Bang Bang Sauce (amerikansk chilimajonessaus)

Bang Bang Sauce er en populær amerikansk, majonesbasert chilisaus, som lages av majones, søt chilisaus, sriracha og litt honning.

Det er populært å bruke sausen sammen med friterte kyllingbiter (Bang Bang Chicken), friterte reker (Bang Bang Shrimp) eller ovnsbakt laks (Bang Bang Salmon). For vegetariske varianter er det spesielt populært å bruke sausen sammen med stekte biter av tofu eller ovnsbakt blomkål. 

Bang Bang-sausen er også god rett og slett som dipp, og ved alle anledninger hvor det passer å toppe det du spiser med en digg chilimajones (som er ganske ofte... 😋 ).

 

Ingredienser:

♥ 2 dl majones
♥ 1 dl søt chilisaus
♥ 2 ts sriracha
♥ 1 ss honning

Pynt:
♥ 1 ss hakket gressløk (kan sløyfes)


Fremgangsmåte: 

Rør sammen ingrediensene til sausen. 

 


Smak og tilsett litt mer sriracha hvis du liker sausen sterkere. 

 

 

Ha sausen i en skål.

Dryss eventuelt over litt hakket gressløk til pynt. 

 

 

Tips: 

♥ Du finner ingrediensene i de fleste, norske matbutikkene.

 

 

♥ Hvis du er innom en asiatisk butikk, kan du gjerne få med deg Kewpie majones, som er en japansk, eggeplommebasert majones. men det er på ingen måte nødvendig i denne Bang Bang-sausen. Bruk gjerne eggfri majones dersom du ønsker en vegansk chilisaus. 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Bang Bang Sauce (amerikansk chilimajonessaus)
Ingredienser

♥ 2 dl majones
♥ 1 dl søt chilisaus
♥ 2 ts sriracha
♥ 1 ss honning

Pynt:
♥ 1 ss hakket gressløk (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Rør sammen ingrediensene til sausen. Smak og tilsett litt mer sriracha hvis du liker sausen sterkere. 

Ha sausen i en skål. Dryss eventuelt over litt hakket gressløk til pynt. 

Tips

♥ Du finner ingrediensene i de fleste, norske matbutikkene.

♥ Hvis du er innom en asiatisk butikk, kan du gjerne få med deg Kewpie majones, som er en japansk, eggeplommebasert majones. men det er på ingen måte nødvendig i denne Bang Bang-sausen. Bruk gjerne eggfri majones dersom du ønsker en vegansk chilisaus. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift