Arkiv: august 2014

31.08.2014


Nydelig smuldrepai!  Heart 

♥ ♥ ♥ ♥

Ønsker dere alle en fin, ny uke! Jeg er superspent på å se boken min som etter planen ankommer lageret til forlaget i morgen.  Smile

Sannsynligvis får jeg se boken allerede på tirsdag, og på torsdag kl. 18 er det, som dere vel alle nå har fått med dere, lanseringsaften hos Cappelen Damm i Akersgata 47/49 i Oslo (se her). Det blir servering av kakebiter og drikke, intervju av meg og fremføring av "Kakearien" (ikke jeg som skal synge opera altså... Gasp ), salg av bøker og jeg signerer til de som ønsker det.

Alle er velkommen!

 

Kategorier: Paier/Terter
29.08.2014


Det er endelig helg og forhåpentligvis litt bedre tid til å kose seg enn midt i uka!  Regular smile 

I dag vil jeg vise dere hvordan man enkelt lager vannbakkels formet til vakre svaner. Disse konditorkakene er populære i Frankrike og ser riktig så elegante ut! Som du sikkert skjønner betyr "Cygnes en pâte à choux" derfor "Svaner av vannbakkelsdeig" på fransk. Jeg har fylt svanene med romkrem og pisket krem, og oppå vingene har jeg pyntet med litt tynn melisglasur med mild romsmak.

La tentation décadente! 

27.08.2014

Bonsoir mes amis!  Smile 

Jeg er litt i det franske hjørnet i kveld, og tenkte jeg ville vise dere en ekte fransk epleterte.

Franske kaker skal være vakre, delikate og litt luksuriøse å se på. Dermed er det ikke overraskende at man ofte ser franske epleterter smykket med eplerosetter på toppen. Det er slett ikke vanskelig, og faktisk ganske morsomt, å lage slike. Terten inneholder eplemos i fyllet, i tillegg til epleskivene på toppen, og det gir ekstra god eplesmak. Overflaten karamelliseres med smeltet sukker og pensles til slutt med aprikossyltetøy.

Den store eplekakesesongen starter snart, og jeg kan virkelig anbefale deg å teste ut denne oppskriften her i høst!

Kategorier: Paier/Terter
24.08.2014


I løpet av de 10 årene jeg har holdt på med Det søte liv har jeg publisert nærmere 80 gode vaffeloppskrifter (se her). Men så utrolig det enn kan høres, har jeg ikke lagt ut den aller, aller beste vaffeloppskriften jeg vet om. Det er nemlig oppskriften på de legendariske vaflene til Møllhausen konditori!

Møllhausen konditori var Oslos travleste konditori på 90-tallet, med fantastisk beliggenhet flere steder, blant annet på hjørnet av Bogstadveien og Industrigata. Jeg jobbet mye der under studietiden. I tillegg til å servere alle de andre fantastiske kakene, stekte vi vafler hele dagen, og folk stod i kø langt ut på gaten for å få seg en vaffelplate! Det gikk stadig i bestillinger på «vafler med brunost», «vafler med syltetøy» eller «vafler uten noe på».

Slik var det både ukedager og i helgene, både tidlig på morgenen og rett før stengetid, og når det var Markedsdag i Bogstadveien, stod bøttene med vaffelrøre klare på bakrommet. Det ble som regel tomt!

Oppskriften på disse fantastiske vaflene fikk jeg av en av de andre jentene som også jobbet på Møllhausen konditori. Riktignok var oppskriften hun hadde på to spann vaffelrøre, og måleenheten gikk i øser, men jeg har tilpasset den til en helt perfekt porsjon vaffelrøre!

Jeg tror jeg trygt kan hevde at på den tiden jeg jobbet hos Møllhausen konditori, solgte vi Bogstadveiens desidert mest populære vafler! Jeg har ventet på den rette anledningen til å vise frem min variant av oppskriften. Den er testet ut flere ganger, og jeg synes vaflene smaker akkurat slik jeg husker dem.

En 10 års-jubileumsbok med "Kristines favoritter" må jo være den beste anledningen til å dele oppskriften! Om bare 1 uke er boken på lager og klar for å sendes ut til bokhandlerne. For meg er denne vaffeloppskriften en av de aller viktigste oppskriftene i denne boken, for dette er etter min mening de ALLER BESTE VAFLENE!  Smile

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
23.08.2014

"Decorated Sugar Cookies" er basert på enkle vaniljekjeks ("Vanilla Cookies") som stikkes ut i ulike mønstre og som dekkes med glasur laget av melis og eggehvite ("Royal Icing"). Det spesielle med denne glasuren er at den lages i både fast og flytende variant: Den faste glasuren brukes til å markere ytterkantene på cookiesene og til å lage finurlig pynt, mens den mer tyntflytende glasuren er beregnet på å dekke større flater.  

"Decorated Sugar Cookies" har tatt kakeverdenen med storm og har blitt enormt populære, særlig fordi pyntemulighetene er så allsidige! For meg er alltid smaken det viktigste, så her får du en super grunnoppskrift for å lage pyntede Sugar Cookies, som også smaker kjempegodt av vanilje og sitron.

- Så får det være opp til deg om du vil pynte cookiesene raskt og enkelt, sånn som meg, eller om du vil lage fancy og perfekte designerkjeks. Du trenger bare denne ene oppskriften for å lage Sugar Cookies i alle slags mønstre, farger og fasonger.

Kategorier: Småkaker
22.08.2014

Sponset innlegg.

Har du lyst til å virkelig IMPONERE gjestene dine, uten å bruke for mye tid?

Da er dette det beste desserttipset jeg kan gi deg!  Selv det mest dekadente besøket vil sperre opp øynene når du tar disse dessertskålene ut av kjøleskapet. Wink 

Hemmeligheten ligger i de ferdigkjøpte sjokoladeskålene som du ser på bildet. De heter Tulipan hvit/mørk og fås kjøpt i nettbutikken til Select Flavour, se produktinfo her. Sjokoladeskålene er laget av belgisk sjokolade i beste kvalitet og er helt utrolig vakre og forseggjorte. Jeg har fylt sjokoladeskålene med hjemmelaget mokkamousse, som inneholder mørk sjokolade, espresso og en skvett Baileys med kaffesmak. 

Kategorier: Fromasjer og mousser
21.08.2014


"Galette aux cerises" er en fransk morellterte som har nydelig og sensuell smak. Enda bedre blir kaken om du serverer den med vaniljeis og kirsebærsaus.

En fransk "Galette" kjennetegnes av at kaken lages direkte på stekeplaten, så du trenger ingen terteform. Du kan fylle den med den frukten du liker best. Denne varianten med masse moreller er noe av det beste jeg har smakt!

Just lovely! Heart 

Kategorier: Paier/Terter
21.08.2014


En fransk "Galette" er noe av det beste du kan lage nå som høstdagene nærmer seg. Fruktterten lages direkte på stekeplaten og kan dekkes med den frukten du liker best.

Her har jeg brukt fersken og bringebær for å lage "Galette aux pêches et framboises" - utrolig, utrolig nydelig! 

Kategorier: Paier/Terter
20.08.2014


Her har du en berømt fransk kake som heter "Galette".  Kaken er som en fruktpai som lages direkte på stekeplaten, uten bruk av noen kakeform. Du kan dekke med mange typer frukt og bær, derfor er dette en perfekt kake å lage utover høsten.

Jeg har testet litt ulike varianter, og her er en "Galette aux nectarines, prunes et myrtilles" - det vil si en fransk "Galette med nektariner, plommer og blåbær". I tillegg har jeg smurt paibunnen med aprikossyltetøy før jeg la på frukten, som passet veldig godt til.

En lettlaget kake med nydelige fruktsmaker!

Kategorier: Paier/Terter
14.08.2014


Lyst til å lage en litt annerledes hvetekake?
 

"Monkey Bread" er en artig kake som består av små deigklumper som rulles i smeltet smør, sukker og kanel før de settes sammen i en form. Under stekingen vokser klumpene sammen til en kake.

Den ferdige kaken blir ganske så spektakulær – rett og slett en kul kake!  Smile

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider

Tweet