75 g smør
1 dl sukker
1 egg
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
4 dl hvetemel
2 dl surmelk
Pynt:
perlesukker
mandelflarn
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt sammen mel, bakepulver og kardemomme. Bland i vekselsvis med surmelk. (Deigen blir tykk i konsistensen.)
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss over perlesukker og mandelflarn.
Stekes på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min.
Kaken er fin å fryse.
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5031 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
God fornøyelse, og kos deg på kjøkkenet!
lig hilsen Kristine
Ved å bruke Det søte liv, samtykker du i bruk av cookies. Les mer
Skriv ny kommentar