Bang Bang Salmon (ovnsbakt laks med amerikansk chilimajonessaus)

Bang Bang Salmon er en rett som er inspirert av retten Bang Bang Chicken, som opprinnelig er en kinesisk street food-klassiker ("Bang Bang Ji") fra det szechuanske kjøkkenet, men som amerikanerne har laget sin ekstremt forenklede og kommersielle versjon av. Mens den originale, kinesiske Bang Bang-sausen inneholder en lang rekke spennende ingredienser, lages den amerikanske sausen av hovedsakelig kun tre ting: majones, søt chilisaus og sriracha. Og ingen av disse tre ingrediensene finnes i den kinesiske sausen, så her har man tydeligvis tatt seg noen friheter. 😅

Det er den populære, amerikanske restaurantkjeden Bonefish Grill som sies å ha gjort den amerikanske Bang Bang-sausen berømt gjennom sin signaturrett Bang Bang Shrimp. Selv om den amerikanske Bang Bang-sausen har lite til felles med den kinesiske, bortsett fra navnet, er den knallgod, veldig enkel og dessuten veldig anvendelig, for den er god enten du bruker den sammen med reker, kylling, tofu - eller laks, som jeg har brukt her. 

En deilig søt & litt spicy lakserett, som er vel verdt å prøve, og som lett kan bli en favoritt! 😊

 

 

Oppskriften gir 2 porsjoner. 
 

Ingredienser: 

Marinert laks: 
♥ 500 g laksefilet (belly loin, se tips)
♥ 1 ss olivenolje
♥ 1 ts paprikapulver (søt type)
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 ts kvernet salt
♥ 0,5 ts kvernet pepper

Bang Bang-saus:
♥ 2 dl majones
♥ 1 dl søt chilisaus
♥ 2 ts sriracha
♥ 1 ss honning

Pynt og servering:
♥ 4 dl kokt ris
♥ 2 vårløk
♥ 1 avokado
♥ 1 lime
♥ 1 ss sesamfrø
♥ 1 ts chiliflak
♥ 1 bunt frisk koriander

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem laksestykket og legg det på en stekeplate dekket med bakepapir. Pensle over med olje på begge sider.

Bland sammen krydderet.

 

 

Dryss krydderet på begge sidene av laksestykket. 

 

 

Rør sammen ingrediensene til Bang Bang-sausen.

 


 

Smak og tilsett litt mer sriracha hvis du liker sausen sterkere. 

 

 

Bruk omtrent halvparten av Bang Bang-sausen til å pensle generøst over hele laksestykket (resten av sausen bruker du ved serveringen). 

 

 

Laksen skal nærmest bades i Bang Bang-sausen! 😄

 

 

Sett fisken inn i stekeovnen og ovnsbak den ved 200°C i 15 - 20 minutter. 

 

 

Kok imens ris og finn frem resten av tilbehøret. 

Når laksen er ferdig, serveres den varm sammen med ris, hakket vårløk, avokado og lime. Dryss over sesamfrø, chiliflak og frisk koriander, hvis du liker det. Ha litt ekstra Bang Bang-saus over laksen og ha resten i en skål og server ved siden av. 

 

 

Lettvint og kjempegodt! 

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker her ren laksefilet (belly loin, som er bukstykket på laksen).

 

 

♥ Ingrediensene for øvrig finner du også i de fleste norske matbutikkene. 

Krydderet til marinaden: 
 


 


Ingrediensene til Bang Bang-sausen: 
 

 

Sesamfrø og chiliflak som pynt: 
 

 

 

 

Bang Bang-laks er en rett med skikkelig god smak. Anbefales! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bang Bang Salmon (ovnsbakt laks med amerikansk chilimajonessaus)
Ingredienser

Marinert laks: 
♥ 500 g laksefilet (se tips)
♥ 1 ss olivenolje
♥ 1 ts paprikapulver (søt type)
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 ts kvernet salt
♥ 0,5 ts kvernet pepper

Bang Bang-saus:
♥ 2 dl majones
♥ 1 dl søt chilisaus
♥ 2 ts sriracha
♥ 1 ss honning

Pynt og servering:
♥ 4 dl kokt ris
♥ 2 vårløk
♥ 1 avokado
♥ 1 lime
♥ 1 ss sesamfrø
♥ 1 ts chiliflak
♥ 1 bunt frisk koriander

Fremgangsmåte

Finn frem laksestykket og legg det på en stekeplate dekket med bakepapir. Pensle over med olje på begge sider.

Bland sammen krydderet. Dryss krydderet på begge sidene av laksestykket. 

Rør sammen ingrediensene til Bang Bang-sausen. Smak og tilsett litt mer sriracha hvis du liker sausen sterkere. 

Bruk omtrent halvparten av Bang Bang-sausen til å pensle generøst over hele laksestykket (resten av sausen bruker du ved serveringen). 

Sett fisken inn i stekeovnen og ovnsbak den ved 200°C i 15 - 20 minutter. 

Kok imens ris og finn frem resten av tilbehøret. 

Når laksen er ferdig, serveres den varm sammen med ris, hakket vårløk, avokado og lime. Dryss over sesamfrø, chiliflak og frisk koriander, hvis du liker det. Ha litt ekstra Bang Bang-saus over laksen og ha resten i en skål og server ved siden av. 

Tips

♥ Jeg bruker her ren laksefilet (belly loin, som er bukstykket på laksen).

♥ Ingrediensene for øvrig finner du også i de fleste norske matbutikkene. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift