Briochekake (fransk hvetekake)

25.01.2018

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei!

Snart helg og all grunn til å smile!  Smile  

I dag skal dere få oppskriften på en deilig hvetekake, som er basert på fransk brioche (se litt ulike oppskrifter på brioche som finnes fra før her på Det søte liv). Deigen til denne hvetekaken er imidlertid mye løsere og trenger ikke den samme elteprosessen, så kaken er rask å lage.

 

 

Briochekaken blir saftig og høy og flott, på grunn av at oppskriften er veldig bra, men også mye på grunn av at jeg har brukt en kjempefin briocheform fra Lékué, som er en av mange bakeformer som fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og Kokken. Formen er laget av gjennomsiktig silikon, som er et fantastisk materiale som gjør at kaken slipper formen helt utrolig lett. 

 

 

Briochekake inneholder rosiner, men er ellers ikke så veldig søt, så server den gjerne nystekt med rørt syltetøy. 

 

 


Ingredienser:

♥ 50 g gjær
♥ 3 dl helmelk
♥ 4 ss sukker
♥ 2 eggeplommer
♥ 1 egg
♥ 450 g hvetemel
♥ 60 g kaldt smør
♥ 1 ts salt
♥ 1 dl rosiner

Til formen:
♥ 40 g smør
♥ 2 ss sukker

Servering:
♥ rørt syltetøy


Fremgangsmåte:

Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp melken til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren i melken. Tilsett sukkeret og la blandingen stå og gjære i 10 minutter. Visp sammen eggene og rør dette inn i blandingen.

Ha hvetemelet i en food processor sammen med kaldt smør i terninger. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i melet. Bland i salt og rør dette inn i deigen sammen med rosinene. Det skal blir en løs deig som du lett kan røre sammen med en sleiv.

La deigen heve i 30 minutter før du rører deigen sammen igjen.

Smør formen med smør og dryss deretter i sukkeret. Vend rundt på formen slik at sukkeret fester seg til smøret og hell ut overflødig sukker. Ha deretter deigen i formen.

Stek hvetekaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten, ellers må du steke den lenger. Du kan dekke over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden hvis du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen.

 

 

Løsne den ferdigstekte briochekaken fra formen.

 

 

Smør og sukker i formen er ikke nødvendig for at hvetekaken skal løsne fra formen, men gjør at kaken får en deilig, søt skorpe over det hele.

  Yum  

 

 

Men som sagt er ikke kaken så veldig søt, så server kaken gjerne varm og nystekt sammen med deilig, rørt syltetøy. 

 


Du finner oppskrift på hjemmelaget jordbærsyltetøy her på Det søte liv.

Sikt gjerne melis over briochekaken også før servering hvis du vil ha den litt søtere.

 



Tips:

Silikonformen jeg har brukt er som sagt fra Lékué, og er kjempefin å bruke til mye annet enn brioche også. Jeg kommer absolutt til å teste ut å lage formkake, iskake og kanskje en fromasj i denne formen også. Silikonmaterialet tåler temperaturer fra -60ºC til +260ºC og formen kan vaskes i oppvaskmaskin, så dette er virkelig en anvendelig form. Jeg likte veldig godt at den er gjennomsiktig, slik at man kan inspiserer hvordan kaken ser ut over det hele før man tar den ut av ovnen. 

 

 

 

♥ Briochekake smaker aller best samme dag den er laget. Får du noe til overs, bør du pakke dette godt inn i plast og aller helst fryse ned. Briochekaken kan varmes i noen minutter i ovnen, og smaker da som nystekt igjen. 

 

 ♥ 


Skap litt herlig, fransk stemning i heimen med en nystekt briochekake!  Smile  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Bakeren og Kokken, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken

 

Briochekake (fransk hvetekake)

Ingredienser

♥ 50 g gjær
♥ 3 dl helmelk
♥ 4 ss sukker
♥ 2 eggeplommer
♥ 1 egg
♥ 450 g hvetemel
♥ 60 g kaldt smør
♥ 1 ts salt
♥ 1 dl rosiner

Til formen:
♥ 40 g smør
♥ 2 ss sukker

Servering:
♥ rørt syltetøy

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp melken til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren i melken. Tilsett sukkeret og la blandingen stå og gjære i 10 minutter. Visp sammen eggene og rør dette inn i blandingen.

Ha hvetemelet i en food processor sammen med kaldt smør i terninger. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i melet. Bland i salt og rør dette inn i deigen sammen med rosinene. Det skal blir en løs deig som du lett kan røre sammen med en sleiv.

La deigen heve i 30 minutter før du rører deigen sammen igjen.

Smør formen med smør og dryss deretter i sukkeret. Vend rundt på formen slik at sukkeret fester seg til smøret og hell ut overflødig sukker. Ha deretter deigen i formen.

Stek hvetekaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten, ellers må du steke den lenger. Du kan dekke over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden hvis du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen.

Løsne den ferdigstekte briochekaken fra formen. Server den varm og nystekt, gjerne med smør og deilig, rørt syltetøy. 

Tips

♥ Silikonformen jeg har brukt er som sagt fra Lékué, og er kjempefin å bruke til mye annet enn brioche også. Jeg kommer absolutt til å teste ut å lage formkake, iskake og kanskje en fromasj i denne formen også. Silikonmaterialet tåler temperaturer fra -60ºC til +260ºC og formen kan vaskes i oppvaskmaskin, så dette er virkelig en anvendelig form. Jeg likte veldig godt at den er gjennomsiktig, slik at man kan inspiserer hvordan kaken ser ut over det hele før man tar den ut av ovnen.

♥ Briochekake smaker aller best samme dag den er laget. Får du noe til overs, bør du pakke dette godt inn i plast og aller helst fryse ned. Briochekaken kan varmes i noen minutter i ovnen, og smaker da som nystekt igjen. 

25.01.2018
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet