Verdens Beste

03.10.2004
Verdens Beste

Ingredienser

Kakebunn:
100 g smør
100 g sukker
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss melk

Marengs:
4 eggehviter
175 g sukker
75 g mandelflarn

Fyll:
5 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken. Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel jevnt over deigen i langpannen. Strø over mandelflarn.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (ca 20x30 cm).

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Bland kremen forsiktig sammen med vaniljekremen (se tips).

Legg den ene kakebunnen på et passende fat (marengsen skal vende oppover). Fordel over vaniljefyllet og legg på den andre kakebunnen.

Tips

Når du lager fyllet må du blande kremen og vaniljekremen helt forsiktig. Jeg anbefaler å bruke en slikkepott og bare så vidt røre fyllet sammen. Det gjør ikke noe hvis fyllet er litt marmorert. Det er min erfaring at fyllet blir altfor tyntflytende hvis du rører for mye.

Et annet alternativ er å la være å blande sammen vaniljekrem og pisket krem. Legg bare først på vaniljekremen og deretter pisket krem oppå. Da er du garantert vellykket resultat - og kaken er like god!

Bruk gjerne Porsgrunns serveringsfat som er tilpasset "Verdens Beste" (se bilde). "Verdens Beste" kan også lages som rund kake, se oppskrift på "Verdens Beste (rund)"

25 kommentarer

Hei, opplever at etter steking faller marengsen ned og blir myk og seig. Det står ingen steder hvor lenge må man piske eggehvitene.
Vanlig marengs må man jo steke i 2 timer og her kun 25 min.
Vet ikke hva jeg gjør feil. har prøvd flere ganger, men med samme resultat- myk og seig topp

Hei. Jeg pisker lenge sånn 15-20 min. Da blir den kjempe fin. Laget denne en gang før å ble super fornøyd. Lages igjen til helga:) namnam

Takk for tips, Maiken:-) Jeg pisker også marengsen veldig lenge, og synes alltid den blir flott og stiv.

Hei Jeanette, det er lurt å piske marengsen lenge, slik Maiken beskriver. Jeg skal skrive dette tydeligere inn i oppskriftene heretter.

Det stemmer. Marengsen faller ned. Og det er mwnibgen her, i denne oppskriften.

Tenkte å lage denne i morgen, da jeg skal servere den i familiebursdag på søndag. Burde jeg da vente med fyllet til søndagen?

Hei Linn, beklager sent svar. Jeg har ikke hatt tid til å svare på kommentarer i vår fordi det har vært så travelt med bokprosjektet. Det går fint å lage denne kaken klar med fyll og la den stå i kjøleskapet til dagen etter.

Takk for godt råd Maiken! Her ble marengsen veldig bra. Det eneste problemet var kremen. Den ble for flytende med så mye vaniljekrem. Neste gang skal jeg forsøke å piske kremen enda hardere før vaniljekremen blir rørt inn:)

Hei Elene, ja viktig å piske kremfløten til stiv krem og bare vende i vaniljekremen/romkremen. Det gjør ikke noe om kremen blir litt marmorert. Rører man for mye, blir fyllet for flytende, men vender man bare helt forsiktig med en slikkepott, går det bra:-) Alternativt kan du dekke bunnen med vaniljekremen først og legge pisket krem oppå. Smakene blander seg uansett når man spiser.

Hei! Takk for fin oppskrift! Lagde denne til bursdagen min, fulgte rådet å piske marengsen i 20 min, og den ble perfekt! Brukte også romkrem istedet for vaniljekrem, for å få akkurat riktig smak. Mmmmmmmm! :D

Glad du ble fornøyd, Karoline:-) Takk for tilbakemeldingen!

Takk for gode tips og flott oppskrift, Skal lage en helt NY ide jeg drømte om, Bixers kaka, basert på verdens beste, om noen er nyskjerrig bare si ifra :D Skal teste og lage den for første gang<3

Tusen takk for en kjempefin oppskrift. Jeg har bakt denne kaka for første gangen og fått bra resultat.

beste kaka

Kan man lage bunnen på forhånd og ha i fyllet et par dager etterpå?
Hvordan oppbevarer man isåfall bunnen imens?

Hvor mange personer beregner man denne til? Håper på raskt svar...

Hva gjør jeg feil, hver gang jeg lager denne kaken så blir den rå i bunn så jeg må steike den mye lengre enn det som står. Jeg steiker kaka på gradene som står og i midten, men steiker den i firkanta form i stedet for langpanne. Hva gjør jeg feil???? Noen som kan svare meg på det?

Jeg har laget glutenfri variant av denne kaken. Bare byttet ut hvetemelet med samme mengde glutenfritt mel. Kjempegod! :-)

Kan kaka frysast?

Når dokk piske i 15/20 minutt,Piske dokk for hånd då eller med håndmikser?

Er det noe man kan bruke isteden for mandler (nøtter) på kaken? tenker på allergi :-)

Er det noe man kan bruke isteden for mandler (nøtter) på kaken? tenker på allergi :-)

Hei
Jeg vil gjerne gi et tips for at kremen ikke skal bli for bløt. Jeg bruker kun 2,5 dl fløte som piskes. Det er avgjørende at pakken med vaniljekrem er kald når den blandes med kremen, så sett vaniljekremen i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Når jeg har blandet vaniljekremen med den piskede kremen, setter jeg det ferdige fyllet minst en times tid i kjøleskap slik at det setter seg. Da blir det mye stivere. Tar man romtemperert vaniljekrem, blander med krem og fyller direkte på kaka, blir fyllet altfor tynt.

Er det eggehviten eller marengs(etter sukkeret er tatt oppi) som skal piskes 15-20 min?

Hei. Kan du skrive denne oppskriften til dl ? Gjerne her i kommentar

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet