Sunn ostekake med lett kremost

23.01.2018

Annonse: Apetina

Hei,

Denne delikate, deilige ostekaken lages raskt når du får lyst på noe godt i hverdagen. Bunnen er laget med havre og lyse rosiner, og selve ostekremen består av gresk yoghurt, vanilje og Apetina Kremost Lett Naturell som bare inneholder 4 % fett. Søter du med sukrinmelis, blir desserten søt selv om den er sukkerfri og dessuten kalorifattig (en porsjon inneholder kun 126 kcal). Server med moste bringebær. 

Bon appétit! Smile  

 

 

Oppskriften gir 3 små, nydelige porsjoner.
 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 1 dl havregryn
♥ 2 ss rosiner (gjerne lyse sultanarosiner)
♥ 3 ss vann

Ostekrem:
♥ 80 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 100 g gresk yoghurt
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 3 ss sukrinmelis

Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 1 ss sukrinmelis


Fremgangsmåte:

Ha havregryn, rosiner og vann i en blender og bland sammen. Tilsett litt mer vann hvis du synes blandingen blir for tørr.

Finn frem 3 små glass og fordel en spiseskje av havreblandingen i bunnen av hvert glass.

Bland ingrediensene til ostefyllet og fordel dette i glassene.

 

 

Rør sammen bringebær og sukrinmelis.

 

 

Det gjøres kjapt med en gaffel.

 

 

Ha en spiseskje rørte bringebær på toppen av ostefyllet. 

 

 


Tips:

♥ Jeg bruker helst lyse rosiner her (såkalte sultanarosiner), både fordi de er litt søtere og for å gjøre fargen på bunnen lysere og mer delikat. Får du ikke tak i dette, kan vanlige, mørke rosiner også brukes. 

♥ Havregryn og rosiner gir en god og kalorifattig bunn til ostekaken. Vil du variere bunnen, kan du alternativt kjøre sammen 100 g cashewnøtter og et par dadler. Det gir litt flere kalorier, men blir veldig sunt, næringsrikt og kjempegod. 

♥ Sukrinmelis er et sukkerfritt alternativ til vanlig melis og har null kalorier. Fås kjøpt i de fleste matbutikker.   

♥ For mer inspirasjon og oppskrifter se Apetina.no

 

 

 ♥ Kos deg med en deilig dessert i hverdagen ♥

 

 

  Smile  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Sunn ostekake med lett kremost

Ingredienser

Bunn:
♥ 1 dl havregryn
♥ 2 ss rosiner (gjerne lyse sultanarosiner)
♥ 3 ss vann

Ostekrem:
♥ 80 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 100 g gresk yoghurt
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 3 ss sukrinmelis

Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 1 ss sukrinmelis

Fremgangsmåte

Ha havregryn, rosiner og vann i en blender og bland sammen. Tilsett litt mer vann hvis du synes blandingen blir for tørr.

Finn frem 3 små glass og fordel en spiseskje av havreblandingen i bunnen av hvert glass.

Bland ingrediensene til ostefyllet og fordel dette i glassene.

Rør sammen bringebær og sukrinmelis og ha en spiseskje rørte bringebær på toppen av ostefyllet. 

Tips

♥ Jeg bruker helst lyse rosiner her (såkalte sultanarosiner), både fordi de er litt søtere og for å gjøre fargen på bunnen lysere og mer delikat. Får du ikke tak i dette, kan vanlige, mørke rosiner også brukes. 

♥ Havregryn og rosiner gir en god og kalorifattig bunn til ostekaken. Vil du variere bunnen, kan du alternativt kjøre sammen 100 g cashewnøtter og et par dadler. Det gir litt flere kalorier, men blir veldig sunt, næringsrikt og kjempegod. 

♥ Sukrinmelis er et sukkerfritt alternativ til vanlig melis og har null kalorier. Fås kjøpt i de fleste matbutikker.

23.01.2018
Kakekategori: 
Desserter: 
Sesong: 

1 kommentarer

Denne så veldig god ut!
Men, kan man bytte ut rosiner med noe annet?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet