Verdens Beste med tyttebærkrem

Verdens Beste med tyttebærkrem
Ingredienser

Kakebunn:
100 g smør
100 g sukker
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss melk

Marengs:
4 eggehviter
175 g sukker
75 g mandler

Fyll:
7,5 dl kremfløte
840 g rørte tyttebær (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken. Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel jevnt over deigen i langpannen. Strø over hakkede mandler.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (ca 20x30 cm).

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Vend forsiktig i rørte tyttebær.

Legg den ene kakebunnen på et passende fat (marengsen skal vende oppover). Fordel over tyttebærkremen og legg på den andre kakebunnen.

Tips

I kaken på bildet har jeg brukt 3 pakker ferdigrørt tyttebærsyltetøy (fra Nora, kjøpes frossen, 1 pk = 280 g). Det går fint å røre tyttebær selv i stedet. Bruk da 600 g tyttebær (friske eller frosne) og ca 220 g sukker (smak deg til).

Kaken smaker best samme dag den er fylt, men kan godt stå og trekke et par timer. Oppbevares kjølig frem til servering.

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift