene i biter og vend inn i deigen sammen med blåbærene. 

Ha papirformer i muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer. 

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Avkjøl muffinsene noen minutter før de forsiktig hvelves ut av formen.

Tips

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Bare vend rundt noen ganger med slikkepotten slik at melet blander seg i deigen. Dette for å hindre at deigen blir seig. 

♥ Dette blir en tykk deig, som er meningen fordi bærene avgir væske under stekingen. 

♥ Det er lurt å skjære jordbærene i mindre biter for å hindre at de synker ned i bunnen av muffinsene under stekingen. 

♥ Muffinsene er fine å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift